Recensie: Moonwalkers

Samenvatting
Moonwalkers is een film die veel te hard probeert om grappig te zijn maar dat eigenlijk geen enkel moment echt is. Het concept is leuk, maar eigenlijk vooral geschikt voor een wat oudere generatie en niet voor de blowende tiener waar dit spektakel voor gemaakt lijkt te zijn. Ook de prima rol van Rupert Grint kan deze film niet redden en het is dan ook zeker geen aanrader om deze in de bioscoop te bekijken.
4

Het is eind jaren 60 als C.I.A. agent Kidman op een missie wordt gestuurd naar Londen. Hier moet hij de beroemde filmmaker Stanley Kubrick zien te vinden en overhalen om een film te maken die het gezicht van Amerika moet gaan redden, de maanlanding. Want hoewel Neil Armstrong met collega’s onderweg is naar de maan, is de kans op een succesvolle landing klein. De maanlanding moet dus in het uiterste geheim in scène worden gezet zodat Amerika toch kan beweren de eerste te zijn geweest met een succesvolle landing.

Helaas is het geen goede landing voor deze film want het is absoluut niet de actiekomedie die het pretendeert te zijn. Het is prima mogelijk om de complete film te kijken zonder ook maar één keer te (glim)lachen. Richting het einde komen er gelukkig toch nog wel een paar grappige momenten voorbij waardoor de kans groot is dat je als goedlachs persoon misschien toch nog een glimlach tevoorschijn weet te toveren. Maar over het algemeen is het vooral een soort slechte mix van Austin Powers en The Expendables die gewoon net niet werkt.

moonwalkers_60082413_st_1_s-high

Het concept van de film is wel amusant. Er zijn wel al eerder films over gemaakt maar toch is dit, na de aanslag op Kennedy, misschien wel één van de grootste complottheorieën die rondgezweefd heeft. Het idee dat de Apollo 11 misschien wel helemaal nooit geland is op de maan maar dat het gewoon een filmopname is, was een veelbesproken theorie. De jeugd van heden ter dagen heeft echter amper nog iets van deze complottheorieën meegekregen, ze weten misschien nog net wat de Apollo 11 is. En dat is jammer want het lijkt er juist op dat die groep als doelgroep is gekozen met het maken van deze film.

De film werd geschreven door Dean Craig en geregisseerd door Antoine Bardou-Jacquet die hiermee zijn regiedebuut maakte. Helaas schijnen de heren te denken dat het erg grappig is dat alle spelers de hele film high zijn en zich volstoppen met drugs. Dat kan natuurlijk best wel leuk zijn maar waarschijnlijk alleen als je als kijker zelf ook knetterstoned bent. Niet echt bioscoopmateriaal dus, maar misschien dat het ooit nog eens een echte cult-classic wordt voor een groep stoners met een passie voor het hippietijdperk en complottheorieën.

moonwalkers_60082413_st_4_s-high

Wat acteurs betreft had het een stuk slechter gekund. Sterker nog, Rupert Grint lijkt verrassend goed in deze film te passen. Ron Perlman doet eigenlijk een beetje wat we van hem gewend zijn, namelijk een niet grappig stukje actiekomedie neerzetten. Het enige moment dat Perlman echt goed blijkt te kunnen acteren is als zijn personage zwaar onder de invloed van drugs naar zijn CIA-baas opbelt. Dit is ook meteen de meest grappige scène uit de hele film, welke zich helaas pas vrij op het eind bevindt. De overige acteurs weten allemaal niet heel erg te overtuigen maar houden zich gewoon zo goed mogelijk staande in deze weinig overtuigende film.

Moonwalkers begint met Ron Perlman die de C.I.A. agent Kidman speelt. Hij kampt met een post traumatisch stress syndroom vanuit zijn tijd in Vietnam en wordt nu op een missie gestuurd naar de hippie stad Londen. In Londen moet hij op zoek gaan naar de beroemde filmmaker Stanley Kubrick, maar doordat hij de in geldnood zittende Jonny per ongeluk aanziet voor de persoon die hem in contact moet brengen met Kubrick, loopt al gauw alles mis. Jonny, die gespeeld wordt door Rupert Grint, gaat er samen met zijn vriend Leon (Robert Sheehan) met het geld van Kidman vandoor. Jonny en Leon gaan helemaal los met al het geld dat ze nu hebben en dit blijft niet onopgemerkt.

moonwalkers_60082413_st_2_s-high

Jonny lijkt wel alle pech van de wereld te hebben want de maffia pakt al vrij snel zijn nieuwe fortuin af. Bovendien komt hij er niet veel later achter dat het geld dat hij gestolen heeft, en nu weer kwijt is, eigenlijk van de Amerikaanse overheid is. Het duurt dan ook niet lang of er staat een boze agent Kidman in zijn keuken. Gelukkig voor Jonny blijkt Kidman ondertussen in tijdsnood te komen wat betreft het uitvoeren van de missie en dus heeft hij Jonny nodig om hem te helpen.

Samen met Leon vertrekken ze vervolgens in het hippiebusje van Jonny naar een groot landhuis waar een regisseur woont die Jonny kent. In het grootste geheim proberen ze hier de maanlanding op te nemen. Helaas is de gehele cast en crew die moet helpen bij het filmen van de maanlanding vrijwel de gehele tijd onder invloed. Er wordt veel drugs gebruikt en ook veel alcohol naar binnen gewerkt en Jonny en Kidman hebben er dan ook een hard hoofd in dat de missie gaat slagen. Beide zetten ze er echter alles op alles op om een succesvolle maanlanding in scène te zetten.

Merel Staal
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.