Recensie: Sing

Samenvatting
Sing is een heerlijke vrolijke animatiefilm die leuk is voor jong en oud. De film is over het algemeen erg komisch en swingt met zijn vrolijke muziek de pan uit. Met karakters die direct op sympathie van het publiek kunnen rekenen en een goed gecaste stemmencast, is dit een film die je zeker wilt zien. Het is haast onmogelijk om op het einde van de film nog stil te blijven zitten in je stoel.
8

Koala Buster Moon is de eigenaar van een prachtig theater dat de laatste tijd helaas niet zo veel publiek meer trekt. Er moet dus iets nieuws komen, iets waarvoor iedereen weer terug komt naar het theater, maar wat? Buster bedenkt om een zangcompetitie te organiseren waaraan iedereen mee kan doen en de winnaar een mooie prijs krijgt. De halve dierenstad loopt uit om auditie te komen doen, maar helaas zijn er maar vijf finalisten. Wie zal de show gaan winnen? En hoe komt de bijna failliete Buster aan de grote prijs die hij beloofd heeft?

Bij het drukken van de flyers voor de zangcompetitie ging er iets fout. Buster wilde een prijs uitloven van 1000 dollar, maar er kwamen per ongeluk een paar nulletjes extra op de flyer. Het is dan ook niet vreemd dat veel dieren deze prijs wel zien zitten en massaal auditie komen doen. Buster is dolblij dat er zoveel dieren naar de audities zijn gekomen, maar merkt pas later dat dit komt omdat de prijs op de flyers niet klopt. Ondertussen heeft hij uit alle enorm komische audities al vijf dieren uitgekozen die door mogen naar de finale. Deze vijf hebben allemaal zo hun eigen problemen en hun eigen motivatie om die prijs hard nodig te hebben.

sing_nl__02037915_st_4_s-highDe schrijver en regisseur van deze nieuwe animatiefilm is Garth Jennings die dit deed in opdracht van Illumination Entertainment. Illumination Entertainment bracht ons eerder dit jaar al de animatie The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen). Dit was ook zeker geen onaardige film, maar met Sing hebben ze er een film bij die zich net iets meer kan meten met de animatiepareltjes als Disney’s Zootropolis en Finding Dory. Sing is een film die geschikt is voor alle leeftijden en die ook alle leeftijden weet te vermaken. De film is over het algemeen erg grappig en swingt de pan uit met zijn vrolijke muziek.

In Sing zien we direct al heel veel gebeuren en veel van deze gebeurtenissen zijn zeker komisch te noemen. Pas als de film al eventjes op gang is lijkt er iets meer rust en eenheid te ontstaan en krijgen de karakters en het verhaal de tijd zich te ontwikkelen. Hierdoor krijg je zelfs een beetje een emotionele band met de karakters tegen de tijd dat ze het dieptepunt bereiken. Zoals bij elke animatiefilm komt het ook hier gelukkig weer allemaal goed en kunnen de artiesten op het eind uit volle borst een liedje zingen. Ondertussen heeft de film je al zo te pakken weten te nemen dat je na een optreden al bijna op wil staan om te gaan klappen. Als je niet voor gek wilt staan, probeer er dan dus aan te denken dat je naar een animatie-dier aan het kijken bent en geen echte artiest.

sing_nl__02037915_st_1_s-highDe karakters in de film zijn zeker goed gekozen. Welke moeder leeft er nou niet mee met het moederbiggetje Rosita (Reese Witherspoon) dat maar liefst 25 kinderen op te voeden heeft? Of wat dacht je van de stoere gorilla Johnny (Taron Egerton), die liever wil zingen dan in de gangsterbende van zijn vader te moeten helpen. Ook olifant Meena (Tori Kelly) weet de sympathie van het publiek te winnen met haar verlegen karakter. In Ash (Scarlett Johansson) zien we de onzekere tiener terug die een prachtig eigen nummer weet te schrijven, en tot slot is daar nog muis Mike (Seth MacFarlane), die op alles behalve sympathie kan rekenen vanwege zijn leugens, bedrog en hoge eigendunk.

Verder horen we in de originele film nog de stemmen van Matthew McConaughey (Buster), Nick Kroll (Gunter), Garth Jennings zelf (Miss Crawly) en vele anderen. De stemmen zijn allen goed gecast en er wordt meer dan prima gezongen. Dit alles zorgt er voor dat de film een groot swingend feest wordt en zeker de moeite van het kijken waard is. Natuurlijk wordt de film ook met Nederlandse stemmen uitgebracht. De belangrijkste namen in de Nederlandse sterrencast zijn: Fedja van Huêt, Do, Chris Zegers, Birgit Schuurman, Gordon, Tim Douwsma, Karin Bloemen en nog vele anderen. Op dus naar een bezoekje aan de bioscoop om zingende en swingende dieren te zien, want deze komische animatiefilm wil je zeker niet missen.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.