Recensie: Popstar: Never Stop Never Stopping

Summary
Popstar: Never Stop Never Stopping is absoluut niet de film die de naam of de dvd-hoes doen vermoeden. Het is een muziekkomedie die bij vlagen best grappig is en redelijk weet te vermaken. Alleen al het spotten van de vele beroemdheden die in deze film meespelen (als zichzelf) zorgt er voor dat de film het kijken waard is. Het is alleen erg jammer dat er helemaal geen extra’s op de dvd staan terwijl dit toch makkelijk gekund had.
6

Zanger en rapper Conner4Real heeft het goed voor elkaar. Ook na de breuk met zijn groep The Style Boyz heeft hij nog een heleboel fans die hem fantastisch vinden en zijn eerste album verkoopt dan ook zeker goed. Maar dan brengt Connor zijn tweede album uit en dit lijkt een grote flop te worden. Ook een tournee met de rapper Hunter the Hungry lijkt hem niet meer te kunnen redden. Sterker nog, Hunter wint het aan populariteit terwijl dat van Conner alleen maar daalt. Is er nog iets dat Connor’s carrière kan redden?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: deze film is absoluut niet de film die de naam of de dvd-hoes doen vermoeden. Het is geen film voor vrolijke tienermeisjes, maar eerder één voor de tienerjongens. Voor volwassenen is de film trouwens ook best prima te kijken, mits je een beetje van de flauwe humor bent. De film begint redelijk komisch met Connor die zijn levensverhaal vertelt omdat er een documentaire over gemaakt wordt. Verwachtend dat dit zo wel zal veranderen lijkt dit begin wel erg lang te duren, maar dan blijkt dat de hele film zo verteld wordt. Even omschakelen dan maar.

jorma-taccone-and-andy-samberg-in-popstar-never-stop-never-stopping-2016-large-picture
De film draagt het stempel komedie/muziek of op sommige sites zelfs drama. Een beetje drama is het misschien ook wel en een beetje komedie ook wel. Hoewel de film moeilijk hilarisch grappig te noemen is zijn er zeker momenten die komisch zijn en weet de film redelijk te vermaken. De muziek is zeker een groot onderdeel van de film en het is bijna verbazingwekkend te noemen hoeveel bekende artiesten er in meespelen. Hoe kan het dan dat zo veel mensen nog nooit van deze film gehoord hebben? Een goede vraag waarop het antwoord niet echt duidelijk is. Misschien komt het door de slechte naam of de slechte poster, die overigens na het kijken van de film vrij logisch gekozen blijken te zijn.

De film bevat zo veel bekende namen dat er bijna een drinkspelletje van gemaakt kan worden. Zo zien we Adam Levine, P!nk, Usher, Seal, Snoop Dogg, Simon Cowell, Jimmy Fallon en vele anderen voorbij komen. Zij spelen stuk voor stuk allemaal zichzelf. Iemand die dat om een onverklaarbare reden niet doet is Justin Timberlake. Hij heeft een klein rolletje gekregen als Connor’s kok, al mag hij wel een stukje zingen natuurlijk. Naast alle grote namen die meedoen in de film vallen de hoofdrolspelers in het niet wat betreft naamsbekendheid.

seal-lonely-island-popstar-trailer-2016-billboard-1548Connor wordt gespeeld door Andy Samberg en zijn dj, en tevens beste vriend Owen wordt gespeeld door Jorma Taccone. Het derde lid van The Style Boyz, die er vandoor gegaan is, wordt gespeeld door Akiva Schaffer. Ook in het echt vormen deze drie een groep, een komisch trio onder de naam The Lonely Island. Naast dat ze een belangrijke rol spelen in de film zijn Jorma Taccone en Akiva Schaffer ook nog de regisseurs, schrijvers en producenten van deze muziekkomedie. In het producerende team zien we echter nog wel een andere bekende naam, die van Judd Apatow. Hij was ook de regisseur en producer van onder andere The 40-Year-Old Virgin, Knocked Up, en Trainwreck.

De film is uiteindelijk dus een mengeling van kleine en grote namen en dat werkt best goed. Zoals eerder genoemd is de film best vermakelijk, al had deze om sommige punten toch best iets grappiger gekund. Of het schieten van de film in documentairestijl een goede keuze was valt ook nog een beetje te betwijfelen. De muziek is echter best goed te noemen, buiten de ontzettend vreemde teksten om dan. The Style Boyz zijn eigenlijk vrij vergelijkbaar met De Jeugd van Tegenwoordig. Het is dan ook jammer dat er helemaal geen extra’s op de dvd staan. Iets over de muziek en artiesten of een interview met één van de vele beroemdheden was toch leuk geweest. En wat dacht je van bloopers? Die zijn toch altijd leuk om te bekijken?

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.