Recensie: Molly’s Game

Samenvatting
Al met al is Molly's Game geen slechte film. Echter, als je de trailer gezien hebt, zou je er meer van kunnen verwachten. De trailer is spannender dan de gehele film. De romantische versie van het pokerwereldje is leuk om een keer naar te kijken, maar de film duurt precies lang genoeg om niet vervelend te gaan worden.
6

Wanneer voormalig professioneel skiester Molly Bloom gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze de mysterieuze gokwereld in. In deze wereld waar geld en macht de hoofdrol spelen, organiseert Molly door slim ondernemen binnen no-time haar eigen games waarbij Hollywoodsterren, beruchte CEO’s en advocaten aanschuiven. Haar gelukkige hand, beruchte Viper room en de miljoenen die over tafel gaan, leveren haar de titel Poker Princess op. Wanneer een zakenman vier miljoen dollar aan bedrijfsgeld aan haar tafel verspeelt, komen met Molly’s getuigenis ook de details over haar pokerwedstrijden op straat te liggen. Samen met haar advocaat Charlie Jaffey gaat zij de strijd met het openbaar ministerie aan.

De pokerwereld is geen fijne wereld om in te leven, toch lijkt het Molly heel gemakkelijk af te gaan en bluft ze zich zonder moeite overal doorheen. Echter, zodra de FBI achter haar aankomt is het gedaan met de pret en staat haar hele leven op zijn kop. De film speelt zich af in het heden, maar ook in het verleden van Molly. We zien waar het allemaal is begonnen: bij haar skiecarriere en de blessure die haar moest laten stoppen. De film begint traag en het duurt even voordat je begrijpt hoe de film in elkaar steekt. Het is niet meteen duidelijk dat je twee verschillende Molly’s volgt in de film. Degene in het heden is bezig om samen met haar advocaat Charlie haar zaak tegen het OM te winnen. De ander leeft een heerlijk leventje vol rijkdom.

Regisseur Aaron Sorkin heeft een sterke cast bij elkaar weten te krijgen. Veel bekende gezichten komen voorbij in de film. Molly wordt gespeeld door Jessica Chastain, haar kennen we onder andere van The Martian (2015) en Zero Dark Thirty (2012). Haar belangrijkste tegenspeler advocaat Charlie Jaffey wordt gespeeld door Idris Elba. Hem zie je onder andere in de serie Luthor en hij vertolkt de rol van Heimdall in onder andere Thor en The Avengers. Elba is in deze film geloofwaardiger dan hoofdrolspeelster Chastain. Andere grote namen die kleine rollen in de film hebben zijn onder andere Kevin Costner als Molly’s vader, Michael Cera als Player X en Brian d’Arcy James als Bad Brad.

Mocht je als kijker denken, dit verhaal ken ik: dat kan kloppen. Je moet daarvoor wel boeken lezen, want de film is gebaseerd op de memoires van Molly Bloom. Het is een waargebeurd verhaal. Toch denk je aan het einde van de film, is het écht waargebeurd? We zullen het nooit honderd procent zeker weten, want de disclaimer is natuurlijk ‘gebaseerd op’. Toch is het ook wel leuk om een keer te zien, al dan niet op een wat romantische manier, hoe het leven van een poker hostess eruit ziet. Je zou zelf bijna die baan willen, echter is dat illegaal en kunnen wij er als gewone mens alleen maar van dromen.

Voordat de film van de blu-ray disc begint krijg je eerst nog drie trailers te zien van andere films. The Commuter, The Post en Detroit zie je met Nederlandse en Franse ondertiteling voorbij komen. De Franse ondertiteling kan je niet uitzetten en staat te gelijk met de Nederlandse op je scherm waardoor je de ondertiteling niet goed snapt. Zodra je de film gezien hebt kan je naar Building an Empire kijken, je krijgt dan een kijkje achter de schermen van de film.

Geschreven door
Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.