Recensie: Krypton – Seizoen 1

Summary
Krypton brengt ons niet het verhaal van Superman, maar gaat zelfs nog verder de geschiedenis in. De serie gaat over de opa van Superman, Seg-El. Seg-El moet samen met zijn vrienden en uit de toekomst gestuurde Adam Strange de strijd aangaan met onder andere Brainiac. Je krijgt een verhaal te zien dat eigenlijk niet voorkomt in de comics. Daarmee is Krypton best een aangename serie waarbij bloed ook rijkelijk mag vloeien. De cast bestaat uit voornamelijk onbekende acteurs en actrices en juist dat zorgt voor een verademing.
8.5

Krypton

Iedereen kent het verhaal van Superman wel. De grootste held in het universum van DC die eigenlijk niet te verslaan is. Er zijn talloze films verschenen en ook series. Maar wat je niet weet is het achtergrondverhaal van deze superheld. Ja, je weet dat Clark Kent eigenlijk Kal-El heet en dat zijn vader Jor-El heet. Maar wist je dat zijn opa Seg-El heet? Nee? Dat kan wel eens kloppen, want die informatie is bijna nergens te vinden. Toch speelt deze naam een grote rol in de geschiedenis van Krypton. En daarom is er een serie gemaakt over de geschiedenis van Krypton en haar bewoners. En daarmee dus ook de geschiedenis van het bestaan van Superman.

De serie werd in 2014 eigenlijk al een soort van aangekondigd. De serie ging vervolgens beetje de vergetelheid in en in 2017 kwam pas de eerste teaser online. Het duurde vervolgens nog een jaar tot de serie daadwerkelijk te zien was op de Amerikaanse zender SyFy. De man achter de serie, David S. Goyer, is geen onbekende in het superheldenuniversum. De beste man was al eerder als schrijver verantwoordelijk voor Man of Steel, de serie Constantine en Batman Begins. Als regisseur was hij al eerder verantwoordelijk voor Da Vinci’s Demons. Dus ja, de beste man heeft wel wat ervaring. Maar weet hij ook een best wel onbekende geschiedenis goed naar voren te brengen?

En nu?

Het verhaal achter Krypton is eigenlijk wel relatief bekend onder de fans. Het is de thuisplaneet van Superman en uiteindelijk gaat de planeet ontploffen. Maar voor het zover is zal Kal-El nog naar Aarde gestuurd worden om daar uiteindelijk bekend komen te staan als Clark Kent, oftewel Superman. Maar het verhaal achter de mensen op Krypton is best wel onbekend. En daarom is er nu de serie Krypton. In Krypton volgen we het verhaal van Seg-El, de uiteindelijke opa van Superman. Zijn planeet is niet meer wat het geweest is en zij geloven niet in uiteindelijke wezens buiten de planeet Krypton. Zijn opa en ouders worden ook vermoord om deze theorie. Uiteindelijk wordt hij geholpen door iemand uit de toekomst. Deze persoon, Adam Strange, is een bekende van Superman en is terug in de tijd gestuurd om ervoor te zorgen dat Superman uiteindelijk zal bestaan. Samen met Seg-El zal hij moeten strijden tegen alles wat eraan komt.

De serie kent een aantal bekenden uit het universum. Zo zal de grootste schurk Brainiac zijn. Een schurk dat je kent uit de strips. Maar niet alleen Brainiac, maar ook General Zod en Doomsday maken hun opmars in deze serie. Hoe dit allemaal moet gaan matchen met de toekomst is nog de vraag. Maar het ziet er vooralsnog wel goed uit.

Onbekende cast

Het mooie aan de serie Krypton is, is dat het veelal onbekende acteurs en actrices zijn die zich mogen bewijzen. Hierdoor krijg je, gek genoeg, geen gevoel of iets goed of slecht is. De belangrijkste rol, die van Seg-El, wordt gespeeld door Cameron Cuffe. Hij heeft in twee films gespeeld en een paar series. Oftewel, iemand die je eigenlijk niet kent. En toch weet hij zijn rol als Seg-El wel goed neer te zetten. Erg overtuigend en vol passie. En dat kan misschien ook te maken hebben met het feit dat hij zich als acteur ook wilt bewijzen. Actrice Georgina Campbell is al iets bekender en speelt de rol van Lyta-Zod, een geliefde van Seg-El. Ook zij weet haar momenten goed te pakken, als is het op sommige momenten wel erg breekbaar. Shaun Sipos speelt de rol van Adam Strange en dat is best wel grappig te noemen. Hij is een iets bekendere naam omdat hij onder andere gespeeld heeft in The Vampire Diaries. Maar hij heeft ooit ook in één aflevering gespeeld van Smallville. Juist, een serie over hoe Clark Kent uiteindelijk Superman werd. Zijn rol is erg groot, maar toch komt hij erg vervelend over en niet overtuigend. Erg jammer, want zijn verhaal is ook erg rommelig. Toch moet er ook één grote naam verbonden zijn aan dit project, en dat is die van Ian McElhinney. Ian speelt de rol van Val-El, de opa van Seg-El. Zijn eerdere rol was bijvoorbeeld Ser Barristan Selmy in Game of Thrones. Leuk om te zien hoe hij de groentjes onder zijn hoede neemt.

Best interessant

Krypton is best interessant te noemen, vooral omdat je benieuwd bent naar het achtergrondverhaal van Superman. Een verhaal wat niet zo heel bekend is en dat maakt het interessant. het verhaal weet vanaf het begin tot aan het einde sterk te zijn. Zeker als schurken als Doomsday en Brainiac geïntroduceerd worden. Uiteindelijk komt zelfs de aartsvijand van Superman voorbij, General Zod. En toch weet je als kijker sympathie te krijgen voor deze schurk. Je krijgt veel mee over de families en hoe ze tegenover elkaar staan. Toch een waarschuwing, want als je denkt dat dit een serie is voor kinderen, dan heb je het mis. De laatste DC-films waren al niet meer zo heel onschuldig, maar juist duister. Dit is ook zeker het geval met Krypton. De serie schuwt zeker geen bloed en andere ranzige momenten.

De serie kent uiteraard ook een aantal, best wel, interessante extra’s. In Bringing the Home World to Life brengen ze de wereld in beeld van Krypton en hoe zij dat gerealiseerd hebben. Uiteraard is er wel gekeken naar de comics, maar veelal moesten ze toch zelf maken. De extra die daarop verder gaat is A Lost Kingdom: Life on Krypton. Daarin word verder stilgestaan bij de geschiedenis van Krypton en hoe deze tot werkelijkheid is gebracht tijdens de serie. Een ander interessante extra is Krypton: 2017 Comic-Con Panel. De mensen achter de serie stellen zich kwetsbaar op en beantwoorden vragen over de productie van de serie. Zelfs nog voordat de serie te zien was op de televisie. Uiteraard kan je ook wat verwijderde scenes bekijken en wat bloopers.

Krypton - Seizoen 1
Krypton - Seizoen 1
Het verhaal achter de legende en lot van Superman
Score 3.0 van 5 sterren.
€26,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sylvano Witte
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.