Recensie: Jumanji: Welcome to the Jungle

Summary
Jumanji: Welcome to the Jungle heeft een komediecast met grote namen als Dwayne Johnson, Kevin Hart en Jack Black. Ze blijken samen met Karen Gillan en gouden combinatie die zorgt voor een film boordevol humor. De rollen zijn leuk bedacht en goed uitgevoerd, de actie is over de top en snel en de grappen zijn goed getimed. Al met al is het daarmee een zeer vermakelijke film geworden die waarschijnlijk leuker is dan velen hadden verwacht.
8

Spencer, Fridge, Bethany en Martha hebben het alle vier voor elkaar gekregen dat ze moeten nablijven en bij dat nablijven hoort een straf. Ze moeten in een oude kelder vol met rommel aan de slag om nietjes uit oude tijdschriften te halen. Fridge vindt echter tussen alle rommel een oud videospel genaamd Jumanji, een game die met zijn vieren gespeeld kan worden. Samen starten ze het spel op, maar dan gebeurt er iets vreemds: ze worden in het spel gezogen. Eenmaal in het spel komen ze er al gauw achter dat ze die uit zullen moeten spelen om ooit weer terug te kunnen keren naar de gewone wereld.

Het voltooien van het spel is alles behalve makkelijk. Ze hebben elk drie levens gekregen en mogen dus twee keer doodgaan. Als ze hun laatste leven opgebruikt hebben dan zullen ze nooit meer thuiskomen. Een goede samenwerking is dan ook vereist, maar dat is nog vrij lastig. Bethany denkt alleen maar aan haar telefoon die ze is kwijtgeraakt, Spencer en Fridge hebben ruzie en Martha is erg onzeker. Ze zijn echter niet als zichzelf in het spel gekomen, maar als de personages die ze gekozen hebben. Elk van deze personages heeft bepaalde eigenschappen en ze zullen dan ook op hun krachten moeten vertrouwen om het spel te verslaan.

Jumanji: Welcome to the Jungle is het moderne vervolg op de film uit 1995. Velen zullen deze wel gezien hebben en bang zijn dat het vervolg een verschrikkelijke vergissing is. Gelukkig blijkt dat echter niet zo te zijn. Deze nieuwe film weet namelijk prima de humor uit de oude Jumanji te evenaren, ondanks dat Robin Williams niet meer meespeelt. Regisseur Jake Kasdan heeft dan ook gezorgd voor een prima nieuwe komediecast met grote namen als Dwayne Johnson, Kevin Hart en Jack Black. Ze blijken samen met Karen Gillan een gouden combinatie die zorgt voor een film boordevol humor.

Vooral de rolwisseling is erg leuk. De nerd, Spencer (buiten het spel gespeeld door Alex Wollf), verandert opeens in een stoere actieheld als hij in het spel komt. Dit zorgt ervoor dat de stoer Dwayne Johnson dus eigenlijk een bange nerd speelt, maar tegelijkertijd wel allemaal bijzondere vermogens heeft. De stoere sportman Fridge (gespeeld door Ser’Darius Blain) verandert in de helper van de held (Kevin Hart) en kan eigenlijk niet veel meer dan wapens aangeven. Het populaire meisje (Madison Iseman) wordt opeens een professor in de vorm van een man (Jack Black). Een absolute hel dus. En dan is er nog de verlegen Martha (Morgan Turner) die een super sexy, sterke vrouw wordt (Karen Gillan).

Deze leuke rollen zorgen voor een goede uitdaging voor alle acteurs en het is er eentje die gelukkig goed uitgevoerd wordt. De grappen zijn goed getimed en hoewel er natuurlijk wel wat flauwe grappen tussenzitten, zorgen de meesten er toch voor dat het lastig wordt om niet hardop in lachen uit te barsten. Het is daarmee absoluut de meest komische film geworden die deze maand in de bioscoop verschijnt en misschien is het zelfs wel de beste komedie van het jaar. Naast een komedie is het ook nog altijd een actiefilm natuurlijk. De nodige gevaren loeren in de jungle en de spelkarakters moeten heel wat levels zien te overleven voor ze het einde halen.

De actie is af en toe wat over de top, maar dat hoort natuurlijk ook bij deze film. Boeven op motoren, aanvallende nijlpaarden, helikopters en gevechten, het zit er allemaal in. De film heeft er een goed tempo inzitten en verveelt verder nooit. Hoewel het uiteindelijk natuurlijk lastig is om zo’n actiekomedie nou echt een goede film te noemen en het bij humor toch altijd wel een gevalletje is van het moet je maar net liggen, is Jumanji: Welcome to the Jungle uiteindelijk een film geworden die toch zeker wel weet te vermaken en bovengemiddeld scoort in het actiekomedie-genre. Zeker de moeite waard dus om deze kerstvakantie te bezoeken in de bioscoop.

DiRT Rally 2.0 Day One Edition - PS4
DiRT Rally 2.0 Day One Edition - PS4
Score 4.5 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.