Recensie: Last Christmas

Summary
Kate heeft haar leven niet echt op orde en verhuist van slaapplek naar slaapplek, terwijl haar vrienden haar langzaam zat worden. Haar audities draaien continu op niets uit, maar gelukkig heeft ze haar niet al te geweldige baantje in de kerstwinkel nog. Als er op een dag een mysterieuze jongeman voor de winkel staat, verandert er echter een boel. Langzaam maar zeker weet Kate (Emilia Clark) met behulp van Tom (Henry Golding) haar leven weer op de rit te krijgen. Last Christmas is een kerstfilm vol met standaard kerstfilmclichés, maar weet desondanks te vermaken. Het acteerwerk is prima en een verrassende plotwending zorgt er uiteindelijk voor dat deze film zeker de moeite van het kijken waard is.
7

Kerstmis

Kate heeft niet echt een leven waar iedereen over droomt. Ze heeft een vrij zware periode achter de rug en die heeft ervoor gezorgd dat Kate nu vrij humeurig door het leven gaat. Ze doet waar ze zin in heeft, drinkt veel en houdt geen rekening meer met anderen. Ze gedraagt zich als een klein, verwend prinsesje en dat zorgt ervoor dat haar leven alleen maar een steeds grotere puinhoop wordt. Ze wordt continu uit huis gezet en alle vrienden waar ze dan maar logeert zijn ondertussen wel klaar met haar. Daarnaast wil ze eigenlijk graag actrice worden, maar dat lukt nog niet echt. Om toch een beetje geld te hebben, werkt ze daarom in een winkeltje die het hele jaar door kerstversiering verkoopt.

Kerstmis begint echter steeds dichterbij te komen en dus is het natuurlijk tijd voor een klein kerstwonder. Dit kerstwonder is voor Kate de mysterieuze Tom die op een dag voor haar winkel staat. Hij weet er langzaam maar zeker voor te zorgen dat Kate weer meer begint te geven om de wereld om haar heen en weer plezier krijgt in het leven. Natuurlijk ontstaat er een mooie romance tussen de twee, al is dat duidelijk niet het hoofddoel van deze kerstklassieker die zich afspeelt in de straten van Londen.

De kerstelfjes

Oké, niet iedereen loopt in een kerstelfenpakje rond, maar bekende gezichten genoeg in deze film. Om te beginnen met de belangrijkste kerstelf: Kate. Zij wordt gespeeld door niemand minder dan Emilia Clarke, misschien wel de bekendste ster uit de Game of Thrones-serie. Ben je meer van de romantische films? Dan ken je haar waarschijnlijk uit Me Before You. Ze speelt haar rol prima. Niet fantastisch, maar ook niet slecht. Gewoon precies goed genoeg. Haar mannelijke tegenspeler Tom wordt gespeeld door Henry Golding. Hem ken je misschien van A Simple Favor of Crazy Rich Asians. Hij lijkt iets minder goed bij de rol te passen, maar slecht is hij ook zeker niet.

En dan zijn er nog een paar belangrijke bijrollen; Santa, de eigenaar van de kerstwinkel bijvoorbeeld. Zij wordt gespeeld door Michelle Yeoh. Ook haar ken je misschien van de film Crazy Rich Asians. Leuk personage, ietwat excentriek. En tot slot dan nog de moeder van Kate. Haar herken je misschien uit een andere bekende Britse Kerstfilm, want ze wordt gespeeld door Emma Thompson, die ook meespeelde in Love Actually. Ze schreef overigens ook samen met Bryony Kimmings het script voor deze film. Een verhaal dat niet super bijzonder is, maar wel prima geschikt is als Kerstfilm. Met de regie in handen van Paul Feig (A Simple Favor, Spy en Bridesmaids) is dit dan uiteindelijk ook prima uit de verf gekomen.

Last Christmas

De film werd geïnspireerd door de muziek van George Michael, zoals de titel waarschijnlijk al wel deed vermoeden. Toch speelt deze niet zo’n grote rol als je zou verwachten. Natuurlijk komt de bekende kerstklassieker van Wham! voorbij en ook nog wel wat andere nummers, maar het overheerst niet. Waar de film echter wel vol van zit zijn de clichés. Is dat heel erg? Vreemd genoeg voor een kerstfilm eigenlijk niet. De meeste kerstfilms zitten vol met clichés en dat hoort er eigenlijk een beetje bij. Helpen in een dakloze opvang, een romantisch potje schaatsen, kerstliedjes zingen, familiedrama, een beter mens worden, noem het maar op. Gelukkig is de uitvoering precies goed genoeg, zodat het niet stoort.

Al met al is Last Christmas uiteindelijk een vrij typische kerstfilm geworden. Heel bijzonder is deze zeker niet, maar dat kan je ook haast niet verwachten in dit genre. Als je een beetje fan bent van de romantische kerstklassiekers, dan mag deze echter ook zeker niet ontbreken in je kerstwatchlist. De film is bij vlagen grappig, lekker zoetsappig en weet er soms ook nog voor te zorgen dat je een traantje weg moet pinken. De spelers zijn leuk en weten het verhaal goed over te brengen en dat maakt dat deze film vol met kerstclichés toch boeiend is om te kijken. Het allerbeste aan deze film is echter de verrassende plotwending. Dit is totaal onverwacht en erg leuk gevonden. Dat zorgt er ook voor dat deze film toch nog net iets boven de gemiddelde, zoetsappige, romantische kerstfilms uitschiet en op de schaal van kerstfilms dus zeker een dikke voldoende verdient.

Last Christmas (DVD)
Last Christmas (DVD)
De kerstfilm geinspireerd op de muziek van Wham!
Score 4.5 van 5 sterren.
€16,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.