Recensie: Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur

Samenvatting
Kapitein Onderbroek is een film die door kinderen waarschijnlijk wel leuk gevonden wordt, maar voor het volwassen publiek is het zeker geen aanrader. Het plot is weinig origineel, veel humor is heel erg flauw, maar aan de andere kant doen de makers ook een aantal leuke dingen zoals het doorbreken van de vierde muur. De film begint aan het eind een beetje te vervelen en de animatie is niks bijzonders. Alles bij elkaar is het zeker wel een prima film, maar niet meer dan gemiddeld.
6

Superheld in onderbroek

Beste vrienden George en Harold halen veel kattenkwaad uit, tot grote ergernis van schoolhoofd Mr. Krupp. De maat is vol en de twee jongens dreigen uit elkaar gehaald te worden. Gelukkig heeft Harold een oplossing: Mr. Krupp hypnotiseren en laten geloven dat hij Kapitein Onderbroek is, een overdreven enthousiaste, oerdomme superheld. Als er dan ook nog een superschurk opduikt moeten de vrienden samen met hun gehypnotiseerde schoolhoofd in actie komen.

Die superschurk is een gestoorde professor met een Duits accent met ongelooflijk belachelijk achternaam waar mensen hem om uitlachen. Slechteriken in tekenfilms lijken toch wel overwegend vaak een Duits accent te hebben en daarmee trapt deze animatiefilm meteen in de eerste cliché. Sowieso zit de film vol clichés en is het plot weinig origineel, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om hoe het uitgewerkt wordt. Ook die uitwerking houdt echter niet heel veel over.

Onderbroekenlol

Enerzijds zijn de grappen erg flauw en zijn er wel heel veel poepgrapjes, maar ja, wat wil je ook met een film die Kapitein Onderbroek heet. De twee vrienden lachen keihard om alles wat poepgerelateerd is en kinderen kunnen daar vast ook om lachen, maar als volwassene zul je jezelf even op je hoofd krabben. Daarentegen zijn er wel een aantal dubbelzinnige grapjes die kinderen niet zullen snappen. Het is leuk dat de hoofdpersonen soms de vierde muur breken en direct tegen de kijker spreken. Dat geeft ruimte om grappen te maken over de film zelf.

Helaas wist de film niet zo goed waar het stoppen moet, want het einde gaat nogal lang door en op een gegeven moment begint de film zelfs een beetje te vervelen. Ook de manier waarop de film is geanimeerd is vrij alledaags en dat maakt dat je niet helemaal in de wereld van Kapitein Onderbroek wordt gezogen – zoals Disney- en Pixar-films dat wel doen. Deze Dreamworks-film heeft zeker niet dezelfde charme als bijvoorbeeld de inmiddels klassieke Shrek-film. Het is zeker geen slechte film, maar het komt nergens echt boven het gemiddelde uit helaas.

Er is meer…

Op de dvd staan ook nog een aantal extra’s, waaronder verwijderde scènes en de schurkengids van Professor Poopypants. Een filmpje van een kleine vier minuten waarin de schurk van deze film uitlegt wat je moet doen om een schurk te worden. Verder is er nog een filmpje waarin een stripverhaal te zien is en een gids voor het worden van een superheld. Leuk dat de makers de moeite hebben genomen om een aantal extra’s op de dvd te zetten, maar heel veel toegevoegde waarde heeft het niet.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.