Recensie: Johnny English Strikes Again

Samenvatting
Het lot van de wereld ligt voor de derde keer in handen van Johnny English. De digibeet moet dit keer een verwoestende cyberaanval stoppen. Het is een prima vermakelijke film met hier en daar een echt grappige scène, maar het is allemaal precies wat je verwacht. Het is al twee keer eerder gedaan. Deze film verliest het op originaliteit, maar voor de liefhebbers is het wel een film die het aanschaffen waard is.
6.5

Alle hoop gevestigd op een man

De identiteit van alle undercoveragenten in Engeland is openbaar geworden na een cyberaanval. Johnny English blijft buiten schot omdat hij niet meer werkzaam is als spion, maar dat maakt hem de enige geschikte kandidaat voor het ontmaskeren en het stoppen van het meesterbrein achter de aanvallen. Echter heeft Johnny English als digibeet geen kaas gegeten van de alle moderne technologieën, wat zijn missie extra uitdagend maakt. Kan hij de cyberaanvallen stoppen voordat het complete land eraan ten onder gaat?

Mr. Bean als spion

Johnny English Strikes Again is de derde film met de stuntelige spion in de hoofdrol, gespeeld door niemand minder dan Rowan Atkinson. Hij heeft nog altijd last van het swiebertje-effect, want het voelt wederom aan alsof je naar Mr. Bean als spion zit te kijken. In de eerste Johnny English-film was dat nog leuk, maar inmiddels is het wel een beetje klaar met dit personage. Je weet inmiddels precies wat je er van kunt verwachten en hoewel dat niet per se erg is, maakt het wel dat je niet meer echt verrast wordt. Het zou toch wel ontzettend leuk zijn als Rowan Atkinson zijn tijd en energie de volgende keer steekt in een nieuwe personage.

Naast Rowan Atkinson keert er ook een ander bekend gezicht terug: Ben Miller is na afwezigheid weer terug als Johnny English’ assistent Bough. Naast hem zijn er ook een aantal nieuwe castleden, waaronder Olga Kurylenko, Emma Thompson en Jake Lacy. Het acteerwerk is prima en er is eigenlijk niets dat in negatieve zin echt opvalt. Je hoeft je niet te ergeren aan de personages. Niet alle personages zijn even geloofwaardig en de chemie is niet tussen iedereen even goed, maar gelukkig is de klik tussen Johnny English en Bough top. Dat is het belangrijkste, want uiteindelijk draait de film toch om hen.

Je weet wat je kan verwachten

Dit derde deel in de franchise is wederom erg vermakelijk en er zijn ook zeker een aantal hilarische scènes. Voornamelijk het deel waarin Johnny English met een VR-bril op door de stad loopt (zonder dat te weten) is ontzettend grappig. Voor de rest is veel van de humor vrij plat en ongeïnspireerd. Eigenlijk doet deze film vrij weinig anders dan zijn twee voorgangers en is eigenlijk alles precies zoals je het verwacht. Liever dat dan dat het een slechte film is die afbreuk doet aan aan een tot nu toe prima franchise, maar dat maakt wel dat deze film niet zijn voorgangers kan overtreffen.

Op de blu-ray vind je naast de film zelf ook een aantal extra’s. Het zijn voornamelijk de standaard ‘wij van wc-eend’-praatjes, oftewel: mensen die aan de film hebben meegewerkt die alleen maar lovende woorden spreken over elkaar. Al met al voegen ze weinig toe, maar daardoor lijkt de blu-ray net wat minder karig. Of deze film het aanschaffen waard is, is vooral afhankelijk van of je de vorige Johnny English-films wel of niet kan waarderen. Johnny English Strikes Again stijgt niet uit boven zijn voorgangers, maar doet eigenlijk precies wat je verwacht.

Johnny English Strikes Again (Blu-ray)
Johnny English Strikes Again (Blu-ray)
Het derde deel uit de Johnny English-franchise
Score 4.5 van 5 sterren.
€10,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.