Recensie: Mission: Impossible – Fallout

Summary
Mission: Impossible - Fallout is alweer het zesde deel van de Mission Impossible-reeks. Het plot is niet erg origineel (stop de terroristen en hun kernbommen), maar de actie is weer ouderwets goed. Tom Cruise weet dan ook als geen ander hoe hij de actieheld moet uithangen en in samenwerking met regisseur Christopher McQuarrie weet hij van deze film dan ook weer een vermakelijk spektakel te maken.
7

Een onmogelijke missie

Weet jij nog wat er gebeurde in de eerste paar Mission Impossible-films? Welke onmogelijke missies kwamen er ook alweer allemaal voorbij? En hoe goed waren al die films ook alweer? Ondertussen zijn we alweer bij het zesde deel in de reeks aangekomen en een nieuwe onmogelijke missie dient zich aan. De missie van deze keer? Stop de terroristen die zichzelf The Apostles noemen en zorg ervoor dat zij geen atoombommen af laten gaan. Klinkt niet bijster origineel, maar wel weer als een typische Mission Impossible missie.

De missies, oftewel het verhaal van de film, zijn echter helemaal niet zo belangrijk. Deze films zijn duidelijk niet gemaakt om origineel te zijn, ze zijn gemaakt voor de actie. De nadruk ligt dus eigenlijk vooral op het onmogelijke en dan met name op de onmogelijke acties. Het mooie is dat de actiescènes niet vol zitten met fantastische CGI, maar voornamelijk op de ‘ouderwetse’ manier gemaakt zijn. Dat maakt het allemaal nog net iets spectaculairder. En spectaculair, dat is deze Mission Impossible sowieso.

Tom Cruise

Spectaculair is ook dat Tom Cruise nog steeds zijn eigen stunts uitvoert. De beste man is ondertussen al 56 jaar, maar dat houdt hem absoluut niet tegen. Hij rent over daken, springt uit vliegtuigen en vliegt in helikopters alsof het niets is. Zijn acteerprestaties zijn niet altijd even geweldig te noemen, maar geef hem een rol in een actiefilm en dan komt het meestal wel goed. De rol van Mission Impossible-held Ethan Hunt is hem dan ook op het lijf geschreven en na vijf eerdere delen weet hij deze rol nog steeds met verve te vervullen.

Christopher McQuarrie

De regisseur van deze film is wederom Christopher McQuarrie. Hoewel elke Mission Impossible-film tot nu toe door een ander werd geregisseerd, lijkt die trend nu voorbij te zijn. Christopher McQuarrie regisseerde namelijk ook al het vijfde deel van deze reeks, en dat was toch wel één van de betere. Nou staat McQuarrie ook zeker niet als slecht te boek en heeft hij al heel wat prachtige films op zijn naam kunnen schrijven. Een missertje hier en daar (The Mummy) hoort er echter ook bij, maar gelukkig is deze film zeker geen misser geworden. McQuarrie zorgt ervoor dat je als kijker echt de actie in wordt gezogen en dat alles er spannend uit ziet.

Blu-ray bonus

Waar de laatste jaren de extra’s bijna niet meer terug te vinden waren, lijkt er nu weer een positieve verandering in te komen. Steeds vaker worden er weer bonusmaterialen toegevoegd, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de consument de film niet via een streamingdienst koopt. Als je Mission: Impossible – Fallout op blu-ray koopt dan krijg je voor de verandering dan ook weer eens echt waar voor je geld en je krijgt er zelfs een complete extra disc bij vol met bonusmaterialen. Hierbij zitten natuurlijk deleted scenes, een making of, audiocommentaar en nog veel meer. Vooral de making of is natuurlijk erg de moeite waard met al die stunts.

Mission Impossible geslaagd

Uiteindelijk is Mission: Impossible – Fallout een geslaagd zesde deel geworden. Van het verhaal moet deze film het natuurlijk niet hebben en ook niet echt van de geloofwaardigheid, maar de actie is daarentegen om van te smullen. Alle vertrouwde personages zijn weer terug met natuurlijk Tom Cruise in de hoofdrol, een komische bijrol voor Simon Pegg en vele andere oude (en een paar nieuwe) gezichten. Pak de popcorn er maar weer bij en geniet van de onmogelijke sprongen, aftikkende bommen, verwisselde gezichten en al het andere dat deze film te bieden heeft.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.