Recensie: The Big Sick

Summary
The Big Sick is alles behalve een standaard romantische komedie. Het is een heerlijk verhaal dat fantastisch wordt neergezet door Kumail Nanjiani en Zoe Kazan. Ondanks dat er nog wat drama en een hoop romantiek komt kijken in de film, is het toch vooral de komedie die overheerst en die er voor zorgt dat deze film uitblinkt in zijn genre. The Big Sick geeft je een heerlijk warm gevoel van binnen en laat je tegelijkertijd van je stoel rollen van het lachen.
9

Kumail is een New Yorkse stand-up comedian die tijdens een show de leuke Emily leert kennen. Ze worden smoorverliefd op elkaar, maar een relatie beginnen met Emily is voor Kumail lang niet zo makkelijk als je zou denken. Zijn Pakistaanse ouders zien Kumail namelijk liever trouwen met een traditioneel Pakistaans meisje en regelen dan ook de ene na de andere date voor Kumail. Als Emily daar achter komt verbreekt ze de relatie met Kumail, maar niet veel later wordt ze opeens erg ziek en belandt in het ziekenhuis. Kumail besluit ondanks dat de relatie uit is, toch bij haar ziekenhuisbed te waken.

The Big Sick vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. Het klinkt misschien als een groot drama, maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Het verhaal is misschien een tikje dramatisch, maar vooral ook romantisch en het wordt op een zeer komische wijze gebracht. Het is daarbij dan ook alles behalve de standaard romantische komedies die we meestal voorgeschoteld krijgen en dat maakt dit een film die door velen waarschijnlijk zeer gewaardeerd zal worden.

De hoofdrol van Kumail wordt gespeeld door niemand minder dan Kumail Nanjiani zelf natuurlijk. Helaas geldt dit niet voor de hoofdrol van Emily. Hoewel helaas misschien niet het goede woord is, want er valt niets dan lof te geven aan actrice Zoe Kazan die de rol van Emily op zich genomen heeft. Ook is er overduidelijk een goede chemie te zien tussen Kumail en Zoe en ze vormen samen een fantastisch en overtuigend paar. Ook op de overige acteurs valt niet veel aan te merken en dat zorgt er dan ook voor dat de film een genot is om naar te kijken. We zien bijvoorbeeld ook nog leuke rollen van Holly Hunter en Ray Romano als de ouders van Emily en ook nog een heel scala aan boeiende personages in Kumails familie- en vriendenkring.

Ondanks de vele leuke rollen die voorbij komen draait de film, voornamelijk de eerste helft, compleet om Kumail en Emily. Daarbij kan de film dus duidelijk opgedeeld worden in twee delen. In het eerste deel is er de opbouw van de relatie tussen Kumail en Emily. Het is een romantisch gedeelte, maar het zit vooral ook vol met, veelal goede, grappen. Het is het soort humor dat bijna iedereen wel zal aanspreken ongeacht leeftijd of geslacht en het is dan ook zeker niet zo dat dit een typische ‘vrouwen romcom’ geworden is.

Nadat de relatie tussen Kumail en Emily aan een einde komt, belandt Emily onverwachts in het ziekenhuis. Hier begint het tweede deel van de film. Emily wordt in een kunstmatige coma gebracht en via een vriendin van Emily wordt ook Kumail hiervan op de hoogte gesteld. Kumail besluit dan om zo veel mogelijk tijd bij Emily door te brengen en komt daardoor in contact met de ouders van Emily. Deze ouders zijn echter precies op de hoogte van de reden waarom de relatie uit is en vooral Emily’s moeder is helemaal niet blij met Kumail.

De film lijkt de tweede helft iets meer diepgang te krijgen, wat natuurlijk ook komt doordat er nu een tikje drama om de hoek komt kijken. Wees niet bang dat het dan gelijk alleen nog maar een film is waar je tranen met tuiten moet huilen, want gelukkig vormt komedie de constante leidraad van de film. Van het begin tot het einde blijft de film komisch om te kijken en verveelt deze eigenlijk nooit. Het enige minpuntje van de film? Dat is dat deze misschien net een tikje te lang duurt. Verder is dit gewoon een film die je een heerlijk warm gevoel geeft van binnen en je tegelijkertijd van je stoel laat rollen van het lachen. The Big Sick is daarmee een feelgood-film die iedereen zou moeten zien en alles behalve een gemiddelde romcom.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.