Recensie: Men In Black: International

Samenvatting
In Men in Black: International gaan Agent M en Agent H samen het avontuur aan om de wereld te redden van de ondergang. Met Chris Hemsworth en Tessa Thompson in de hoofdrollen staat er een prima duo klaar, maar helaas weet de film niet echt te verrassen. De film lijkt een herhaling van de voorgaande delen, maar is gelukkig wel vermakelijk genoeg voor een filmavondje met popcorn op de bank.
6

Men in Black

The Men in Black hebben altijd al de aarde beschermd tegen het grootste uitschot van het universum. Elke alien met kwaad in de zin wordt hard aangepakt zonder dat de meeste mensen op aarde ook maar weten dat er aliens bestaan. Molly heeft als kind echter gezien dat er aliens bestaan en ook gezien dat er personen in zwarte pakken zijn met een apparaatje dat er voor zorgt dat niemand zich de aliens kan herinneren. Ze wist er zelf maar net aan te ontsnappen dat haar geheugen gewist werd en nu is ze op zoek naar de organisatie hierachter om zich daarbij aan te sluiten.

Natuurlijk lukt het Molly om de organisatie uiteindelijk te vinden en zo ontstaat Agent M. Ze wordt op pad gestuurd naar Londen om daar samen te werken met de omhooggevallen topagent, Agent H. Het duurt vervolgens niet lang of er komt een complot voorbij waarin Agent M en Agent H alles op alles moeten zetten om de aarde te redden van de ondergang en daarnaast ook nog eens een mol in de organisatie op moeten sporen.

Agenten

In de eerdere drie Men in Black-films werd de dienst nog uitgemaakt door Agent K en Agent J, oftewel  Tommy Lee Jones en Will Smith. Een gouden duo dat er voor zorgde dat met name de eerste film een groot succes werd. Zoals meestal met vervolgfilms waren deel twee en deel drie helaas een stuk minder en er leek vervolgens dan ook een einde gekomen te zijn aan deze filmreeks, totdat afgelopen jaar Men In Black: International uitkwam. Helaas dit keer niet met het bekende duo, maar dit keer met Agent M en Agent H in de hoofdrollen.

De dynamiek tussen deze twee nieuwe agenten is natuurlijk anders, maar over het algemeen gelukkig best prima te noemen. Bovendien is het leuk dat er nu een vrouw in het bijzondere Men in Black team zit. De naam van de organisatie wijzigen gaat echter voorlopig nog niet lukken, aldus de film zelf. Agent M wordt gespeeld door Tessa Thompson, die dat weliswaar niet onverdienstelijk doet, maar helaas niet veel krijgt om mee te werken. Dat zelfde geldt ook voor Chris Hemsworth die Agent H speelt. Het niet al te best geschreven script zorgt ervoor dat de acteurs wel heel erg hard hun best moeten doen om iets fatsoenlijks neer te zetten.

In de herhaling

Er is eigenlijk maar weinig nieuws te vinden in Men In Black: International. De film lijkt een kopie te zijn van zijn voorgangers, maar dan met nieuwe acteurs en nieuwe locaties. Omdat het hier gaat om een nieuwe agent die bij Men in Black komt waarna er een nieuw duo ontstaat, is het vooral een herhaling van de eerste film. Aan de ene kant is dit natuurlijk jammer, er had zo veel meer uitgehaald kunnen worden, maar aan de andere kant was de eerste film natuurlijk een groot succes. Men In Black: International weet dat succes bij lange na niet te evenaren, maar zorgt toch voor een prima vermakelijke film.

De actie is over de top, de grappen komen niet altijd helemaal aan, maar zijn toch net leuk genoeg en de acteurs weten het ook allemaal zo te brengen dat de film toch wel leuk is om te kijken. Met niet al te hoge verwachtingen is dit gewoon een prima vermakelijke film en weer een typische film die je verwacht in deze franchise. Als je een blu-ray exemplaar koopt dan krijg je er bovendien nog eens tal van leuke extra’s bij waaronder bloopers, uitleg over de wapens/aliens/etc. en nog veel meer. Al met al dan ook een prima film voor een avondje popcornvermaak.

Men in Black: International (Blu-ray)
Men in Black: International (Blu-ray)
Chris Hemsworth en Tessa Thompson zijn de nieuwe MIB-agenten
Score 4.3 van 5 sterren.
€8,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.