Recensie: The Bleeder / Chuck

Summary
The Bleeder is een prima gemaakte film, met prima acteerwerk, maar echt indruk maken doet het niet. Zelfs als je het verhaal van Chuck Wepner nog niet kent, is het verhaal voorspelbaar. Er zit leuke humor in de film en het is zeker niet vervelend om de volle speelduur uit te moeten zitten, maar het voelt alsof het leven van deze bokser gewoon niet heftig genoeg was voor een verfilming. Misschien juist de komische noot en het gebrek aan een band met de personages. Als het een dramafilm was geweest had het wellicht een hele andere indruk achter gelaten.
6.5

Chuck Wepner is een zwaargewicht bokser die zich naar de top heeft gevochten. Een wedstrijd met bokslegende Muhammed Ali maakt van Chuck een beroemdheid. Vanaf dat moment belandt Chuck in een neerwaartse spiraal: hij gaat naast zijn schoenen lopen, feest erop los en raakt verslaafd aan cocaïne. Zijn gezin verlaat hem en hij leeft het leven van een gevallen ster: teren op z’n vroegere succes en denken dat hij nog altijd even geliefd is als tijdens een korte periode in zijn carrière.

Deze titel van deze film was oorspronkelijk The Bleeder, maar is later in onder andere Amerika gewijzigd in Chuck. Dat omdat de oorspronkelijke titel de verkeerde associaties oproept bij sommigen. Marketingtechnisch best begrijpelijk, maar het vreemde is dat deze film nu eigenlijk nu met twee verschillende titels door het leven gaat. In de Nederlandse bioscopen gaat de film in ieder geval draaien onder de naam The Bleeder, maar op veel plekken wordt over dezelfde film geschreven Chuck als titel.

The Bleeder is een film van de Canadese regisseur Philippe Falardeau. Hij maakte een aantal Franstalige films, maar met zijn nieuwste film lijkt hij voor het eerst bekendheid te verwerven in Europa. Dat doet hij met een aantal namen die bij de meesten wel een belletje zullen doen rinkelen, zoals Elisabeth Moss, Naomi Watts en Ron Perlman, maar ook met namen die wat verder weg in het geheugen liggen. Zo wordt hoofdrol gespeeld door Liev Schreiber die onder andere te zien was in Scream 3 en het in 2015 verschenen Spotlight. Hij verdiende vijf Golden Globe-nominaties, waarvan vier keer voor beste acteur in een dramaserie.

thebleeder

De rol die Liev Schreiber speelt lijkt hem gegoten. Hij zet het personage Chuck Wepner heel natuurlijk neer: een nonchalante bokser die ten onder gaat aan zijn kortstondige roem. Ook de andere acteurs spelen hun rollen prima en eigenlijk valt er niks op te merken aan het acteerwerk. Het is gewoon goed, maar toch zijn het geen memorabele personages die in deze film voorbij komen. Ondanks dat de film draait om Chuck Wepner leer je hem eigenlijk niet echt kennen eigenlijk. Dat is wel een probleem waarmee deze film kampt, want je krijgt geen band met de personages.

Ook het verhaal zelf is niet zo indrukwekkend. Voor de liefhebbers van sport, of boksen in het bijzonder, spreekt het misschien nog wel aan, maar het gros van filmkijker zal niet bijzonder geïnteresseerd zijn in het verhaal Chuck Wepner. De film is verder best vermakelijk want er zit ook een behoorlijk dosis humor in, maar het is gewoon niet een film die echt bij zal blijven. Het is ook nog eens heel voorspelbaar: succes, drugs, ellende, nog meer ellende en… nou ja, vul zelf maar in. Het leuke is wel dat in de laatste scène de rol van Chuck Wepner en zijn geliefde gespeeld worden door de échte Chuck en zijn vrouw.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.