Recensie: The Defenders

Summary
The Defenders heeft een vermakelijk verhaal wat net iets teveel gepropt wordt in acht afleveringen. Daardoor is er een overkill aan informatie over The Hand en tegelijk blijft voor de kijker ook nog veel onbekend. De vier superhelden hebben in hun eigen serie veel diepgang laten zien, maar voor elkaar in The Defenders blijft dat toch achterwege. Het gevoel van een nieuw superhelden team zoals de Avengers is dit seizoen dan ook zeker nog niet aanwezig. Desondanks smaakt dit eerste seizoen wel naar meer. Voor nu moeten we het doen met aankondigingen dat The Punisher een eigen serie krijgt dit jaar, Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage in 2018 een vervolg krijgen en dat Iron Fist in 2019 een tweede seizoen krijgt.
7

Netflix timmert sinds 2015 druk aan de weg met hun Marvel-producties. Daredevil heeft inmiddels al twee seizoenen gehad, Jessica Jones krijgt binnenkort een tweede seizoen en Luke Cage en Iron Fist hebben ieder nu één seizoen op hun naam staan. Toch draait het maar om één ding: de totstandkoming van The Defenders. En laat deze nu net een week uit zijn op Netflix.

In The Defenders komen de vier superhelden samen om het op te nemen tegen een gezamenlijke vijand, The Hand. Deze geheimzinnige organisatie is voor het eerst in het tweede seizoen van Daredevil geïntroduceerd en maakte recentelijk in Iron Fist ook de gevoelige snaar. Uiteindelijk moet The Defenders ook voornamelijk de verhaallijnen van deze twee superhelden tot een goed einde brengen. Daredevil eindigde met de tragische dood van Daredevil’s Elektra en Iron Fist eindigde met dat Danny Rands tweede thuis verwoest is.

In The Defenders komen de vier superhelden eindelijk samen, ook al kennen zij elkaar niet. Op Luke Cage en Jessica Jones na dan. Het is dan vooral een raadsel welke verhaallijn wordt gebruikt om de vier helden toch bij elkaar te krijgen. Zoals gezegd speelt de organisatie The Hand een belangrijke rol in de totstandkoming van deze verhaallijn. Daredevil en Iron Fist zijn al bekend met deze organisatie, Luke Cage en Jessica Jones weten niets van deze organisatie. Toch heeft men een slimme zet gedaan om deze twee personages ook kennis te laten maken met The Hand. Jessica Jones krijgt een nieuwe zaak over een verdwenen architect. Deze architect werkt voor een bedrijf dat in handen is van The Hand. Luke Cage komt net uit de gevangenis en probeert het onrecht in Harlem weer aan te pakken. Hij probeert een jongen te beschermen die werkt voor een drugscrimineel die vervolgens weer in dienst is van The Hand. Omdat The Hand overal achter zit, komen de helden elkaar ook tegen.

The Hand heeft als organisatie veel op haar geweten, maar echt de betekenis achter deze groep is altijd onduidelijk geweest. In The Defenders wordt duidelijk dat The Hand bestaat uit vijf personen die verbannen zijn uit K’un-Lun, een mystieke plek waar Danny Rand zijn krachten als Iron Fist heeft verkregen. Twee van hen zijn inmiddels al verschenen in eerdere seizoenen. Het doel van The Hand is om een substantie in bezit te krijgen waardoor zij het eeuwig leven hebben. Echter moeten zij hiervoor naar New York toe en daar barst de strijd los tussen deze organisatie en onze helden.

Over de cast hoeft er niet veel gezegd worden. De vier helden hebben zich inmiddels al bewezen in eerdere seizoenen, ondanks dat niet ieder seizoen even goed werd ontvangen. Iron Fist deed het zeer slecht op Netflix en ook Luke Cage was geen groot succes. Toch weet men elkaar wel te versterken en merk je dat er tussen de verschillende superhelden ook veel overeenkomsten zijn. Een van de eerste gevechten die je ziet is er één tussen Luke Cage en Iron Fist. Je merkt al snel in dit gevecht dat de helden echt aan elkaar gewaagd zijn en dat zij elkaar ook daar in versterken. Charlie Cox vertolkt de rol van Daredevil en heeft toch wel de leidersrol in deze groep. Luke Cage, gespeeld door Mike Colter, en Jessica Jones, gespeeld door Krysten Ritter, ontmoeten elkaar weer sinds het eerste seizoen Jessica Jones. De rol van Iron Fist/Danny Rand wordt vertolkt door Finn Jones, die weer meer tijd heeft sinds het einde van zijn personage in Game of Thrones. Toch springt er één actrice echt bovenuit, namelijk Sigourney Weaver. Zij heeft de rol van Alexandra Reid, de leider van The Hand. Ze speelt deze rol met veel finesse en weet een echte schurk neer te zetten, die niet alleen maar slecht is. Niets is bij haar zwart-wit en dat maakt de rol die zij vertolkt erg bijzonder. Vooral omdat de andere leden van The Hand anders in elkaar zitten zoals Madame Gao, die we kennen uit eerdere seizoenen van de helden. Deze is toch een stuk meedogenlozer.

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist hadden ieder dertien afleveringen van gemiddeld veertig minuten. The Defenders heeft er aanzienlijk minder, namelijk maar acht afleveringen. Lichtelijk teleurstellend, ondanks dat iedere aflevering bijna een uur duurt. Omdat het zo weinig afleveringen zijn, merk je dat de personages maar weinig diepgang kennen. Fans zullen de personages kennen uit hun eigen serie, maar in The Defenders is er niet veel diepgang. Daardoor merk je dat het ook nog niet echt een team vormt. Het wantrouwen blijft onderling en de geschiedenis achter de personages blijft achterwege voor elkaar. Het verhaal rond The Hand is erg interessant, maar het wordt erg volgepropt vanwege het beperkt aantal afleveringen. Desondanks weet The Defenders wel het beste van de vier superhelden te combineren tot wederom een binge-watch serie.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.