Recensie: The Brothers Grimsby

Samenvatting
The Brothers Grimsby is een film die menig kijker positief zal verrassen. Sacha Baron Cohen en Mark Strong vormen een goed duo in deze aparte spionnenfilm. Verwacht niet te veel diepgang, maar als je bizarre humor weet te waarderen en zin hebt om goed te lachen, ben je hier aan het juiste adres.
7.5

Eens in de zoveel tijd komt er een trailer langs die je totaal niet aantrekt. Aangezien deze reclame uitingen vaak een samenvatting zijn van de beste momenten, is een onaantrekkelijke trailer een heel slecht teken. Het komt ook voor dat een trailer leuker lijkt dan de film zelf daadwerkelijk is. Zo zijn we allemaal waarschijnlijk al eens naar een komediefilm gelokt door een hilarische trailer, waarna vervolgens bleek dat alle leuke grappen helaas al in die trailer zaten. Gelukkig gebeurt het zo nu en dan ook dat je ongelijk krijgt. Je begint aan een film met een hoop twijfels, maar hebt het vervolgens schaamteloos naar je zin. Dit laatste is een goede beschrijving van mijn ervaring tijdens het kijken van The Brothers Grimsby.

Veel flauwe humor en constante ruzies, waarbij de serieuze spion, geïrriteerd, de fouten van zijn domme broer moet blijven goedmaken. Dit was de verwachting bij het opstarten van The Brothers Grimsby. Het is namelijk een komische actiefilm over twee broers die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden zijn. Ze zijn het contact met elkaar verloren en hadden niet meer verschillend kunnen eindigen. De oudere broer Nobby (Sacha Baron Cohen) is opgegroeid in een klein Engels dorpje en heeft het leven van een domme, werkeloze voetbalhooligan. Dit alles wordt natuurlijk nogal overdreven neergezet. Hij heeft een dikke vriendin, veel te veel kinderen en doet alles wat ongezond is.

grimsby-02-trlr-920

De jongere broer Sebastian (Mark Strong) is opgegroeid in Londen. Hij is een intelligente, wereldwijze man geworden en dat is niet alles. Hij is ook een begaafde spion in de stijl van Jason Bourne en James Bond. Wanneer hij op een missie zijn oudere broer tegen komt en door de afleiding mis schiet, is hij ineens een gezocht man. Nobby neemt Sebastian mee naar huis in een poging hem daar te verbergen. Dit is waar een vervelende gimmick-achtige dynamiek had kunnen ontstaan van irritante, domme screw-up en geïrriteerde slimme spion. Dit valt echter heel erg mee en de film verrast de kijkers met een leuke dynamiek, waarbij ook Sebastian soms iets geks doet en zelfs Nobby wonder boven wonder een aantal dingen goed doet. Samen proberen ze de naam van Sebastian te zuiveren door zijn missie alsnog af te ronden.

Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson en Penélope Cruz spelen de hoofdrollen in deze grappige film met verrassend professionele actiescènes. Regisseur Louis Leterrier heeft duidelijk zijn best gedaan om op dit gebied het niveau van een serieuze spionnenfilm te evenaren. Ook het aantal locaties dat wordt aangedaan, is erg divers. In de extra’s op Blu-ray versie van de film spreekt Leterrier hier ook over, maar niet alleen de actiescènes zijn verrassend. De gebroeders Grimsby komen in een aantal bizarre situaties terecht, waarvan je je bijna gaat afvragen hoe ze van de studio toestemming hebben gekregen dit in de film te stoppen.

The_Brothers_Grimsby_review

Al met al is The Brothers Grimsby een erg leuke film met een aantal bizarre momenten, goede actie en een hilarisch gevoel voor humor. De film is zeker niet perfect en zal niet door iedereen gewaardeerd worden, maar met de instelling om anderhalf uur lang simpelweg plezier te hebben, zal de film zeker niet teleur stellen. Ook zij die geen fan waren van de humor uit Borat hoeven niet bang te zijn; de rol van Baron Cohen is in deze film heel anders en niet te vergelijken. Hij speelt wel wederom een lichtelijk overdreven idioot type, maar de soort humor is niet hetzelfde. Samen met de serieus kijkende Mark Strong vormt hij een duo dat gedurende de film blijft fascineren.

Geschreven door
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.