Recensie: Robin Hood

Samenvatting
In Robin Hood zien we (opnieuw) het verhaal van de volksheld die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Dit keer in een net andere versie dan de voorgaande films, maar dat is niet direct een verbetering te noemen. De film valt op veel punten erg tegen, maar weet verrassend genoeg toch ook wel weer te vermaken.
5.5

Vergeet alles

Robin Hood, wie kent het verhaal niet? Al eerder verschenen er films over deze volksheld die stal van de rijken en gaf aan de armen. Is het nodig om dat verhaal nog een keer te vertellen? Nodig zeker niet, maar het kan best iets worden natuurlijk. Regisseur Otto Bathurst wil in ieder geval dat iedereen zich concentreert op deze versie. Dit wordt dan ook verteld aan het begin van de film als een verteller duidelijk zegt:  “Vergeet alle eerdere versies en vergeet wat je denkt te weten”. Ook wordt het publiek nog even duidelijk gemaakt dat er geen jaartal aan de film hangt, het is dan ook onduidelijk wanneer de film zich afspeelt.

Kostuumdrama

De onduidelijkheid over het jaartal was waarschijnlijk smullen voor de kostuumontwerpers en de visagisten. Spelers lopen met redelijk modern uitziende kleding rond en hebben dikke lagen make-up op. Dit is gelijk iets wat ontzettend storend is. De setting van de film doet namelijk denken aan de middeleeuwen, maar dan komt er opeens iemand voorbij in een cool nieuw jasje of een hoodie en een feestje dat gegeven wordt zorgt ervoor dat er outfits voorbijkomen die op een hedendaagse catwalk niet zouden misstaan. De kostuums zijn wat dat betreft dan ook gewoon een drama en passen totaal niet bij de film.

Het verhaal

In deze versie van Robin Hood zien we hoe de landheer Robin van Loxley op kruistocht gestuurd wordt naar Arabië. Bij thuiskomst blijkt dat hij doodverklaard is, zijn landgoed verwoest is en zijn grote liefde ondertussen iemand anders gevonden heeft. Hij weet eigenlijk niet wat hij moet doen, maar dan verschijnt de Moorse commandant Little John, die hem achterna gereisd is vanuit Arabië. Samen verzinnen ze een plan om wraak te nemen op de verantwoordelijke voor zowel Robins ongeluk, als alle armoede die er heerst.

De spelers

Taron Egerton, bekend van onder andere The Kingsman, speelt de hoofdrol en doet dit best aardig. Hij heeft de charme en daarnaast lijkt de rol vrij veel op de rol die hij ook in The Kingsman speelde. Toch zijn er wel wat momenten dat hij wat ongeloofwaardig over komt en dat zelfde geld ook voor de liefde van zijn leven, Marian. Zij wordt gespeeld door Eve Hewson, die helaas helemaal niet in de rol lijkt te passen. Dan is er nog Little John, die gespeeld wordt door Jamie Foxx die ook niet erg zijn best lijkt te doen en tot slot is er nog de Sheriff of Nottingham die niet slecht, maar ook niet erg goed gespeeld wordt door Ben Mendelsohn. Het acteerwerk is dus niet direct iets om over naar huis te schrijven (of om een goede recensie over te schrijven).

Slecht maar vermakelijk

De film kent dus de nodige minpunten en is met de beste wil van de wereld niet goed te noemen. Het mag duidelijk zijn dat deze nieuwe versie van Robin Hood niet geslaagd te noemen is en Otto Bathurst zorgt er zeker niet voor dat we de vorige versies vergeten. Het lijkt er op alsof er veel leuke ideeën waren, die allemaal net niet lekker bij elkaar pasten. Hierdoor is het verhaal vrij slap geworden en lijkt alles erg ongeloofwaardig over te komen. De beste scène van de film bevindt zich vrij aan het begin, als Robin zich midden in de oorlog in Arabië bevindt. Spannend en vol met actie.

Ondanks alle minpunten weet de film verrassend genoeg toch van het begin tot het einde de aandacht vast te houden, en dat terwijl deze bijna twee uur duurt. Er zit een flinke vaart in en bovendien zit de film vol met actie. Robin Hood en zijn pijlen vliegen over het scherm en af en toe komt er ook nog een beetje humor om de hoek kijken. Dit zorgt er voor dat de film toch uiteindelijk best weet te vermaken, mits je je over de eerder genoemde ergerlijke puntjes heen kan zetten. Memorabel wordt de film natuurlijk niet, maar voor een simpel avondje popcornvermaak is deze uiteindelijk dan toch prima te kijken.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.