Recensie: Suicide Squad

Samenvatting
Suicide Squad is een vermakelijke zomerfilm geworden die door jong en oud gekeken kan worden. De mix van ervaren en minder ervaren acteurs zorgen ervoor dat iedere rol er één is die goed wordt neergezet. De smet op deze film is toch wel de aanwezigheid van Joker die eigenlijk niets toevoegt aan het verhaal en enkel dient ter ondersteuning van Harley Quinn. Ondanks deze smet, weet Jared Leto wel de rol perfect te vertolken als psychopaat. Ondanks dat het een groep slechteriken zijn, komen zij toch minder slecht over dan gehoopt. Het verhaal wordt daarom soms nogal soft. Desondanks is het een lekkere zomerfilm.
7

Marvel mag misschien dan een heel jarenplan hebben als het gaat om diens films en series, maar ook DC Universe doet graag mee. Man of Steel hebben we gehad, Batman vs Superman zit er ook net op en het is nu tijd voor het derde deel in het DC-universum, Suicide Squad.

Naast het schrijven van het script heeft David Ayer ook de regie op zich genomen in wat de meest bad-ass film van het DC-universum moet worden. Alle slechteriken verzamelt in één film die het opnemen tegen een monster wat niet verslagen kan worden door de huidige wapens en mentaliteit van de mensheid. Ondanks dat de beste man niet veel producties op zijn naam heeft staan, heeft hij wel met grote artiesten gewerkt, zoals Brad Pitt in Fury en Arnold Schwarzenegger in Sabotage. Is hij de juiste persoon om de nare bijsmaak van Batman vs Superman: Dawn of Justice weg te spoelen?

SUICIDE SQUADOm het zo goed als spoiler-vrij te houden, gaan we niet te diep in op het verhaal. Er is een niet-menselijke entiteit ontstaan die Midway City terroriseert. Amanda Waller weet succesvol een task force op te zetten genaamd Suicide Squad. Deze squad bestaat uit eerdere vijanden zoals Deadshot die gevangen was genomen door Batman, en ook Harley Quinn die niet veilig voor hem was.  Verder bestaat het team uit een eeuwenoude heks, Rick Flag, Killer Croc, Diablo en Mr. Boomerang. Tot slot krijgen zij ondersteuning van Katana. Samen gaan zij deze vijand te baas, ondanks dat zij weten dat hun kans van slagen erg minimaal is. Tel daar ook nog eens bij op dat deze vijand niet het enige probleem is, want ook The Joker speelt een rol in het verhaal; zijn koningin is in gevaar en dat kan hij niet uitstaan.

En laat dat net een mooi bruggetje zijn naar de aanwezige cast. David Ayer heeft namelijk gekozen voor de perfecte casting. Zo speelt Will Smith Deadshot en doet dat op een geweldige manier. Ook de sinds dit jaar bekende Margot Robbie doet goede zaken en steelt misschien wel de show als de krankzinnige Harley Quinn. Haar personage is zo krankzinnig dat het alleen al een genot is om te kijken naar haar. Haar flauwe humor en perfecte verschijning zal je in de bioscoop regelmatig een glimlach doen ontlokken. Daarnaast speelt Viola Davis de rol van Amanda Waller perfect en dat is waarschijnlijk te danken aan haar eerdere werk als meedogenloze advocate Annalise Keating in How to Get Away with Murder. Ook de onbekende acteurs weten zich ook goed te verweren, ondanks de aanwezigheid van meer ervaren acteurs. Voor Cara Delevingne is dit zelfs haar eerste grote rol en weet menige tranen te doen ontlokken als June Moore, die de rol van de eeuwenoude heks speelt. Toch gaat de meeste aandacht uit naar Jared Leto die de rol van The Joker op zich neemt. Hij speelt The Joker namelijk echt als een psychopaat en weet het niveau bijna van Heath Ledger te halen, ook al blijft deze toch de betere vertolking volgens ondergetekende.

SUICIDE SQUADDie focus op The Joker is best jammer want het blijkt dat hij niet een hele belangrijke en grote rol heeft in Suicide Squad. Hij komt vooral ter ondersteuning van Harley Quinn, die het eigenlijk ook wel weet te redden zonder de hulp van haar grote liefde. Dat brengt ons op het punt dat het qua verhaal minder bad-ass is dan gedacht. Je hebt de ideale groep slechteriken en dus zou je snel denken aan veel irritaties onderling. Toch blijft dit uit en lijken de slechteriken vooral soft te worden, ondanks de grote woorden van Harley Quinn in de trailer dat zij dingen doen omdat zij slechteriken zijn. De toetreding tot de Suicide Squad mag dan niet geheel vrijwillig zijn, ze gedragen zich er wel naar. Dit maakt het verhaal redelijk voorspelbaar, ondanks dat het nog wel beter verteld wordt dan Batman vs Superman: Dawn of Justice.

Suicide Squad wordt vertoond in 3D en dat brengt ondergetekende weer tot een eerdere conclusie: 3D is echt op zijn retour en voegt eigenlijk niets toe aan de gehele beleving van de film. Wat dan wel weer goed gedaan is, is het niet overmatig uitpakken van grootse gevechten en speciale effecten. Het wordt allemaal behoorlijk minimaal gehouden in tegenstelling tot de eerdere DC Universe-films. En dat past ook wel bij Suicide Squad. Het is niet zo dat alle slechteriken speciale krachten hebben en daardoor wordt het net iets menselijker.

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.