Recensie: The Boss Baby

Summary
The Boss Baby is een degelijke animatiefilm, maar op een aantal rake grappen na, schiet het qua humor te kort. Ook het plot stelt weinig voor en wordt bovendien soms wat rommelig gebracht. Voor volwassenen valt er duidelijk minder plezier te beleven aan deze film dan voor kinderen. Gelukkig zijn er wel een paar stiekeme grappen voor de volwassenen en de referenties naar films en muziek zullen het volwassen publiek ook wat meer aanspreken. Kinderen zullen zich echter uitstekend vermaken met deze film en dat is uiteindelijk waar het natuurlijk om gaat.
6.5

De negenjarige Timothy is alles behalve blij als hij er een broertje bij krijgt. Het meest merkwaardige aan de nieuwe baby in huis is wel dat hij een pak draagt en een koffertje bij zich heeft. De vader en moeder vermoeden niks, maar Timothy heeft door dat de baby kan praten en iets van plan is. Wat blijkt: hij is op een missie om de onthulling van een nieuw hondenras tegen te gaan. Timothy’s ouders werken voor een bedrijf dat zich bezighoudt met puppy’s en dat bedrijf vormt een gevaar voor de baby’s. De hondjes winnen het namelijk aan schattigheid, ten koste van de pasgeboren kindjes.

The Boss Baby is een komische animatiefilm van Dreamworks, naast Disney en Pixar de grote speler op de markt als het gaat om animatiefilms. Dat zie je er ook meteen aan af, want de film is mooi gemaakt. Opvallend is dat er af en toe van tekenstijl wordt gewisseld, zoals wanneer Timothy in zijn fantasie een ninja is. De film verandert dan in een papieren kijkdoos waarin de jongen zich ongezien kan bewegen. Sowieso zorgt Timothy’s fantasie er voor dat de film eigenlijk qua beeld nooit verveelt. Van piratenschepen tot een futuristische racebaan, niets is onmogelijk in de fantasie van een negenjarige kind.

Helaas stelt de film verder wat weinig voor. Met name het karige, ongeïnspireerde plot weet maar weinig te boeien. Timothy en de baby moeten samenwerken om een kwaadaardige vijand te verslaan. De een komt uit een warm, liefdevol gezin en de ander uit een kil kantoorpand. Uiteindelijk komen de twee verschillende werelden bij elkaar en uiteindelijk… Nou ja, het einde valt wel te voorspellen. Het is jammer dat deze film niet wat verder gaat dan het standaard plot van een kinderfilm. Precies om die reden zal deze film waarschijnlijk goed in de smaak vallen bij kinderen, maar minder bij de ouders.

Qua humor zitten er een paar rake grappen in die ook de volwassenen aan een schaterlach krijgen. Helaas blijft het bij een paar zeer komische momenten. Voor de rest is er veel slapstick humor en kindvriendelijk actie. Leuk zijn wel stiekeme grapjes voor volwassenen en de referenties naar andere films. Zo wordt The Lord of the Rings geparodieerd en doet het unieke duo een scène uit Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark na. Ook is er duidelijk een referentie naar onder andere Teletubbies en Toy Story. Naast dat alles is er ook nog muziek te herkennen, zoals onder andere The Beatles en Elvis.

Er zijn een aantal leuke extra’s te vinden op de blu-ray. Zo praten de makers over de film aan de hand van een aantal verwijderde scènes en kun je kijken naar instructiefilmpjes. Leer bijvoorbeeld hoe de wereld van baby’s in elkaar steekt en wat belangrijk is voor een geheime missie. Een aantal korte stukjes die een leuke toevoeging vormen op de film. Al met al is dat toch zo’n half uurtje aan extra materiaal. Voor wie meer The Boss Baby wilt is er alvast goed nieuws: een vervolgfilm is aangekondigd. Wel verschijnt die pas in 2021, dus een beetje geduld is wel nodig.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.