Recensie: Table 19

Samenvatting
Ondanks het prima acteerwerk van onder andere Anna Kendrick, is Table 19 niet echt een al te beste film geworden. Vooral het verhaal is niet bijzonder te noemen en eigenlijk gewoon niet goed genoeg voor een film. Gelukkig is de film al met al net leuk genoeg om de aandacht vast te houden op een regenachtig zondagochtendje in de herfst.
6

Eloise zou het bruidsmeisje zijn totdat haar relatie met de broer van de bruid uitgaat. Nu is ze geplaatst aan tafel nummer 19, de tafel met alle mensen die uitgenodigd zijn maar waarvan eigenlijk verwacht wordt dat ze niet op de bruiloft zullen komen. Tafel 19 is dus eigenlijk de tafel met de mensen die niet echt welkom zijn op de bruiloft. Niet iedereen beseft dat echter gelijk en als ze dat wel doen is de sfeer somber. Wat doe je nou eigenlijk op een bruiloft waar je niet welkom bent? 

Het groepje aan tafel 19 bestaat uit mensen die in hun eigen leven al niet echt een succes zijn en tafel 19 is daar een mooie weerspiegeling van. Tafel 19 bestaat namelijk uit een onhandige puber die geen meisje kan krijgen, de oude kinderoppas die vergeten is, een neef die in de gevangenis heeft gezeten, een stelletje dat al lang niet meer gelukkig is en Eloise – die ook zo haar eigen probleempjes heeft.  Langzaam maar zeker leren we de personen aan de tafel kennen en komen we er achter wat hun redenen zijn om toch naar de bruiloft te komen.

Table 19 is een film die niet direct super bijzonder is, maar ook niet al te slecht. Het is zo’n film die prima te kijken is op een druilerige zondagochtend als je niets anders te doen hebt. Een beetje drama, een beetje komedie en een beetje romantiek in een simpel verhaal dat net leuk genoeg is om de aandacht vast te houden. Het lijkt er op dat er net iets te veel geprobeerd is om van deze film ook een leuke komedie te maken en veel stukjes die daardoor duidelijk als ‘komisch’ bedoeld waren, zijn dat daardoor helaas net niet.

Ondanks dat de film dus niet echt denderend is, kent deze wel een aantal bekende spelers. De hoofdrol van Eloise wordt bijvoorbeeld gespeeld door Anna Kendrick. Zij is vooral bekend van haar rollen in de Pitch Perfect films, Up in the Air en Into the Woods. Ze is zeker geen slechte actrice en dat laat ze ook in deze rol zien. Ook Lisa Kudrow (vooral bekend van haar rol als Phoebe in Friends) doet het prima en datzelfde geldt ook voor de andere tafelgasten die gespeeld worden door Craig Robinson, Stephen Merchant, Tony Revolori en June Squibb.

De acteurs doen het dus niet slecht in deze film en daar kan het dan ook niet aan liggen. Wat is dan wel de reden dat deze film toch maar matig is? Misschien is het het gebrek aan ervaring van regisseur Jeffrey Blitz? Waarschijnlijk ligt het echter vooral aan het matige verhaal. Zelfs de allerbeste acteurs en de meest bekende regisseurs hadden hier waarschijnlijk niet meer van kunnen maken. Het is net te simpel en te karig uitgewerkt. De karakters hebben daarnaast gewoon niet echt veel diepgang en de acteurs krijgen ook niet de kans zich echt erg uit te leven.

Het is al met al dus maar de vraag of je Table 19 op dvd of blu-ray zou willen aanschaffen. Misschien zijn er nog leuke extra’s die de moeite waard zijn? Nou helaas pindakaas. Op de blu-ray staan maar een paar extra’s waaronder een aantal verwijderde scènes (waarvan het maar goed is ook dat ze verwijderd zijn). De enige extra’s die nog een klein beetje interessant zijn dat zijn de promotiefeaturettes. Een heel klein beetje dan. Net leuk genoeg om één keer te kijken en dan duren ze helaas ook nog niet echt lang. Een leuke toevoeging waren misschien nog wat bloopers geweest, maar helaas staan die er dan weer niet op.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.