Recensie: Lego DC Comics Super Heroes: Justice League – Cosmic Clash

Samenvatting
Eigenlijk is Lego DC Comics Super Heroes: Justice League - Cosmic Clash een erg grappige, kwalitatief goede film, maar of er ook daadwerkelijk een doelgroep voor is hier in Nederland is een beetje de vraag. Het gebrek aan Nederlandstalige ingesproken stemmen is echt een gemis, want een ondertiteling is voor kinderen niet te volgen. Veel humor gaat daarin ook verloren en waarschijnlijk zal de film de jonge kijkertjes niet weten te boeien. Als het gebrek aan Nederlandse nasynchronisatie nou geen probleem is, dan is deze LEGO-film zeker het kijken waard.
7

De kwaadaardige Brainiac staat op het punt de wereld over te nemen en om niet tegen gehouden te kunnen worden flitst hij Superman, Wonder Woman en de Green Lantern naar een ander tijdperk. Batman en The Flash zetten alles op alles om de Justice League weer bij elkaar te krijgen, terwijl Cyborg en Supergirl de strijd aangaan met Brainiacs drones die de aardbol aanvallen. Kunnen de superhelden de wereld redden van een ondergang door een intergalactische machine die de tijd kan buigen?

Een compacte titel voor een film bedenken is misschien lastig, maar om een film dan maar Lego DC Comics Super Heroes: Justice League – Cosmic Clash te noemen is wel een merkwaardige keuze. Toch is dit niet de eerste superheldenfilm van LEGO, want het is namelijk een vervolg op vier andere films met een eveneens uit de voegen barstende titel. Hoewel al die titels bij elkaar de rest van deze alinea zouden kunnen vullen, kun je er wel uit op maken waar de films over gaan. Al met al draaien de films om hoe de Justice League tot stand is gekomen en om een aantal aartsvijanden waarmee afgerekend moet worden. In deze nieuwste film komt het collectief van superhelden dus voor een nieuwe uitdaging te staan.

superHeroes1

Heel spannend allemaal, maar als je als Nederlander zijnde kijkt, is het toch de vraag wat de doelgroep is van deze film. Er is namelijk niet de moeite genomen om de stemmen Nederlandstalig in te spreken, waardoor je gebonden bent aan de ondertiteling. Dat maakt het voor jonge kinderen toch lastig, dan wel niet onmogelijk, om de film te volgen. Bovendien zit er veel humor in wat de personages zeggen en dat valt dan gewoon weg. Aangezien er daarnaast weinig slapstickhumor in zit, is het maar de vraag hoelang een kind geboeid blijft bij de intergalactische avontuur.

Toch is het wel gewoon een goed gemaakte film die er ook nog eens mooi uitziet. In een bijna drie minuten durende extra is te zien hoe de film tot stand is gekomen: van klad naar een goedkope animatie tot het eindresultaat. Daarnaast zitten er redelijk veel echte LEGO-details in, zoals tijdens het verbouwen van de batmobiel. Ook dat geeft een leuke twist aan de alom bekende superhelden.  Verder zijn de gesproken grappen erg leuk en leveren de stemacteurs goed werk af.

superHeroes2

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.