Een leven zonder echte vader is Po altijd goed afgegaan, maar als hij op een dag ineens oog in oog staat met zijn pandavader, komt hij erachter wat hij al die tijd heeft gemist. Zijn vader neemt hem mee naar het geheime pandaparadijs waar tientallen panda’s wonen. Po leert hoe het echte pandaleven eruit ziet en hij kent even niets anders dan plezier en rust. Echter komt daar een einde aan zodra de bovennatuurlijke Kai opduikt. Deze slechterik begint alle Kung Fu meesters uit te roeien en de enige hulp die Po nog kan verwachten is van de andere onhandige panda’s, die hij eerst moet leren om echte Kung Fu Panda’s te worden.
Deze film is inmiddels alweer de derde in de reeks en dan vraag je je al snel af of het nog wel toegevoegde waarde heeft en of het kan tippen aan zijn voorgangers. Gelukkig is dat het geval, want hoewel het misschien meer van hetzelfde wordt, is Kung Fu Panda 3 gewoon een erg goed gemaakte en leuke animatiefilm. Wat vooral meteen opvalt, en wat deze film onderscheidt van de vele andere animatiefilms, is de met vlagen hele typerende tekenstijl. Het begin, het einde en een aantal scènes tussendoor zijn gemaakt in 2D, met een dusdanig mooi gekozen kleurenpalet waardoor een aantal stukken echt prachtig zijn. Met name het einde waarin de Chinese kersenbloesem een belangrijke rol speelt.
Het is wel duidelijk dat deze film meer gericht is op kinderen dan op volwassenen. Er is namelijk veel ruimte voor droge, redelijk makkelijke grappen en veel lachers moeten komen van de slapstick-humor die duidelijk aanwezig is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Pixar-films heeft Kung Fu Panda 3 niet echt dubbelzinnigheden en referenties die alleen volwassenen snappen. Dat doet niet echt afbreuk aan de film, maar het valt wel op doordat de rest van de film wel heel volwassen aanvoelt als je kijkt naar bijvoorbeeld hoe het grafisch is vormgegeven en welke thema’s er aangesneden worden.
In de cast zitten een heleboel bekende namen, maar veel van hun stemmen hoor je niet veel voorbij komen. Angelina Jolie-Pitt als Tigress, Seth Rogen als Mantis, Jackie Chan als Monkey en Kate Hudson als Mei Mei; het zijn wereldberoemde namen, maar heel veel tekst hebben ze niet gekregen dit keer. De stemmen die je voornamelijk hoort zijn die van Jack Black als Po, Bryan Cranston als pandavader Li en James Hong als Mr. Ping. Stuk voor stuk zijn het getalenteerde mensen en weten ze met hun stem hun personages tot leven te laten komen. Het voelt gewoon kloppend aan, alsof je naar dieren zit te kijken die kunnen praten en dat dat dan hun stemgeluid is.
Ook met de extra’s hebben de makers goed uitgepakt, want er staat meer dan een uur aan bonusmateriaal op de blu-ray. Waaronder een aantal muziekclipjes inclusief dansende panda’s, en een paar korte achtergrondverhaaltjes. Er zijn ook een aantal verwijderde scènes toegevoegd en het leuke hieraan is dat regisseurs Alessandro Carloni en Jennifer Yuh Nelson vertellen waarom die stukjes het eindproduct niet hebben gehaald en waarom ze toch het kijken waard zijn. Daarbij laten ze ook een scène zien die nog in een ruwere versie is geanimeerd. Verder is de blu-ray voorzien van verschillende gesproken talen (waaronder Nederlands) en natuurlijk is ook de ondertiteling in verschillende talen mogelijk.