Recensie: Resident Evil: Vendetta

Summary
Resident Evil: Vendetta gaat verder waar de vorige animatiefilms en de games zijn opgehouden. Het ziet er indrukwekkend uit, maar weet qua verhaal niet helemaal te overtuigen. Dit komt vooral door de ongemakkelijkheid waarbij de heren Redfield en Kennedy het samen moeten opnemen tegen een sympathieke Glenn Arias. De extra’s maken wel wat goed, maar toch mist er nog wel iets, zoals samenhang met de videogames.
5.5

Als een onbevreesde vijand uit wraak een dodelijk virus loslaat, roept BSAA-kapitein Chris Redfield de hulp in van agent Leon S. Kennedy en professor Rebecca Chambers om de doodsboodschapper uit te schakelen en New York te redden.

Wie de games gespeeld heeft weet ook dat er op regelmatige basis animatiefilms verschijnen. Dit jaar werden de fans vermaakt met een live-action film, Resident Evil: The Final Chapter, en een animatiefilm, Resident Evil: Vendetta. Waar The Final Chapter er niet goed mee weg kwam, is het bij Vendetta net even een iets ander verhaal. Deze animatiefilm heeft meer raakvlakken met de games dan dat de producties van Paul W.S. Anderson had. De fans zouden dus tevreden moeten zijn met deze animatiefilm, maar is dat wel het geval?

De film is tot stand gekomen dankzij Marza Animation Planet. Dit productiemaatschappij heeft al meerdere projecten op hun naam staan die gerelateerd zijn aan videogames. Zij verzorgen voor een aantal videogames de cut scènes. Ook verzorgde zij 3D-modellen voor videogames als Mario Kart 8 en Splatoon. Sinds 2013 zijn ze ook bezig met het maken van animatiefilms. Toch is Resident Evil: Vendetta pas hun tweede productie. Desondanks hebben zij voldoende kennis in huis om toch een film te maken die verder gaat in het Resident Evil-universum. Hiroyuki Kobayashi is één van de producers van de film en heeft meegewerkt aan de Resident Evil-games en de vorige animatiefilms.

In Vendetta is een zwarte markt-handelaar uit op wraak op de Amerikaanse overheid. Deze heeft een aanval uitgevoerd op zijn bruiloft waardoor zijn verloofde en veel vrienden zijn omgekomen. Ook zijn er de nodige gewonden en daarom zint hij op wraak. Hij is bezig met het ontwikkelen van een nieuw virus en daarom is het de taak van de BSAA en Chris Redfield om hem op te sporen. Dit gaat gruwelijk mis en daarom kan Chris maar één ding doen: contact opnemen met een andere overlevende van Raccoon City, Leon S. Kennedy. Samen met Rebecca Chambers gaan zijn op zoek naar deze vijand en tevens proberen zij een antivirus-middel te vinden tegen deze nieuwe plaag van zombies.

Het verhaal vindt plaats tussen Resident Evil 6 en Resident Evil 7 en daardoor hebben Chris Redfield en Leon S. Kennedy niet zo’n goede band. Dat deze twee heren dan juist moeten samenwerken is uitzonderlijk. Het zijn immers ook de twee meest belangrijke hoofdpersonen uit de videogames. In Vendetta moeten zij juist gaan samenwerken om deze nieuwe crisis een halt toe te roepen. Voor beide voelt het erg ongemakkelijk aan en dat ervaar je als kijker dus ook. Beide weten geen enkel moment te overtuigen dat zij strijden voor het goede. De personages waar je wel sympathie voor krijgt zijn Rebecca Chambers en de man waar het allemaal om draait, Glenn Arias. Rebecca is nog steeds actief in de medische wereld na haar avonturen in Resident Evil. Glenn Arias zoekt wraak en als kijker ga je helemaal mee in die gedachtegang. Je krijgt zelfs sympathie voor zijn ideeën, het is alleen jammer dat er verder weinig wordt stilgestaan bij dat onrecht wat hem is aangedaan. Voor de rest zit het qua animatie wel goed en weet het verder trouw te blijven aan de sfeer die de Resident Evil-games ook hadden.

De Blu-ray die gerecenseerd is bevatte de nodige extra’s. Zo is er een onderdeel toegevoegd waarbij uitgelegd wordt hoe het monster tot stand is gekomen waar Chris en Leon het tegen moet optreden. Deze extra duurt bijna 25 minuten en is interessant om te bekijken. Een andere interessante extra is die waarbij Dante Carver je meeneemt achter de schermen. Dante Carver is een Amerikaanse acteur die in Japan werkt en de motion capture van een personage voor zijn rekening heeft genomen. Uiteraard is Vendetta ook voorzien van audiocommentaar van de makers en bevat het een internationale trailer van de film.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.