Recensie: Solo: A Star Wars Story

Summary
Solo: A Star Wars Story vertelt hoe het verhaal van één van de bekendste Star Wars-personages, Han Solo, ooit begon. Het is een voorspelbare film die niet altijd even goed is, maar wel weet te vermaken met simpele actie en een luchtige komische noot.
7

A galaxy far, far away

Solo: A Star Wars Story is ondertussen alweer de tiende film die zich afspeelt in a galaxy far, far away. Sommige fans worden gek van alle films, die volgens velen toch niet aan de verwachtingen voldoen en de niet-fans snappen ondertussen totaal niets meer van het verhaal en hebben geen idee meer waar ze moeten beginnen met kijken. Solo: A Star Wars Story is wat dat betreft een goed begin. Je hoeft helemaal niets van de hele Star Wars-wereld te weten om deze film te kijken en mocht hierna je interesse zijn gewekt, dan is dit alsnog een goede start omdat je nu kennis hebt gemaakt met het beroemde personage Han Solo. Voor de fans is deze film over Han Solo natuurlijk sowieso een must-see.

Zoals uit de titel al valt op te maken is deze Han Solo dus het personage waar deze film om draait. Hij probeert samen met zijn vriendin Qi’ra weg te komen van de verschrikkelijke planeet waar hij op vastzit, maar moet Qi’ra helaas achterlaten. Vastbesloten om piloot te worden en met zijn eigen schip terug te komen om haar te redden, belandt Han in een hele reeks avonturen. Deze avonturen zorgen er onder andere voor dat hij Chewbacca leert kennen, zijn toekomstige co-piloot.

Voorspelbaar

Het verhaal is redelijk voorspelbaar en al helemaal voor iedereen die de eerste Star Wars trilogie gezien heeft. Bekend is dan ook al min of meer wat er allemaal moet gebeuren voor Han Solo, nu hij eens het hoofdpersonage is en niet de belangrijke bijrol heeft. Zo moet hij onder andere Chewbacca leren kennen en op de een of andere manier de Millennium Falcon in zijn bezit krijgen. Gelukkig weet de film al dit soort dingen redelijk goed in te bouwen, zonder dat het er op lijkt dat het gebruikt is vanwege de toekomst van Han Solo, die de meeste mensen al kennen.

Personages

Er zijn natuurlijk genoeg voorspelbare films, maar zolang er boeiende personages inzitten dan kunnen deze toch erg leuk worden. Han Solo (Alden Ehrenreich) is goed gecast en zet een prima rol neer en ook Lando (Donald Glover) is een interessant genoeg personage. De leukste rol komt echter misschien wel van Lando’s co-piloot, de cynische robot L3-37, die vecht tegen de robotslavernij. Ondertussen doet Woody Harrelson met Beckett gewoon een beetje wat hij altijd doet, maar echt glans weet hij zijn personage niet te geven. En tot slot is daar Qi’ra, gespeeld door Emilia Clarke. Dit personage had zo veel meer kunnen worden, maar is nu eigenlijk vooral het personage dat er voor zorgt dat de film een heel stuk minder wordt.

Vermakelijk

Echt een diepgaande film is Solo: A Star Wars Story duidelijk niet geworden. Het verhaal en eventuele plotwendingen zijn redelijk voorspelbaar en daarnaast is het eigenlijk gewoon een vrij standaard heistfilm geworden, ware het niet dat de beroemde Han Solo de hoofdpersoon is. De film geeft een heerlijk retro-gevoel, maar de beelden zijn lang niet altijd zo mooi als bij andere Star Wars films en daarnaast zijn ze vaak erg donker. Desondanks is de film best vermakelijk en eigenlijk is het best prettig dat het gewoon een luchtige heistfilm geworden is. Een grap hier en daar en verder niets al te ingewikkelds, ook dat is soms best fijn. Lekker actie en prima popcorn vermaak dus, maar dan in een sterrenstelsel ver hier vandaan.

Blu-ray extra’s

De mensen die nog een Blu-ray of dvd kopen krijgen tegenwoordig vaak gewoon wat bloopers als eventuele extra’s en meer niet. Wat dat betreft weet Solo: A Star Wars Story echter goed te scoren, want je krijgt hier niet zomaar een paar extra’s bij, maar een complete extra blu-ray schijf met extra materiaal. Hier staan vooral veel ‘making of’ fragmenten op, gesprekken over de totstandkoming van de film en natuurlijk verwijderde scènes. Voor een liefhebber is dit dan ook zeker een blu-ray om aan te schaffen voor je collectie.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.