Recensie: Rampage: Big Meets Bigger

Samenvatting
Dwayne Johsnon mag ditmaal als primatoloog aan de bak wanneer drie dieren geïnfecteerd worden met een chemisch goedje waardoor zij erg groot worden en Chicago dreigen te vernietigen. Klinkt erg spannend, maar het verhaal wordt nergens echt spectaculair. Ook het acteerwerk is op momenten erg matig en het komt allemaal net iets te traag op gang. De extra's zijn dan wel weer erg interessant om te kijken!
6

Van game naar het filmdoen

Primatoloog Davis heeft een diepe band met George, een intelligente zilverruggorilla. Wanneer een genetisch experiment van een bedrijf George en andere dieren in agressieve superwezens verandert, moet hij op zoek naar een tegengif. Alleen zo kan Davis een wereldwijde ramp voorkomen, en het afschrikwekkende beest redden dat ooit zijn vriend was.

Het verhaal kan sommigen misschien wel bekend voorkomen. Deze grote beesten waren namelijk al eens eerder te vinden in een videospel. In 1986 kwam het spel Rampage uit waarbij een gorilla, krokodil en een wolf de hoofdrol speelden. Jij als speler moest het met deze beesten zo lang mogelijk volhouden tegen de militairen die van alles op je afvuren. Het is dan ook maar de vraag of regisseur Brad Peyton het verhaal goed in beeld weet te brengen. Peyton is de laatste jaren verantwoordelijk voor veel producties waar Dwayne Johnson een hoofdrol in vertolkt. Zo was hij eerder verantwoordelijk voor Journey 2: The Mysterious Island en het wat bekendere werk, San Andreas. Naast het regisseren van films is hij ook deels verantwoordelijk voor de televisieserie Frontier.

Niet erg boeiend

In Rampage volgen we voornamelijk het verhaal van Davis en zijn band met de gorilla George. Door een ongeluk in een ruimtestation wordt er een chemisch goedje verspreid over de wereld. Deze chemische reactie zorgt ervoor dat de wezens die in aanmerking ermee komen erg groot worden. Het bedrijf achter deze chemische samenstelling wilt natuurlijk hun sporen verbergen en dat resulteert in een hoop chaos. Daarnaast volg je ook de tocht van de dieren door Amerika waarbij Chicago uiteindelijk de eindstrijd gaat plaatsvinden. Zal het Davis lukken om door te dringen tot George en de andere dieren? En wat voor rol speelt het bedrijf in het oplossen van deze crisis?

Het verhaal klinkt niet erg spannend en dat is het uiteindelijk ook niet. Het is een erg actievolle film waarbij je van het ene moment naar het andere gaat. Het bevat voldoende actie, maar toch weet het verhaal niet echt bij je binnen te komen. Iets wat overigens wel gebeurde bij San Andreas. De opbouw naar het einde is wel goed, maar er wordt teveel ingespeeld op Davis en zijn zoektocht naar een middel. Er wordt te weinig stil gestaan bij wat de dieren motiveert om zo baldadig te zijn. Dit doet zeker afbreuk aan het verhaal en zorgt ervoor dat je deze film ziet als een leuke actievol tussendoortje.

Interessante cast

Het is misschien al verklapt, maar Dwayne Johnson speelt ook in Rampage weer de hoofdrol. Het is dan ook een drukke periode geweest voor Johnson met producties zoals Rampage, maar ook Jumanji en het recent verschenen Skycraper. In Rampage zien we waar Johnson goed in is: keiharde actie! Gelukkig weet hij deze momenten ook af te wisselen met komische momenten en emotionele momenten. We zien Johnson steeds vaker in films waarbij humor niet de boventoon voert, maar waar hij ook indruk mag proberen te maken in het verhaal. Helaas leent het script zich daar niet voor bij Rampage, maar zijn de momenten tussen hem en George nog steeds erg vertederend.

Het is daarom misschien wel jammer dat hij wordt ondersteund door grote namen die weinig toevoegen. Zo speelt Naomi Harris ook een hoofdrol in deze film. Zij speelt de rol van Dr. Kate Caldwell, een onderzoeker die is ontslagen bij het bedrijf Energyne, dat verantwoordelijk is voor deze ramp. Zij valt helaas minder op, net als Jeffrey Dean Morgan die The Walking Dead even verruilt voor de rol van Harvey Russell, een agent van een geheime organisatie binnen de overheid. Als Negan weet hij een fantastische rol neer te zetten in The Walking Dead. In Rampage is zijn rol erg matig omdat het allemaal schijnt te draaien om Dwayne Johnson als Davis. Al met al een indrukwekkende cast, maar ze weten niet echt te imponeren.

Visueel erg sterk

Waar het acteerwerk op momenten erg matig is en het verhaal je niet grijpt, is de film wel weer erg sterk op visueel vlak. Het ziet er fantastisch uit en de grote wezens zijn dan ook goed in beeld gebracht. Toch is het wel zo dat het eerste deel van de film erg traag op gang komt. Je bent vooral aan het wachten tot dat moment dat de drie beesten samenkomen in Chicago en daar losgaan. Het geluid zorgt er dan ook nog eens voor dat de spanning goed opgebouwd wordt. Toch weet de film het niet allemaal te redden waardoor het saai aanvoelt.

Wat niet saai aanvoelt zijn de extra’s die de blu-ray versie kent. Zo wordt er natuurlijk een link gelegd met het spel en de inspiratie die het vormde. Ook wordt je als kijker meegenomen in hoe de film tot stand is gekomen en hoe de beesten gemaakt zijn met behulp van speciale effecten. Er zijn nog meer extra’s te vinden zoals verwijderde scene’s, blooperreel en andere technische issues die aan bod zijn gekomen tijdens het filmen. Al met al zijn de extra’s soms interessanter om te kijken dan de film zelf.

Birthday
Birthday
een verjaardag, twee vrienden, zes jaar
Score 4.6 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.