Recensie: The Boss

Samenvatting
The Boss met comédienne Melissa McCarthy is van een heel ander kaliber dan de komische spionnenfilm Spy, waar ze de show stal. De grappen komen nu niet over, zijn meestal flauw of zelfs smakeloos. Het script is matig, waardoor het moeilijk is een echt oordeel te vellen over de acteerprestaties. De acteurs moesten het doen met wat ze kregen. Kristen Bell, Peter Dinklage, Ella Anderson en Kathy Bates staan allen in de schaduw van Melissa McCarthy. Hopelijk kunnen we snel weer lachen om McCarthy en zodoende deze film vergeten.
4

Nadat zakenvrouw Michelle Darnell heeft gehandeld met voorkennis, moet ze vijf maanden de gevangenis in. Weliswaar in een super deluxe versie, dus heeft ze niet veel te klagen. Wanneer ze echter weer op vrije voeten komt, voelt ze pas de consequenties. Al haar geld en bezittingen zijn van haar af genomen, en is ze genoodzaakt te logeren bij haar voormalige assistent Claire en diens dochter Rachel. Omdat niet iedereen zit te wachten op een terugkeer van Michelle, verzint ze een nieuw concept met de hulp van de jonge Rachel om weer terug aan de top te komen.

The Boss is geregisseerd, mede geschreven en geproduceerd door Ben Falcone. Het is dan ook geen verrassing dat zijn vrouw Melissa McCarthy de hoofdrol in deze komediefilm op zich neemt. McCarthy is een actrice waar je of van houdt, of waar je helemaal niets aan vindt. De films waarin ze meespeelt zijn meestal ook van het ene naar het andere uiterste: uitermate lachwekkend of tenenkrommend flauw. McCarthy’s tegenspeelster is Kristen Bell in de rol van Claire, een alleenstaande moeder die de assistent is van Michelle. Hoe die twee ooit bij elkaar terecht zijn gekomen is een raadsel. Que karakter verschillen de twee vrouwen dusdanig veel van elkaar dat het niet logisch is dat Claire ooit voor de meedogenloze zakenvrouw is gaan werken. Ella Anderson speelt Claires dochter Rachel en brengt Michelle onverwachts op een geweldig idee om de wereld te veroveren: brownies verkopen. the-boss02Een kleinere rol is weggelegd voor Peter Dinklage, die heel erg populair is door Game of Thrones, maar in deze film minder sterk overkomt. Zijn karakter Renault is een oude bekende van Michelle en door een promotie die bij hem door de neus is geboord, is hij uit op wraak. Samen met zijn hulpje zorgt hij voor enige humor. Een andere minuscule bijrol is voor Kathy Bates, die vele goede rollen op haar naam heeft staan. Echter is haar rol dusdanig klein dat je je aan het eind afvraagt wat haar waarde voor de film überhaupt is geweest. Een actrice van haar kaliber verdient meer dan één scène, waarin ze ook nog eens weghobbelt op een paard.

Het succes van een film hangt mede af van het script en dat is meteen het grote verschil tussen deze film en de succesvolle film van vorige zomer: Spy. De grappen die het personage Michelle Darnell probeert over te brengen, komen meestal niet over. Het is of flauw of gewoonweg niet grappig. Het begin is al twijfelachtig, waarin Michelle Darnell een gevuld stadion toespreekt over hoe je veel geld kan verdienen. Na dit intro en na Michelle’s periode in de gevangenis wordt het verhaaltechnisch wel beter. Gehuld in coltruien en met de hulp van Claire, Rachel en een hele verzameling aan meisjesscouts, begint Michelle aan een brownie-imperium. De grappig bedoelde momenten tussen haar en een van de rivaliserende scoutsmoeders Helen, zijn totaal het tegenovergestelde. Niet grappig en enigszins smakeloos. Een van Michelle’s scoutsmeisjes, de lange Chrystal, komt nog wel eens grappig uit de hoek, maar daar blijft het helaas bij.the-boss03Het moment dat Michelle het moet opnemen tegen haar voormalige vriend Renault, begint interessant – met de aanwezigheid van Claire en diens vriend Mike (Tyler Labine) – maar eindigt toch tegenvallend. Zo ook het einde van de film, wat zelfs de nodige clichés met zich meebrengt als het gevoel van familie om de hoek komt kijken, iets wat Michelle niet kent. Melissa McCarthy mag dan een talent hebben voor komedie, zoals te zien was in Spy, maar in The Boss is daar weinig van te zien. Het concept van de film was interessant en had met een betere uitwerking, grappen en meer input van de overige personages, best vermakelijk kunnen zijn. Helaas draait de film te veel om McCarthy’s karakter en worden zo de andere personages ondergesneeuwd. De blu-ray heeft nog wel tal van extra’s, zoals bloopers en verwijderde scènes. Dus voor degene die wel om deze film kunnen lachen, zijn deze wel de moeite waard.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.