Recensie: Thank You for Your Service

Samenvatting
In Thank You For Your Service keren drie militairen terug van hun missie in Irak. Eenmaal thuisgekomen blijkt het echter lang niet makkelijk om weer terug te keren naar het normale leven. Jason Hall zet geen slecht regiedebuut neer, maar weet de film niet boeiend genoeg te houden tot het einde. Gelukkig maken goede acteerprestaties van Miles Teller, Joe Cole en Beulah Koale daar nog iets aan goed.
6.5

Een oorlog laat wonden na

Drie jonge mannen komen ongeschonden terug uit de oorlog, zo lijkt het tenminste. Eenmaal terug in hun eigen land is het leven echter lang niet zo makkelijk als gehoopt. De oorlog heeft diepe wonden achtergelaten en zorgt er voor dat ze geen van drieën erg gelukkig in het leven staan. Wanhopig doen ze een poging om weer te integreren in de maatschappij, maar dat loopt niet helemaal soepel. Daarnaast kent Amerika een groot veteranenprobleem. Er is een overschot aan veteranen met verschillende trauma’s en niet genoeg professionele hulp. De wachtrijen zijn lang en in vele gevallen komt hulp te laat.

Thank You For Your Service schept een goed beeld van hoe ernstig het veteranenprobleem daadwerkelijk is in Amerika en hoe erg de soldaten lijden onder de verschrikkingen die zij hebben meegemaakt. Niet alleen de soldaten overigens, ook hun families. In deze film, die gebaseerd is op het non-fictieboek van journalist David Finkel, komen al deze facetten van de oorlog naar boven. Het geeft een geloofwaardig en dramatisch kijkje in de wereld na de oorlog en vooral door die geloofwaardigheid is de film met vlagen zeer aangrijpend.  

Drie veteranen

Het belangrijkste personage van de drie veteranen is Adam. Hij komt terug bij zijn vrouw en twee kinderen, waarvan hij niet meer weet wat de oudste lekker vindt en de jongste helemaal niet kent en soms zelfs lijkt te vergeten. Ze zijn het huis waar ze eerder in woonden kwijtgeraakt en Adam heeft dan ook snel een andere baan nodig om aan geld te komen. Ondertussen realiseert hij zich echter dat het niet goed met hem gaat en dat hij hulp nodig heeft. Maar zijn vrienden hebben de hulp misschien nog wel harder nodig en ook dat realiseert hij zich.

Solo keert wel terug naar huis, maar wil eigenlijk liever weer de oorlog in. Helaas voor hem wordt hij afgekeurd, maar dat is misschien maar goed ook. Zijn vrouw wil namelijk graag een kind, ook al is Solo zelf bang dat hij er niet goed voor zal kunnen zorgen omdat zijn geheugen niet meer goed is. Ook hij heeft echter gelukkig iemand om bij thuis te komen, maar dit is voor Billy wel anders. Bij thuiskomst treft hij een leeg huis aan zonder meubels. Zijn kersverse verloofde heeft hem verlaten en alles meegenomen.

Goede en minder goede punten

Het acteerwerk is zeker niet slecht te noemen en met name Miles Teller zet een erg goede rol neer als Adam. Beulah Koale en Joe Cole doen het ook prima als Solo en Billy en ook over de overige cast valt niet direct minpunten te noemen. Het enige minpuntje op het gebied van acteren is misschien dat Amy Schumer onverwachts een kleine rol heeft. Een serieuze rol zijn we van haar niet gewend en haar speeltijd is net iets te kort om zich te bewijzen als serieuze actrice. Het voelt dan ook vooral vreemd aan dat zij opeens om de hoek komt kijken. 

Thank You For Your Service is het regiedebuut van Jason Hall, die wel al bekend is van de scenario’s die hij schreef voor bijvoorbeeld American Sniper. Hij begint de film goed met wat spanning en drama, maar naarmate de film vordert wordt het helaas toch iets minder. Een misdaadplotje dat opeens de kop opsteekt lijkt totaal niet relevant bijvoorbeeld. Maar misschien toch wel een beetje nodig, want op het einde begint de film wat kracht te verliezen en deze duurt dan misschien ook wel gewoon net te lang. Het is een rustige dramafilm, die door zijn eerlijkheid best aangrijpend is, maar moeite heeft om boeiend te blijven tot het einde.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.