Recensie: Power Rangers

Summary
Power Rangers is een fantastische remake van het origineel materiaal uit 1993. Het concept van vijf tieners die de magische krachten van de Power Rangers krijgen is hetzelfde gebleven. Nieuw is wel dat er een bewuste keuze is gemaakt om de strubbelingen van de tieners duidelijk in beeld te brengen zoals homoseksualiteit en autisme. Dat zij uiteindelijk de kracht vinden om samen Rita Repulsa te verslaan is dan ook knap. De balans tussen verhaal en actie is goed verdeeld. Ook kan er geconcludeerd worden dat de nieuwe verschijning van de Power Rangers-pakken ook bij deze tijd past. Ook de Zords zorgen weer voor een kippenvel, ondanks dat ze maar weinig in beeld komen. Power Rangers is een vermakelijke actiefilm die vooral de jongeren uit 1993 zal aanspreken.
7.5

Het leven van vijf gewone tieners uit het stadje Angels Grove staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging. Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is.

24 seizoenen en twintig daarvan zijn verschillende uitvoeringen. De Power Rangers gaan al heel lang mee inmiddels. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 1993 en 1994. Dit was het begin van een tijdperk waar veel jongens op het schoolplein de rode Power Ranger wilde zijn. De meiden daarentegen wilden maar al te graag de roze Power Ranger te zijn. De eerste lading Power Rangers kregen een eigen film in 1995 die het qua verkopen erg goed deed. De pers was wat negatiever in hun mening. Het vervolg daarop kon ook niet meer rekenen op een positieve noot van het publiek. De Power Rangers waren nu alleen nog maar goed voor een televisieserie. Tot 2014, toen kwam daar het bericht dat een remake van de serie in de maak was om te verschijnen op het witte doek.

Disney heeft in een ver verleden de rechten gekocht van de Power Ranger van de originele maker, Haim Saban. Zijn investeringsmaatschappij heeft de rechten terug overgenomen en is nauw betrokken geweest bij het project. De regie van de Power Rangers lag niet in zijn handen, maar in die van regisseur Dean Israelite. Deze regisseur heeft echter niet veel projecten op zijn naam staan. Hij was ooit genoemd om Docter Strange te regisseren, maar werd het uiteindelijk toch niet. Zijn grootste project is Project Almanac. In april 2015 werd hij door mediabedrijf Lionsgate gevraagd om de remake van de Power Rangers op zich te nemen.

In deze remake is het concept redelijk hetzelfde gebleven. Vijf tieners vinden speciale munten waarmee zij kunnen transformeren naar Power Rangers. Jason Scott, Kimberly Hart, Billy Craston, Trini en Zack zijn tot elkaar veroordeeld. Zij kennen elkaar alleen van gezicht en samenwerken lijkt dan ook een grote klus te worden. Zij moeten echter wel, want met het ontwaken van de munten is ook aartsvijand van de Power Rangers, Rita Repulsa, ontwaakt. Zij wilt het karwei afmaken waar zij 65 miljoen jaar geleden aan begonnen was.

Voor de Power Rangers is gekozen voor een geheel nieuwe cast. Een cast die vooral bestaat uit onbekende acteurs en actrices. Van de Power Rangers is Becky G misschien wel het bekendst. Niet vanwege haar acteerwerk, maar als zangeres. Zij had in 2014 een hit met Shower. Nu probeert zij ook haar acteercarrière een nieuw leven in te blazen. Zij speelt namelijk de rol van Trini, de gele Power Ranger. Overigens spelen alle acteurs één voor één een goede rol. Dacre Montgomery neemt de rol van Jason Scott op zich en dus ook de leiderschapsrol. Hij is de schakel die de Power Rangers bij elkaar moet houden. Noemenswaardig is zeker ook de rol van RJ Cyler, die de rol vertolkt van de blauwe Power Ranger. Bijzonder aan zijn rol is dat zijn personage autistisch is. Iets wat niet voorkomt in het origineel. Een andere grote rol is die van Bryan Cranston, voor vele bekend als Walter uit Breaking Bad. Hij neemt de rol van Zordon op zich en is fysiek niet aanwezig in de film. Zijn tegenspeelster is Elizabeth Banks. Zij vertolkt de rol van Rita Repulsa en doet dit op een zeer geniale manier. Rita Repulsa was in de televisieserie meer een lachertje en kwam niet over als iemand die je niet wilt tegenkomen. In deze versie van de Power Rangers is zij echt de Rita Repulsa die de serie ook nodig had.

Wat deze versie van de Power Rangers zo goed maakt is de aanpassing naar deze tijd. De personages hebben namelijk niets met elkaar gemeen en zijn dus ook geen vrienden. Jason Scott is een goede quarterback voor Angel Grove High. Toch heeft er iets plaatsgevonden waardoor hij dat achter zich gelaten heeft. Er wordt alleen nooit duidelijk antwoord op gegeven waarom dit zo is. Daarnaast heb je Kimberly Hart. Zij wordt afgestoten door haar vrienden vanwege het doorsturen van een gevoelige foto. Billy Cranston heeft het moeilijk met het overlijden van zijn vader en heeft autisme. Zack moet voor zijn ernstig zieke moeder zorgen en Trini is lesbisch – maar heeft een zeer traditioneel gezin. Dit zijn allemaal kwesties die nu erg actueel zijn en waarmee tieners ook geconfronteerd worden. Dit zijn wel de grootste verschillen met het origineel materiaal uit 1993. Overigens een leuk detail, de actrice die Kimberly speelde in de serie heeft een cameo in de film. Ook de acteur die de rol van Tommy vertolkte in de serie, heeft een cameo in de film. Het is alleen jammer dat de personages zelf verder weinig over het verleden loslaten. Dit had de ontwikkeling zeker ten goede gekomen.

_KF13284.NEFToch moet de Power Rangers het niet alleen maar hebben van het verhaal. De grootste vraag bij de aankondiging was toch wel hoe de nieuwe Power Rangers eruit zouden zien. Krijgen we weer latexpakken te zien of heeft men echt werk gemaakt van de pakken? Er kan geconcludeerd worden dat dit misschien wel de beste uitvoering is van de Power Rangers qua outfit. De manier waarop zij voor de eerste keer ‘It’s morphin’ time’ roepen en transformeren tot Power Rangers is magisch. Fans van het eerste uur zullen hier ook kippenvel bij krijgen. Ook de Zords zijn weer aanwezig en deze blijven ook trouw aan het origineel, echter is hun rol maar erg beperkt. Er is bewust gekozen om vooral de strubbelingen die tieners hebben in beeld te brengen en de actie meer naar de achtergrond te schuiven. Het resultaat is wel dat als de actie eindelijk gaat plaatsvinden, dat dit ook gewoon zo goed overkomt. Deze remake weet de serie toch weer een nieuw leven in te blazen en vraagt om een vervolg.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.