Recensie: Ocean’s 8

Summary
In Ocean's 8 gaat een team van criminele vrouwen aan de slag om een ketting van 150 miljoen dollar te stelen. Met een topcast en cameo's van veel beroemdheden, zou je wel wat van de film kunnen verwachten. Helaas komen de grappen niet goed uit de verf en is de film wat tammetjes. Toch zijn er ook wat leuke scènes en is de film uiteindelijk toch best vermakelijk.
6.5

Een doordacht plan

Door toedoen van haar ex heeft oplichtster Debbie Ocean meer dan vijf jaar in de gevangenis moeten doorbrengen. Deze tijd heeft ze echter nuttig besteed aan het bedenken van een meesterlijk plan om heel erg rijk te worden. Zodra ze de gevangenis uitkomt begint ze met het uitvoeren van dat plan, dat begint met het verzamelen van de juiste mensen. Te starten natuurlijk met haar partner in crime Lou Miller die haar vervolgens helpt de rest van het team samen te stellen.

Het team bestaat uit specialisten op verschillende gebieden: juwelenmaakster Amita, straatoplichtster Constance, heler Tammy, hacker Nine Ball en modeontwerpster Rose. Het doel van deze vrouwen is om een diamanten ketting te stelen ter waarde van 150 miljoen dollar tijdens hét evenement van het jaar: het Met Gala. Een klein probleempje is er echter wel: de ketting wordt gedragen door de wereldberoemde actrice Daphne Kluger. Lukt het dit team van Debbie Ocean om de buit binnen te halen? En hoe gaat dat precies in zijn werk?

Beroemdheden overal

Er zijn maar weinig films die uitkomen waar zo veel beroemdheden in verschijnen als in Ocean’s 8. Je zou er een spelletje van kunnen maken: spot de beroemdheid (met name natuurlijk op het gala). Het begint natuurlijk al met de belangrijkste rollen in de film die worden gespeeld door onder anderen Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna en Anne Hathaway. Hoewel Sandra Bullock natuurlijk de hoofdrol heeft als Debbie Ocean (de zus van), is het eigenlijk Anne Hathaway die de leukste rol neerzet. ze speelt een heerlijke naïeve beroemdheid die verschrikkelijk stereotype is.

De rest van de cast doet zeker wel zijn best en ze zijn ook niet direct slecht te noemen, maar met name de wat matige teksten die ze opdreunen zorgen ervoor dat niemand echt van het scherm kan sprankelen. De slechtste prestatie op het scherm is echter niet van één van de vrouwen, maar komt van James Corden die een verzekeringsdetective speelt die de puzzel moet oplossen. Toch jammer.

De pit ontbreekt

En dan hebben we het niet over Brad Pitt, hoewel die ook ontbreekt, maar over de tamheid van deze film. Hollywood doet de laatste tijd erg zijn best om meer diversiteit in de films te stoppen en dat is natuurlijk alleen maar goed. Een vrouwelijke variant op de Ocean’s-films met allemaal topactrices is dan ook zeker erg leuk bedacht. De uitvoering laat helaas wel een beetje te wensen over. De film mist namelijk de power die je juist zou verwachten. Alles is een beetje tammetjes en de powervrouwen komen dan ook niet goed tot hun recht. Grappen komen niet goed over en de beroemde plottwist die je verwacht is lang niet zo fantastisch als je misschien zou hopen.

Helaas weet regisseur Gary Ross met Ocean’s 8 dus geen film neer te zetten die van het doek af spat, of die in de buurt komt van bijvoorbeeld Ocean’s Eleven. Toch kent de film wel veel overeenkomsten met de mannelijke variant en is deze ook best wel vermakelijk. Er zitten een paar scènes tussen die absoluut wel de moeite waard zijn en bovendien is de oneliner direct aan het begin er één die je niet snel zal vergeten. De reden dat er alleen maar vrouwen in het team zitten? A him gets noticed. A her gets ignored. For once, we want to be ignored!’ 

 

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.