Recensie: The 15:17 to Paris

Samenvatting
The 15:17 to Paris vertelt het waargebeurde verhaal van de aanslag in de Thalys die voorkomen werd door drie Amerikanen en laat zien hoe deze jongens opgroeiden en terecht kwamen in de trein. Helaas is de film alles behalve boeiend te noemen en zijn de extra's op de blu-ray eigenlijk nog interessanter dan de film zelf.
5

Een waargebeurd verhaal

Ondertussen alweer drie jaar geleden kregen we het nieuws dat een terrorist geprobeerd had een aanslag te plegen op de Thalys naar Parijs. De aanslag werd gelukkig voorkomen en wel door drie Amerikanen die toevallig door Europa aan het reizen waren. Dit trio bestond uit Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone en de film The 15:17 to Paris laat zien hoe hun leven er uit zag, hoe ze opgroeiden en hoe ze terecht kwamen in de Thalys naar Parijs.

De film begint bij het leven van de drie jongens als ze nog jong zijn en zich in de problemen werken op school. Het laat zien hoe de jongens samen spelen (meestal iets van soldaatje) en samen opgroeien. Dit tot het moment dat ze uit elkaar gehaald worden. Daarna schieten we vooruit in de tijd en zien we voornamelijk het leven van Spencer Stone en hoe hij besluit het leger in te gaan. Tussen al deze beelden door wordt er af en toe een klein stukje getoond van het gebeuren in de Thalys.

De echte acteurs

Niemand minder dan Clint Eastwood besloot om deze film te maken, naar een scenario van Dorothy Blyskal. Het is gebaseerd op het boek van Anthony Sadler, Alek Skarlatos, Spencer Stone en Jeffrey E. Stern genaamd The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist a Train, and Three American Heroes. Nadat Eastwood eerst gewoon de normale audities hield voor de filmrollen, besloot hij daarna echter toch om het helemaal om te gooien en vroeg hij de echte helden of ze zichzelf wilden spelen in de films.

Nadat de drie hoofdrolspelers toegezegd hadden besloot Clint Eastwood nog een stapje verder te gaan en hij ging op zoek naar nog meer mensen die het verhaal echt meegemaakt hadden. Het merendeel hiervan zei ja en vrijwel iedereen die je dan ook in de trein ziet zitten, zat origineel ook in de trein. Een leuk concept natuurlijk, al valt er wel duidelijk te zien dat er geen fantastische acteurs in de groep zitten. Een paar bekende acteurs doen wel nog mee en zo zie je bijvoorbeeld Jenna Fischer, Judy Greer en Ray Corasani voorbij komen.

Boeiend maar niet boeiend

Het verhaal van de aanslag in de Thalys is natuurlijk erg boeiend en doet je dan misschien ook verwachten dat de film dit ook zal zijn. Niets is echter minder waar en er kan eigenlijk niet anders gezegd worden dan dat de film een enorme tegenvaller is. De film is traag, er gebeurd weinig, het is niet grappig, niet spannend, niet dramatisch, het is eigenlijk gewoon alleen maar saai. Niets van wat de film laat zien is eigenlijk echt boeiend en het enige wat deze lijkt te doen is te proberen om de gedachte op te wekken dat de jongens hun hele leven al naar dit moment toegewerkt hebben.

Tel daar dan nog even bij op dat de acteurs geen echte acteurs zijn en dus niet de allerbeste prestatie neerzetten en dan krijg je dus een film waar je maar moeilijk je aandacht bij kan houden. Het voordeel van het hebben van een retail-exemplaar is dan gelukkig nog wel dat er extra’s te bekijken zijn. Dit zijn er bij deze film maar twee, maar deze twee extra’s zijn wel beide een stuk interessanter om te zien dan de film zelf. Het zijn een soort korte documentaires over wat er gebeurd is en hoe de film tot stand gekomen is. Misschien had de hele film beter gescoord als deze in een documentaire vorm was gegoten.

VOX
VOX
Stilte kan oorverdovend zijn
Score 3.5 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.