Recensie: Self/less

Samenvatting
Self/less is een rustige sci-fi thriller geworden welke de spanning niet helemaal weet op te bouwen maar toch wel intrigerend is. Aan de acteurs zal het niet liggen want vooral Ryan Reynolds en Matthew Goode weten een uitstekende rol neer te zetten maar toch verwacht je misschien net iets meer. Er had zeker meer uit dit concept gehaald kunnen worden dan de actiefilm welke het nu geworden is, al blijft het toch een prima film om te kijken.
6

Als miljonair Damian langzaam sterft aan kanker besluit hij om de gok te wagen en gebruik te maken van een nieuwe technologie die zijn geest over zal brengen naar een gezond lichaam. Alles lijkt goed te zijn gegaan en Damian voelt zich fantastisch totdat hij visioenen begint te krijgen van een ander leven. Hij besluit om te onderzoeken wat er precies aan de hand is en komt er langzaam achter dat niets is wat het lijkt. Damian moet er alles aan doen om te overleven maar met de vechtinstincten van een ander persoon en de geest van iemand die altijd wil winnen moet dat natuurlijk lukken.

Regisseur Tarsem Singh weet met deze film een goede sci-fi thriller neer te zetten. De film is niet heel bijzonder te noemen maar intrigeert wel. De cast voor deze film is ook zeker goed gekozen. De hoofdrolspelers zetten stuk voor stuk een prima rol neer, te beginnen bij Ben Kingsley als de oude Damian die ernstig ziek is. Hij weet prima een harde zakenman neer te zetten die toch echt nog wel iets aan gevoelens in zich heeft. Het jongere lichaam van Damian is echter nog veel meer een moraalridder en veel gevoeliger. Deze rol wordt neergezet door Ryan Reynolds die de laatste jaren steeds vaker laat zien dat hij niet alleen een komedie acteur is maar ook prima weet hoe hij een serieuze rol neer moet zetten. Ook in deze film zet hij een prima prestatie neer waarbij hij goed de balans weet te leggen tussen de twee verschillende personages die samen komen in zijn lichaam.

941540

Andere belangrijke acteurs in deze film zijn onder andere Matthew Goode, die we niet al te lang geleden ook een goede rol zagen neerzetten in The Imitation Game. Ook hier speelt hij zijn rol voortreffelijk als de slimme dokter die natuurlijk vindt dat wetenschap belangrijker is dan moraal. Dan zien we nog een oké rol voor Victor Garber als de beste vriend van Damian en natuurlijk hebben we dan nog de vrouwelijke hoofdrol die gespeeld wordt door Natalie Martinez. Zij is vooral bekend van veel series zoals Under the Dome maar wist ook al in de film End of Watch een belangrijke rol te bemachtigen. In deze film doet ze het zeker prima en we verwachten haar dan ook zeker nog vaker te gaan zien in de toekomst.

Zoals eerder genoemd is de film niet heel bijzonder maar toch wel intrigerend. Het idee van het overbrengen van de geest naar een ander lichaam is natuurlijk niet compleet nieuw maar toch ook nog niet zo uitgemolken als veel andere concepten. De film begint zeker sterk met de zieke Damian die besluit dat hij toch nog langer wil leven en dus contact opneemt met een bedrijf waarvan hij anoniem een visitekaartje heeft ontvangen. Hij heeft het even moeilijk om zijn huidige leven achter zich te laten maar is algauw totaal tevreden met zijn nieuwe leven in zijn nieuwe lichaam. Als dan de visioenen of eigenlijk flashbacks beginnen verandert de rustig kabbelende film meer in een actiefilm. Damian gaat op onderzoek uit naar waar zijn lichaam eigenlijk vandaan komt en wordt daarbij natuurlijk tegengewerkt door de organisatie die de verwisseling gedaan heeft.

Selfless-Movie-Natalie-Martinez-Jaynee-Lynne-Kinchen

Ondanks dat de film dus langzaam in een actiefilm verandert blijft deze toch rustig. Damian wordt nu natuurlijk achtervolgd en tegengewerkt en ondertussen heeft hij ook nog het gezin bij zich dat bij zijn nieuwe lichaam hoort en dat hij moet beschermen. Maar er is geen moment het gevoel dat de spanning of de actie te veel wordt, er had zelfs van beide nog wel een beetje meer in gemogen want de film lijkt vaak te rustig. Misschien dat dit ook komt omdat de film vaak toch erg voorspelbaar is dat er eigenlijk geen enkel moment is dat je op het puntje van de stoel zit. Hier en daar zitten er natuurlijk wel wat plottwists in maar eigenlijk geen enkele die je niet had kunnen zien aankomen.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.