Recensie: Kingsman: The Golden Circle

Summary
Kingsman: The Golden Circle is een heerlijke actiefilm met veel humor en goed uitgewerkte actiescènes. Een klein minpuntje is dat de komst van Statesman niet heel veel meerwaarde biedt en het op één personage na niet echt iets nieuws naar de film brengt. Het acteerwerk is in ieder geval erg goed, al is het jammer dat twee grote bekende namen eigenlijk niets toevoegen. Kortom, je hoeft niet te gaan voor Halle Berry en Channing Tatum, maar wel als je een meer dan prima film wilt zien die erg lekker wegkijkt.
7.5

Eggsy en Merlin overleven de aanslag die de complete Kingsman-organisatie vernietigen. Ze hebben een aanwijzing gevonden dat ze voor hulp naar Amerika moeten. Daar treffen ze een soortgelijke organisatie als Kingsman aan, met de naam Statesman. De cowboys van die organisatie bestrijden de misdaad voornamelijk met hun vernuftige lasso’s. Zij slaan de handen in een om de boosdoener uit te schakelen en om ondertussen een wereldramp te voorkomen.

Deze films is het vervolg op Kingsman: The Secret Service die in 2014 verscheen en goed werd ontvangen. Negativiteit ontstond vooral door de manier waarop de film verkocht werd, want de trailer leek meer op cliché spionagefilm. Uiteindelijk werd het een stijlvolle film met een goede dosis humor en actie. Lukt het regisseur Matthew Vaughn om voor de tweede keer een goede film neer te zetten? Grotendeels, ja. Natuurlijk zijn dezelfde hoofdrolspelers terug en aan hen ligt het zeker niet, maar de uitbreiding van de cast is niet helemaal succesvol. Mede dankzij de manier waarop.

Omdat Kingsman is verwoest, wijken ze uit naar Statesman, maar eigenlijk voegt die organisatie weinig toe. Behalve dat de scènes met de lasso’s in gevechten heel gaaf zijn, heeft die organisatie weinig inbreng. Het duurt ook vrij lang voordat uitgelegd is wat Statesman is, eigenlijk exact hetzelfde als Kingsman, maar dan cowboy-stijl. Statesman is onder leiding van Halle Berry’s personage, dat heel vlak en eigenlijk gewoon vervelend is, en hun topspion wordt gespeeld door Channing Tatum, die nauwelijks in beeld komt. Twee hele bekende namen, maar ze voegen weinig toe.

De echte goede rollen komen van Pedro Pascal als Statesman-spion en Julianne Moore als het meesterbrein achter de vernietiging van Kingsman. Pedro Pascal doet misschien iets sneller een belletje rinkelen dan Julianne Moore, maar ook hij heeft al een aardige carrière in de film- en seriewereld. Je kunt hem kennen van onder andere Narcos, Graceland en The Great Wall. Oscarwinnares Julianne Moore speelt een behoorlijk gestoord figuur en doet dat echt op fantastisch wijze. Het is niet té overdreven en ze maakt er geen karikatuur van. Ze speelt een vrouw die een steekje los heeft en er vreemde motieven op na houdt. Beide personages zorgen op hun eigen manier voor veel humor.

Ook de locaties waar de hoofdpersonen zich bevinden zijn erg goed gedaan. Met name die van de schurk is heerlijk absurd en heeft eigenlijk de perfecte sfeer. Verder is er onder andere een heftige achtervolging door Londen en gestoei in een kabellift in de bergen. Kortom, genoeg afwisseling dus. De actie die plaatsvindt op al die locaties is erg mooi in beeld gebracht, met af en toe zeer verrassende shots. Zo vindt er een gevecht in, op en om een taxi plaats, waarbij je als kijker als het ware met de personages in alle kanten meedraait, alsof je erbij bent.

Echt grote kritiek valt niet te leveren op Kingsman: The Golden Circle. De speelduur is wel aan de lange kant, want met bijna tweeënhalf uur moet je wel lang stilzitten en je aandacht erbij kunnen houden. Gelukkig is dat het grootste deel van de film geen issue, want er gebeurt continu wel iets dat weet te boeien. De liefhebbers van de eerste film zeker ook wel tevreden zijn met dit tweede deel, maar ook voor de nieuwkomers is het prima te doen om bij deel twee in te stappen. Er zijn een aantal verwijzingen naar wat vooraf ging, maar niet dusdanig dat je belangrijke informatie mist.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.