Recensie: Pitch Perfect 3

Samenvatting
Pitch Perfect 3 is weer een film vol met muziek geworden waarin de Bella's wederom op het podium staan en proberen een wedstrijd te winnen. Het leukste personage in de film is ongetwijfeld Fat Amy die zorgt voor een aantal leuke grappen. Het is dan ook jammer dat het zijplot dat zich rond haar afspeelt onnodig en niet goed lijkt. De film voelt verder nogal gemaakt aan, maar dat zal voor de fans geen probleem zijn. Uiteindelijk is het toch weer een vermakelijke film geworden met fantastische zang en spetterende optredens.
6

De Bella’s zijn ondertussen afgestudeerd en begonnen aan hun volwassen leven. Dit betekent dat er gewoon gewerkt moet worden en dat samen zingen er niet meer in zit. Maar dan is er een reünie die de dames doet beseffen hoe erg ze het eigenlijk missen om samen te zingen en in de spotlights te staan. Aubrey regelt vervolgens via haar vader dat ze mogen optreden voor de militaire troepen waarbij ze verschillende locaties bezoeken. En zo gaan de dames dus weer gezellig samen op tournee. 

Het tournee krijgt natuurlijk nog wel even een wedstrijdelement mee, want wat is een film over de Bella’s zonder wedstrijd? Er zijn meerdere groepen die optreden en mee gaan op tournee waaronder de groep Evermoist waarin we onder andere Ruby Rose zien als Calamity. Evermoist maakt direct maar even heel duidelijk dat ze niet onder de indruk zijn van de Bella’s en dat zij absoluut gaan winnen. Maar wat valt er dan te winnen aan het einde van de tournee? De kans om in het voorprogramma te staan van de wereldberoemde DJ Khaled.

Wat verhaal betreft is Pitch Perfect 3 dus niets nieuws onder de zon, maar dat zullen de meesten ook wel niet verwacht hebben. Het is gewoon weer een grote zangcompetitie geworden net als in het eerste en tweede deel. Het eerste deel wist echter nog menigeen te verrassen. Het was fris, vol met muziek, heerlijke humor en ook nog wat romantiek. Het tweede deel was echter al wat minder en voelde hier en daar toch echt wel gemaakt aan en dat geldt helaas ook voor dit derde deel. Het voelt alsof er nog even een beetje geld uit deze franchise gehaald moet worden.

Voor de fans maakt dat waarschijnlijk niet zo veel uit, want uiteindelijk zal ook dit deel ze wel weer weten te vermaken. Als je echter de eerste twee delen niet gezien hebt dan is het zeker geen aanrader om met dit deel te starten. Het acteerwerk is niet direct erg goed te noemen en het verhaal is dus duidelijk ook niet echt vernieuwend. Er wordt nog wel geprobeerd om iets extra’s te doen in een zijplot dat zich rond Fat Amy afspeelt. Helaas is dit nou ook niet echt het idee dat de film veel extra punten zal opleveren en dat terwijl het dan maar wel weer goed is dat ze Fat Amy wat extra speeltijd hebben gegeven.

Fat Amy, gespeeld door Rebel Wilson, zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat er goed gelachen kan worden tijdens de film. Haar grappen zijn af en toe wat misschien wat grof maar passen geheel bij de persoonlijkheid van Fat Amy. Ze steelt dan ook de show in Pitch Perfect 3 en zorgt voor een vrolijke noot. Hoewel Becca (Anna Kendrick) nog steeds de meeste speeltijd krijgt, hebben ook de andere leden nu iets meer hun eigen verhaal, al is het maar een beetje. In ieder geval zijn alle bekende Bella’s weer terug en doen ze wat ze goed kunnen: zingen.

De zang voert natuurlijk de boventoon in deze film en er komen weer veel bekende nummers voorbij. Het is ook direct het enige punt waar de film zeer sterk in is, het afleveren van goede muziekcompilaties. De dames zingen allemaal geweldig en het is erg knap hoe ze zo goed samen weten te zingen. Daarnaast zie je ook dat ze er plezier aan beleven. De performances van de Bella’s op het podium zijn dan ook weer de moeite van het kijken waard, met mooie pakjes en een uitgebreid repertoire van hits. Zoals eerder genoemd zullen de fans van deze franchise zich dan ook zeker wel vermaken bij deze film, al zal toch iedereen waarschijnlijk wel vinden dat dit toch echt het laatste optreden moet zijn.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.