Recensie: Marauders

Samenvatting
Marauders is een film geworden die het voornamelijk moet hebben van de acteurs. Het verhaal is oké maar niet bijzonder goed uitgevoerd, de actie is maar matig, en de spanning had ook wel intenser gekund. Toch weet de film best te boeien en is deze bij vlagen ook best vermakelijk. De rol van Bruce Willis is niet zo groot als filmposters en trailers doen vermoeden; eigenlijk zijn de belangrijkste spelers vooral Christopher Meloni en Adrian Grenier.
6

Tijdens een goed geplande overval op een bank wordt de filiaalmanager geëxecuteerd. Een FBI-team onder de leiding van Montgomery wordt op de zaak gezet om de overval en de moord te onderzoeken. Het duurt niet lang voordat ze ontdekken dat het iets te maken heeft met een dode soldaat en de directeur van de bank zelf, Hubert. Wie echter de overvallers zijn blijkt onduidelijk, en zijn deze overvallers wel zo slecht? Ze doneren hun gestolen geld namelijk aan de kerk en daarnaast lijken ze de FBI te willen helpen met het vangen van een veel grotere vis.

Het plot van de film is er een die het op papier waarschijnlijk erg goed deed, maar minder goed uitgevoerd is. Het doet ergens een beetje denken aan de eerder dit jaar uitgekomen film Triple 9. Al is Marauders misschien dan toch iets beter. De overvallen zijn goed doordacht, ze gaan snel en er zit actie in. Dit is helaas ook wel de enige goede actie die in deze film te zien is. Verder lijkt het er op dat er meer geprobeerd is om er een soort intense thriller van te maken zoals Sicario. Toch mist de film dan ook weer die intensiteit die Sicario wel had, en lukt het dus ook op dat vlak niet helemaal.

marauders_47043056_st_2_s-highHet is dus geen overweldigende actiefilm en ook geen intense thriller. Maar wat is de film dan wel? Eigenlijk doet de film vooral denken aan een erg lange aflevering van een crime-serie. Dit komt misschien wel mede doordat we Christopher Meloni in de hoofdrol zien als FBI agent Montgomery. Hoewel hij natuurlijk meer rollen op zijn naam heeft staan, is hij vooral bekend van zijn rol in Law & Order: Special Victims Unit. Hij speelt daar rechercheur Elliot Stabler, een rol die hij prima vervult en die ook veel lijkt op zijn rol in Marauders. Ook in Marauders weet hij de rol prima invulling te geven en het is dan ook vooral aan de acteurs te danken dat de film toch nog wel weet te boeien.

De grootste naam die we in Marauders zien is toch wel Bruce Willis. Zijn sterrenstatus lijkt wel dalende want we zien hem nog maar in weinig goede films de laatste tijd. Ook deze film zal hem geen windeieren leggen, want hoewel hij goed speelt is ook dit weer geen blockbuster hit. Daarnaast is de rol van Bruce Willis als de bankdirecteur Hubert een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de filmposters en trailer doen vermoeden. We zien hem even aan het begin, en iets meer op het einde, maar de film draait toch vooral om de FBI die de zaak probeert op te lossen, en Hubert is gewoon een persoon die interessant lijkt te zijn en er ergens iets mee te maken lijkt te hebben.

marauders_47043056_st_3_s-highNaast Montgomery zien we nog drie andere belangrijke spelers in het FBI-team. Zo is daar Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) in de rol van Stockwell. Hij is een veteraan bij het team en bij vlagen best komisch. Dan hebben we nog een iets kleinere rol voor Lydia Hull (Van Wilder) die agent Chase speelt. Zo nu en dan komt ze even informatie brengen maar erg actief is ze in het team niet. Nieuwkomer Wells is dat wel. Hij wordt gespeeld door Adrian Grenier (Entourage). Wells is een interessante rol die goed uitgevoerd wordt door Adrian Grenier. Hij komt net van de FBI-school af en is alles behalve dom. Hij heeft een aantal slimme ideeën en goede inzichten waarmee hij zijn plek in het team probeert te vinden.

Toch wordt Wells als nieuwkomer van het team opgezadeld met het babysitten op een team politieagenten. Een team dat onder leiding staat van rechercheur Derohan. Het lijkt te gaan om een groepje corrupte agenten, dat zijn best doet om eerder op de crimescenes te zijn dan de FBI, misschien wel om wat geld achterover te kunnen drukken. De competitie tussen het team van de FBI en dat van de politie is groot, en dit komt vooral door een verleden dat Dehoran en Montgomery hebben. Al met al zien we in Marauders een aardig groot groepje acteurs dus, en dan hebben we de overvallers en andere belangrijke personen nog niet eens genoemd. Waarschijnlijk was de film een stuk spannender geworden als het politieteam eruit geknipt was, en er meer gefocust was op de overige personages.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.