Recensie: Spider-Man: Homecoming

Summary
Spider-Man: Homecoming is een geheel nieuwe Spider-Man-film en om eerlijk te zijn ook een van de betere. Dit komt vooral door de geloofwaardigheid van Tom Holland als Peter Parker en Spider-Man. Het verhaal zit ook goed in elkaar en Michael Keaton als The Vulture roept alleen maar sympathie op. De extra’s zijn aan de karige kant, maar geven wel een goed inkijkje in de tot stand koming van de film
8

Peter Parker droomt ervan om als Spider-Man deel te mogen uitmaken van het team van Avengers, maar helaas is hij er nog niet helemaal klaar voor volgens Tony Stark. Peter krijgt echter wel een mooi outfit en mag wat rondhangen in zijn buurt om daar oude dametjes de weg te wijzen of om een fietsendiefstal tegen te houden. Onverwachts stuit Peter echter op een nieuwe schurk, The Vulture. Hij kan natuurlijk niet gaan zitten toekijken hoe deze boef gevaarlijke buitenaardse wapens verkoopt op straat en hij besluit er achteraan te gaan. Helaas gaat niet alles helemaal volgens plan.

Het was een spannend moment in Captain America: Civil War toen er een nieuwe Spider-Man werd geïntroduceerd. Na twee andere acteurs werd het tijd voor een zoektocht naar een nieuwe acteur die Peter Parker/Spider-Man moet voorstellen. De keuze viel al snel op de jonge acteur Tom Holland. Hij mocht Spider-Man voor een paar minuten spelen in Civil War en sinds dat moment was het wachten op een nieuwe Spider-Man film.

Voor Spider-Man: Homecoming is gekozen voor een onbekende regisseur, maar wel één met een duidelijke visie voor de film. Jon Watts heeft in het verleden enkel wat kleine films en een televisieserie geregisseerd. Een grote productie als Spider-Man: Homecoming heeft hij nog nooit eerder gedaan. Een gewaagde keuze, maar wel een die goed heeft uitgepakt. Watts weet namelijk voor het eerst het juiste gevoel te creëren van Spider-Man.

In Spider-Man: Homecoming draait het allemaal om Peter Parker die maar één doel heeft: als Spider-Man deel mogen uitmaken van de Avengers. Er is echter alleen één probleem: hij moet zich eerst bewijzen door in zijn eigen buurt actief te zijn. Hoe hard hij ook zijn best doet, het is niet goed genoeg voor Tony Stark en daarom wordt Peter Parker vooral genegeerd. Toch staat er genoeg te gebeuren in Manhatten, want schurk The Vulture is verantwoordelijk voor de wapenhandel in New York en omstreken. Alsof dat al niet vervelend genoeg is, Peter Parker begint steeds meer te merken dat Peter Parker en Spider-Man twee verschillende personen zijn en alle twee hard nodig zijn. Zeker omdat Peter verliefd is op een meisje dat weer verliefd is op Spider-Man. Het is zeker niet gemakkelijk voor Peter Parker.

Zoals eerder gezegd wordt de rol van Peter Parker/Spider-Man vertolkt door de jonge acteur Tom Holland. Het is voor het eerst sinds dat Spider-Man op het witte doek te bewonderen is, dat er een acteur is die daadwerkelijk kan doorgaan als student. Toby Maguire als Spider-Man was vooral een sul en wist de rol niet geheel overtuigend neer te zetten. Andrew Garfield mocht de rol twee keer vertolken en die wist vooral een sexy Peter Parker neer te zetten, maar ook hij kwam niet goed uit de verf als student. Tom Holland weet het beste van beide rollen te combineren tot één. Hij gedraagt zich als een sullige student, maar weet ook wel iets schattigs over zich heen te roepen. Alles wat hij doet ademt gewoon Spider-Man en daarmee is Tom Holland de beste keuze voor de rol van Spider-Man.

Gelukkig zijn er nog meer rollen te verdelen in Spider-Man: Homecoming. The Vulture wordt gespeeld door Michael Keaton. De ideale schurk, vooral omdat het worden van een schurk ook te verklaren is. Hij is werkeloos sinds de aanval op New York uit een eerdere Avengers-film. De overheid helpt hem niet en daarom moet er een andere manier gevonden worden om zijn familie te kunnen onderhouden. Daarmee krijg je enorm veel sympathie voor de rol die hij vertolkt. Peter Parker wordt bijgestaan door zijn beste vriend Ned, gespeeld door Jacob Batalon. Voor Batalon is dit zijn eerste grote rol, maar wel één die overtuigend overkomt. De chemie tussen beide vrienden is overduidelijk voelbaar.

De DVD-versie die gebruikt is voor de recensie bevat vier extra’s. Twee daarvan gaan inhoudelijk over de film. In de eerste extra wordt je als kijker meegenomen in hoe Spider-Man: Homecoming tot stand is gekomen en hoe de keuze op Tom Holland is gevallen. In de tweede extra zien we vooral hoe regisseur Jon Watts er met zijn neus bovenop zit bij het maken van de film. Interessant om te zien hoe een relatief onervaren regisseur omgaat met de druk van zo’n grote productie. De andere twee extra’s hebben vooral te maken met het merk Spider-Man. Er is een extra die je meeneemt naar de VR-wereld van Spider-Man door middel van een trailer. De laatste extra geeft je meer uitleg over het spel Spider-Man dat op dit moment wordt ontwikkeld door Insomniac Games voor de PlayStation 4.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.