Recensie: Sing

Samenvatting
Sing is een heerlijke, vrolijke, komische animatiefilm die pan uit swingt. Het begin is wat rommelig en soms een klein beetje vervelend, maar als de film eenmaal goed op stoom is, kun je niet meer stil blijven zitten. Veel bekende hits passeren de revue, zowel oud als nieuw. Dus het is helemaal geen straf voor de papa's en mama's om met de kinderen mee te moeten kijken. Voor de kinderen zijn vooral de personages leuk: een bont gezelschap waarvan elk lid een eigen karakter heeft. Vrij uitgesproken soms, maar uiteindelijk vormen ze met allen een hecht team.
7.5

Koala Buster Moon is de eigenaar van een prachtig theater dat de laatste tijd helaas niet zo veel publiek meer trekt. De schulden lopen op en een faillissement dreigt. Er moet een nieuwe show komen die het publiek weer zijn theater trekt. Buster bedenkt een zangcompetitie waaraan iedereen mee mag doen en waarvan de winnaar een mooie prijs krijgt. Door klein foutje is de prijs niet duizend euro, maar één ton. Welke talenten maken kans op de prijs en hoe krijgt hij in hemelsnaam de beloofde geldsom voor de winnaar bij elkaar?

Sing is een vrolijke animatiefilm van de makers van onder andere Despicable Me en The Secret Life of Pets. De film is tot stand gekomen onder leiding van regisseurs Christophe Lourdelet en Garth Jennings, die twee Golden Globe-nominaties in de wacht sleepten. Een voor beste animatiefilm en een voor beste originele song. Beide zeer terecht, want deze film swingt werkelijk de pan uit. Het nummer Faith van Stevie Wonder en Ariana Grande is heel erg aanstekelijk en een behoorlijke oorworm. De film zit vol herkenbare muziek, want de verschillende geanimeerde personages zingen erop los. Zowel in de auditieronde als later wanneer het echte werk begint.

sing-3

Elk personage heeft zijn eigen karakter. Vrij duidelijk en eigenlijk bepalend voor de hele film, want aan de hand daarvan is het grootste deel van het verloop te voorspellen. Dat hindert op zich niet, want de makers mikken duidelijk meer op de aanstekelijkheid dan op het brengen van een goed verhaal met een boodschap. Het aanstekelijke is goed gelukt met de diversiteit aan personages en muzieknummers. Hits van vroeger en nu worden vertolkt door onder andere een Duits varken met soepele dansmoves, een olifant met podiumvrees, een gevoelige gorilla en een egoïstische muis. Van Lady Gaga’s Bad Romance tot Fly Me To The Moon van Frank Sinatra, het komt allemaal voorbij.

De stemmen van de personages zijn afkomstig van een cast heel veel bekende namen. Zo zijn onder andere de stemmen van Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Taron Egerton en Tori Kelly te horen. De Nederlandse stemmencast bestaat uit onder andere Fedja van Huêt, Do, Chris Zegers, Birgit Schuurman, Gordon, Tim Douwsma en Karin Bloemen. Zowel in de originele versie als in de Nederlandse versie passen de stemmen goed bij de personages. Bovenal wordt er goed gezongen, wat wel heel prettig is voor zo’n muzikale film als deze.

sing-mike-image

Het begin van de film is wel wat rommelig en voelt wat onsamenhangend. Welke kant gaat het verhaal op? Je krijgt namelijk eerst een kort kijkje in de levens van alle hoofdrolspelers, dan laat de film zien hoe ze uiteindelijk bij de audities van Buster Moons zangcompetitie eindigen en vervolgens hoe de repetities beginnen. Er wordt niet naar een duidelijk doel gewerkt, want hoe de competitie precies werkt is bijvoorbeeld niet duidelijk. Pas na een gebeurtenis halverwege de film krijgen de hoofdpersonages een doel waarnaar ze toewerken, zodat de film tot een ontknoping kan komen. Vanaf dat moment is het ook duidelijk hoe de film zal eindigen.

Als je de blu-ray koopt krijg je drie kopieën: een blu-ray, een dvd en een digitale versie met de UltraViolet-code. Dus voor zo’n ongeveer twintig euro heb je ook nog eens twee kopieën om bijvoorbeeld kado te doen. Het schijfje is goed gevuld met extra’s. Er zijn drie geestige mini-movies toegevoegd (van elk zo’n vier minuten) met een ander kijkje in het leven van een aantal hoofdrolspelers. Verder is er nog een making-of waarin de mensen uit de film aan het woord komen en uitleggen hoe de film tot stand is gekomen. Voor de liefhebbers is er een heuse dansles om de pasjes uit de film te leren zodat je nog beter mee kan swingen met de film. Naast de videoclip van Faith zijn er nog een aantal andere kleine extra te vinden op de dvd/blu-ray.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

2 Reacties

  1. Ik vond het begin van de film niet zo erg sterk, maar naarmate de film vorderde werd het steeds beter en leuker. Uiteindelijk vond ik het toch een hele leuke en vrolijke film. Zeker het kijken waard.

    Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.