Recensie: De Smurfen en het verloren dorp

Summary
De Smurfen en het verloren dorp is een film geworden die weer een stuk traditioneler is dan de De Smurfen en De Smurfen 2. De Smurfen gaan deze keer op avontuur in het verboden bos om daar de smurfen van het verloren dorp te waarschuwen voor Gargamel. Met prachtige fantasierijke beelden, een leuke portie humor en veel actie is het uiteindelijk een flitsende film geworden die voor jong en oud leuk is.
7

Als Smurfin, Brilsmurf, Potige Smurf en Klungelsmurf op een stiekem tochtje vlakbij het verboden bos komen, ziet Smurfin opeens een smurf die ze helemaal niet kent. Deze geheimzinnige Smurf verdwijnt gauw het verboden bos in, maar laat daarbij het mutsje vallen. Helaas komt ook de boze tovenaar Gargamel erachter dat er nog een dorp met Smurfen moet zijn en hij is vastbesloten om deze te vinden. Aan Smurfin, Brilsmurf, Potige Smurf en Klungelsmurf de taak om dit verloren dorp eerder te vinden dan Gargamel en de onbekende Smurfen te waarschuwen.

Nadat de Smurfen de afgelopen jaren al op avontuur gingen in New York en in Parijs, is het nu tijd om het avontuur eens wat dichter bij huis te zoeken. Het lijkt daarmee wat meer traditioneel te worden zoals velen de Smurfen van vroeger kennen. Dit keer dus geen echte mensen die meedoen zoals in De Smurfen 1 en 2, maar gewoon de ouderwetse Smurfen in het bos en Gargamel in zijn hutje op een kale rots. Hoewel De Smurfen 1 en 2 best oké films waren, is De Smurfen en het verloren dorp een heel stuk leuker om te kijken. Voor zowel oud als jong is het genieten van de avonturen die deze blauwe wezens in het bos beleven.

Ondanks dat de film dus wat traditioneel aanvoelt, is de muziek alles behalve dit. Er komt heerlijke hippe muziek voorbij met vrolijke beats en dat tegen een wereld van het verboden bos die prachtig en kleurrijk is. Met al deze vrolijkheid, leuke liedjes en de fantasierijke wereld doet de film soms wat denken aan Trolls. Een nadeel is misschien wel dat de film wat druk wordt en nergens echt rust lijkt te vinden. Het ene avontuur volgt het andere avontuur op. Het zijn spannende avonturen met flitsende actie en leuke humor, maar het gaat wel allemaal erg snel.

In de Nederlands gesproken versie horen we de stemmen van o.a. Pip Pellens (Smurfin), Johnny de Mol (Potige Smurf), Bartho Braat (Grote Smurf), Kasper van Kooten (Moppersmurf), Sarah Nauta (Smurfbloesem), Julia Nauta (Smurflelie), Ellen ten Damme (Smurfstorm), Jelka van Houten (Wilgensmurf), Kees Tol (Klungelsmurf), Diederik Jekel (Brilsmurf) en Tygo Gernandt (Garagamel). In de Engels gesproken versie horen we de stemmen van o.a. Demi Lovato (Smurfette), Rainn Wilson (Gargamel), Joe Manganiello (Hefty), Jack McBrayer (Clumsy), Danny Pudi (Brainy) en Mandy Patinkin (Papa Smurf).

Is je al wat opgevallen bij het noemen van de namen die stemmen ingesproken hebben in het Nederlands? Er staan opeens onbekende smurfen tussen waarvan de stemmen worden ingesproken door een vrouw. Betekent dit misschien dat er meer vrouwen wonen in dat mysterieuze verloren dorp? Is Smurfin dan misschien straks niet meer de enige vrouw? Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat er eindelijk eens wat meer vrouwen verschijnen, want één excuus-vrouw is misschien wat weinig. Daarmee wordt deze traditionele film toch nog weer een stukje moderner.

Al met al weten de Smurfen zeker een film lang te vermaken. Natuurlijk is het verhaal wat voorspelbaar en moet je er niet al te veel van verwachten. Voor de kleintjes zal het echter genieten zijn en ook voor de volwassenen is het toch best aangenaam om te kijken. Nog niet genoeg Smurfen gezien na de film? De blu-ray staat vol met leuke extra’s. Leer bijvoorbeeld hoe je je nagels een Smurfenmake-over kan geven, kijk hoe er mini-donuts gemaakt worden in een mini-huisje of leer hoe je een Smurf moet tekenen. Genoeg leuks dus op de blu-ray, waar je als volwassenen natuurlijk ook gewoon stiekem van mag genieten.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.