Recensie: Jackie & Ryan

Summary
Al met al is de film best vermakelijk. De locatie ziet er goed uit, de muziek is om van te genieten en soms zien we best wat mooie momenten tussen de personages. Helaas is er te weinig aantrekkingskracht tussen Jackie en Ryan om het echt mooi te maken. Bovendien zijn deze personages te los van elkaar. Ze hebben te veel hun eigen verhaallijn waardoor ze nooit echt als een geheel overkomen, het verhaal blijft simpelweg te vlak. Daarnaast wordt de kijker nooit echt het verhaal ingetrokken en zijn er scènes die totaal niets toevoegen. De film zal het waarschijnlijk slechter doen onder het mannelijke publiek, maar er zullen vast vrouwen zijn die wegzwijmelen bij de acteur Ben Barnes wanneer hij zijn lied zingt. De dvd zelf heeft niets te bieden op een paar trailers na, je kan echter ook prima wachten tot de film op televisie verschijnt.
5.5

Jackie is de moeder van de negenjarige Lia die haar leven en haar man in New York heeft verlaten en nu samen met haar dochter bij haar moeder woont. Echter is Jackie nu wel verwikkeld in een dure voogdijzaak. Aan de andere kant hebben we Ryan, een muzikant die per trein van de ene naar de andere plek reist. Door een ongelukkig voorval ontmoeten Jackie en Ryan elkaar en leren ze dat ze moeten vechten voor de dingen waar ze van houden. Voor Jackie betekent dit de voogdij krijgen over haar dochter en Ryan zal zijn weg moeten vinden in de muziekwereld.

Katherine Heigl lijkt zich redelijk thuis te voelen in de romantische filmdrama’s, aangezien dit de zoveelste film is die in het rijtje past van Knocked Up, The Big Wedding en Life as we Know it. Of dit een goed teken is, valt te bezien aangezien deze films meestal niet erg hoog scoren bij de critici. Het heeft niet zozeer te maken met Heigls acteerprestaties, maar meer met de scripts. In Jackie & Ryan speelt Heigl de rol van Jackie, een vrouw die haar man en het stadse leven heeft verlaten om weer terug te keren naar de stad waar ze is opgegroeid. Jackie heeft een negenjarig dochtertje, gespeeld door Emily Alyn Lind, waar ze voor moet vechten zodra haar ex-man het voogdijschap op zich wil nemen.Jackie & Ryan Heigl

Heigl speelde heel sterk de rol van Izzie Stevens in de immens populaire serie Grey’s Anatomy. Daarom is het jammer om te zien dat het er in haar films vaak niet helemaal uitkomt. Er is wel één scène waar haar frustraties goed te zien zijn, maar te weinig wordt hier iets mee gedaan. De andere hoofdrol is voor Ben Barnes, die de muzikant Ryan speelt. Zijn rol is een geweldig lichtpunt van de film, al moet je wel fan zijn van de muziek die hij maakt. Ryan speelt op zijn gitaar country muziek en samen met zijn maat Georgie (Ryan Bingham), die viool speelt, hoopt hij het helemaal te maken. Hij moet alleen nog zijn eigen muziek maken.

Deze twee totaal van elkaar losstaande verhaallijnen komen samen op een vrij voorspelbare manier. Al zouden we dat kunnen vergeven mits het vervolg wat beter in elkaar zat. Er is amper chemistry tussen de twee personages, waardoor je je afvraagt waarom Ryan überhaupt zo lang bij Jackie in huis blijft. Hij heeft toch een droom om na te jagen? Er zijn wel een aantal mooie momenten te benoemen, zoals wanneer Ryan en Lia op het dak zitten en het moment wanneer Jackie en Ryan op de veranda zitten en Ryan zijn gitaar erbij pakt. Maar de relatie tussen Ryan en Jackies dochter Lia komt beter uit de verf, wat toch enigszins raar is. Heigl en Barnes speelden namelijk eerder tegenover elkaar als broer en zus in de film The Big Wedding.Jackie & Ryan Ben Barnes

Een personage dat beter uitgediept had kunnen worden is Jackies moeder, gespeeld door Sheryl Lee. In het begin zien we een ontzettend grote afgunst tegenover de komst van de muzikant, maar naarmate het verhaal vordert, zien we hier niets meer van terug. Wanneer hier meer op was ingegaan, hadden ook de hoofdpersonages iets meer diepgang gekregen. Jackie en Ryan zijn nu te veel losse karakters die even in elkaars leven komen om de ander iets te laten beseffen en vervolgens weer verder te gaan, alsof ze elkaar nooit hebben ontmoet. Het kwam daardoor ook te onsamenhangend over. Het voelt soms bovendien echt saai aan en je blijft uiteindelijk met te veel vragen zitten. Mede door het abrupte einde blijven een aantal dingen onduidelijk. Ryans einde zit goed in elkaar, al zit zijn hele verhaallijn beter in elkaar. Maar bij Jackie vraag je je toch af: “En nu dan?”

Er waren ook momenten waar je je vraagtekens zou kunnen zetten bij de montage. Wanneer Ryan bezig is met zijn vrolijke en redelijk opzwepende countrytune, horen we te duidelijk op de achtergrond een meer treurige soundtrack. Deze tegenstelling van geluiden ligt niet lekker in het gehoor en men had er beter voor kunnen kiezen om een van de twee weg te laten.  De muziek is overigens wel het beste aspect wat de film te bieden heeft. Mits je van country muziek houdt, is de muziek echt om van te genieten. Ook de stem van Ryan past er perfect bij. Met name de eindscène komt goed uit de verf wanneer Ryan dan eindelijk een eigen geschreven nummer zingt. Maar Ryan is niet de enige die zijn stem laat horen, al is het te duidelijk dat we een studio-opname horen wanneer Jackie het podium beklimt. Al helemaal wanneer er na haar een man zijn kunstje doet en er echt geluid komt uit zijn microfoon met een mooie galm.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.