Recensie: Term Life

Summary
Term Life is een film die helaas gewoon erg tegenvalt en naarmate deze vordert alleen maar bergafwaarts lijkt te gaan. Van de komische dialogen, tot de nauwelijks aanwezige actiescènes, alles lijkt geforceerd. Doe daar nog een schepje slecht acteerwerk bovenop en je krijgt een film die helaas geen voldoende waard is. Zeker geen aanrader om in de bioscoop te gaan bekijken dus, maar voor een avondje dvd vermaak is het misschien nog wel te doen.
5

Nick Barrow verdient zijn geld door plannen te verkopen voor een overval. Echter, de overvallers aan wie hij zijn laatste plannen heeft verkocht worden opeens vermoord en hij wordt daarvan verdacht. De vader van één van deze overvallers is een beruchte maffiabaas en Nick vreest dan ook voor zijn leven. Hij besluit gauw een levensverzekering af te sluiten zodat zijn dochter het geld krijgt als hij dood gaat, maar dan lijkt het er op dat ook zij niet langer veilig is. Samen met zijn dochter die hij al jaren niet gesproken heeft slaat Nick op de vlucht.

De film begint goed en lijkt interessant te worden als je ziet hoe Nick, gespeeld door Vince Vaughn, een overval aan het plannen is. Helaas gaat de film al gauw bergafwaarts als de overvallers vermoord worden door een stel corrupte politieagenten. Detective Keenan is de leidinggevende van deze corrupte agenten en gelijk ook het eerste minpuntje in de film. Hij acteert zo overdreven en het lijkt zo gemaakt, dat het eigenlijk niet om aan te zien is. Vince Vaughn doet het wat dat betreft een stuk beter, maar ook hij heeft wel eens beter werk laten zien. En ook Hailee Steinfeld, die de dochter Cate Barrow speelt, zet niet echt een glansrol neer.

term_life_47043012_st_2_s-highHet zijn echter vooral de dialogen tussen vader en dochter die gewoon net niet lekker lopen. Daarnaast barst de film helaas van de slechte clichés die je al vanuit de verte ziet aankomen. We hebben meerdere slechteriken die allemaal achter Nick en zijn dochter aan zitten, terwijl deze rennen voor hun leven. Vervolgens zien we hoe vooral de vader zijn best doet om een band op te bouwen met zijn dochter, terwijl zij hem nog altijd verwijt dat hij ervandoor gegaan is. De film lijkt dan ook meer te draaien om het opbouwen van een band tussen vader en dochter dan om de actie eromheen. Dat maakt dat de film ook af en toe een beetje saai wordt en het absoluut niet de spannende film is die je verwacht.

Waarschijnlijk was de film een groter succes geworden als de dochter de hoofdrol had gespeeld. Dan was er misschien nog een leuke tienerkomedie met een randje actie uit voortgekomen. Zoals een film als So Undercover. Nu is het echter niet vreemd dat de film in Amerika amper de bioscoop haalde en bijna gelijk naar dvd ging. Toch weet de film bij vlagen wel te vermaken en zitten er heus wel leuke stukjes in. Vooral de delen waarin Nick uitlegt hoe zijn werk in elkaar zit zijn toch wel interessant en ook wel aardig goed doordacht. Dochter Cate doet ondertussen haar best om ook het slechte pad op te gaan en zij lijkt graag in de voetsporen van haar vader te willen treden. Daarnaast luistert ze natuurlijk totaal niet als haar vader haar iets opdraagt, waardoor ze eigenlijk continu gevaar loopt.

term_life_47043012_st_3_s-highNou heeft regisseur Peter Billingsley ook nog niet echt veel ervaring met het regisseren van films. De enige andere grote film op zijn naam is de komedie Couples Retreat uit 2009. Ook deze film had Vince Vaughn in de hoofdrol, wat misschien de samenwerking voor Term Life ook verklaart. Hoewel Couples Retreat ook niet echt een goede film te noemen is, was deze in ieder geval een stuk geslaagder en zeker af en toe komisch. Peter Billingsley kan het dan ook waarschijnlijk beter bij de komediefilms houden dan proberen een spannende thriller te maken. Echt spannend wordt Term Life namelijk nergens. De film lijkt geforceerd in zijn actie, zijn dialogen, en eigenlijk in alles. Een bioscoophit zal deze dan ook zeker niet worden.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.