Recensie: Keeping Up with the Joneses

Samenvatting
Keeping Up with the Joneses is niet origineel, vernieuwend, of bijzonder goed te noemen. Wel is de film bij vlagen erg komisch en weet deze genoeg te vermaken om de film af te willen kijken. Of deze echter het aanschaffen waard is, dat is maar de vraag. Er staan geen bijzondere extra's op de dvd of Blu-ray en in combinatie met een middelmatige film betekent dit vaak dat de verkoop niet erg hoog zal zijn.
6

Karen en Jeff gaan een heerlijk rustig weekje tegemoet nu hun kinderen op zomerkamp zijn, maar dan krijgen ze opeens nieuwe buren. Deze nieuwe buren lijken wel het perfecte stel te zijn. Ze hebben alles al gedaan wat je maar zou willen doen, zijn duidelijk super verliefd op elkaar en zien er ook nog eens fantastisch uit. Toch komt Karen er al gauw achter dat de nieuwe buren misschien wel niet helemaal zijn wie ze beweren te zijn. Er is duidelijk iets vreemds aan de hand en Karen gaat op onderzoek uit, haar man Jeff daarin meeslepend. 

Het verhaal is vrij simpel en helemaal niet nieuw. Een doorsnee Amerikaans gezin krijgt nieuwe buren en vervolgens blijken het opeens spionnen te zijn. We zagen dit al in oude films als The Whole Nine Yards of in de wat nieuwere films als Killers. Niets nieuws dus en misscheen een beetje een uitgekauwd plot, maar toch weet ook Keeping Up with the Joneses ervoor te zorgen dat je de film weer uitkijkt. Sterker nog, regisseur Greg Mottola weet het zelfs voor elkaar te krijgen om de film nog redelijk vermakelijk te brengen en af en toe een glimlach of zelfs een heuse grijns op je gezicht te toveren.

56031866_82669_still_6_s-high

De rol van Karen Gaffney wordt gespeeld door Isla Fisher. Ze is interieurstyliste en huismoeder. Haar leven is een beetje een sleur en daarom geniet ze ook van alle roddels. Ze is bovendien nogal nieuwsgierig aangelegd en is daarom ook de eerste die ontdekt dat er iets niet helemaal in de haak is bij de buren. De rol van haar man, Jeff Gaffney, wordt gespeeld door Zach Galifianakis. Hij heeft een saaie kantoorbaan die hij desalniettemin erg serieus neemt. Hij is misschien wat klungelig, maar heeft absoluut een hart van goud en vertrouwt iedereen veel te veel. Dit leuke stel samen zorgt voor de nodige komische momenten in de film.

De nieuwe buren met de achternaam Jones bestaan uit Tim en Natalie. Deze rollen worden gespeeld door Jon Hamm en Gal Gadot. De Joneses hebben de hele wereld al afgereisd en zijn het perfecte sexy stel. De vraag is natuurlijk of ze wel echt met elkaar getrouwd zijn, of is dat misschien maar een act? Een misschien nog wel belangrijkere vraag is wat ze überhaupt komen doen in de woning naast die van de familie Gaffney. Door de voorspelbaarheid van de film zijn de meeste antwoorden op de zaken die je je afvraagt wel redelijk te voorspellen. De nodige dosis humor zorgt er gelukkig voor dat de film niet al te saai wordt.

keeping-up-with-the-joneses-1Het begin van de film is vrij traag en het duurt even voordat deze op gang komt. Als het viertal echter eindelijk bij elkaar komt dan kan je er eens goed voor gaan zitten. Samen zorgen ze voor de nodige hilariteit en de komische situaties volgen elkaar in hoog tempo op. Wel blijven de grappen een beetje braaf, wat je misschien niet verwacht bij een acteur van The Hangover, maar wel bij een sukkelige huisvader. De film is eigenlijk over het geheel genomen gewoon een beetje braaf en wordt daarmee meer een heerlijke feelgoodfilm. Gelukkig wel een feelgoodfilm waarin de nodige actie zit met racende auto’s en mensen die neergeschoten worden.

Keeping Up with the Joneses is dus niets bijzonders maar wel redelijk vermakelijk. Vermakelijk genoeg om deze aan te schaffen op dvd of Blu-ray? Op de Blu-ray staan de nodige extra’s, maar niet direct iets heel bijzonders. Zo denk je misschien nog “leuk er staat een spionnenspel op”, als je de cover leest. Deze zogenoemde ‘Spy game’ is echter helemaal geen spel maar meer een making off. Verder staan er vooral standaard dingen op als verwijderde scènes, de trailer en een fotogalerij. Niet direct iets waardoor je overgehaald wordt om de dvd of Blu-ray aan te schaffen dus. Al met al is de film zeker leuk voor een avondje vermaak maar lang niet goed genoeg om deze daadwerkelijk te willen aankopen.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.