Recensie: Mannen van Mars

Summary
Als hun middelbare school een reünie houdt besluiten Peter, Edwin en Mark om er een gezellig weekendje van te maken met zijn drieën. Ze zijn ondertussen niet meer de jongsten en kampen elk zo met hun eigen probleempjes. Mannen van Mars bevat een goede cast met hoofdrollen van Huub Smit, Daniël Boissevain en Martijn Fischer. De film is bij vlagen erg komisch en weet ook te vermaken, maar heeft ook zeker een aantal minpuntjes.
6

‘Oude’ vrienden

Peter is 43 jaar en voelt zich oud. Hoewel hij het liever ontkent heeft hij eigenlijk een leesbril nodig zodat hij bijvoorbeeld zijn uitnodiging voor de reünie kan lezen. Het gaat om een reünie van de middelbare school en Peter wordt gevraagd om een speech te geven. Hier zit hij echter totaal niet op te wachten, want hij worstelt behoorlijk met het idee dat hij oud begint te worden. Gelukkig weet zijn vriend Edwin hem over te halen om toch te gaan, maar ja, Edwin is nog steeds een aantrekkelijke man die elk jong meisje om zijn vinger kan winden.

Edwin komt met het idee om er een gezellig weekend met zijn jeugdvrienden van te maken. Het drietal wordt compleet gemaakt door Mark, wiens vrouw hem pas verlaten heeft voor een jonger exemplaar. Ook Mark heeft dus zo zijn problemen, maar een weekend feesten met zijn drieën lijkt hem de perfecte afleiding. Twee mannen die met zichzelf in de knoei zitten dus en één die het perfecte leven lijkt te hebben. Of zit het misschien toch net iets anders? Ook Edwin kampt namelijk met een klein probleempje en is eigenlijk stiekem jaloers op het ‘saaie’ gezinsleven van Peter.

Een cast vol bekende namen

Het is Mannen van Mars gelukt om heel wat bekende Nederlandse acteurs en actrices in de film te laten meespelen. In de hoofdrollen zien we Huub Smit, Daniël Boissevain en Martijn Fischer als respectievelijk Peter, Edwin en Mark. Ze lijken alledrie perfect gekozen voor hun rollen en weten deze overtuigend neer te zetten. Gelukkig maar, want deze film draait natuurlijk vooral om hen. Sowieso is het acteerwerk in de film redelijk goed te noemen, ook al zijn alle overige rollen eigenlijk slechts bijzaak. Zo spelen Jennifer Hoffman, Eva van de Wijdeven en Cynthia Abma de (ex-)vrouwen van Peter, Edwin en Mark. Andere bekenden zijn onder anderen Plien van Bennekom, Frederik Brom en Holly Mae Brood.

 

Sterk en komisch?

Bekende namen die goed acteerwerk leveren, dat moet wel wat beloven toch? De film bevat veel verschillende elementen, maar deze lijken net niet tot een geheel te komen. Bij vlagen is de film erg komisch, maar soms is het te overdreven. Er zitten dus veel rake grappen in, maar soms zijn ze ontzettend flauw. Er zit bovendien een serieuze ondertoon in, maar die is net niet serieus genoeg om het verhaal sterker te maken, het haalt eerder het komediegehalte omlaag. Het hele idee van drie jongens die een weekend feest gaan vieren en dan nog even langsgaan bij een reünie, is natuurlijk ook niet direct een goed verhaal te noemen.

De film bevat ook hier en daar nog wel wat storende elementjes. Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat de mannen totaal door het lint gaan omdat de vrouw van Mark er met een jongere man vandoor is, maar zelf doen ze niets anders dan naar piepjonge grietjes staren. Daarnaast is het voor iedereen die geen twintig meer is toch ook wel opvallend dat de mannen enorm dronken kunnen worden en daar de volgende dag bijna nergens last van lijken te hebben. Ondanks wat kleine storende momentjes, het niet erg sterke plot en de vele elementen die net niet één geheel worden, is Mannen van Mars best vermakelijk, bij vlagen zeker komisch en bevat het solide acteerwerk. Het is daarbij een feest van herkenning voor iedereen die zich oud begint te voelen en daarom ook zeker een aanrader voor de ver-boven-de-twintigers onder ons.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.