Recensie: The Great Wall

Summary
De minpunten van The Great Wall zijn dan vooral het voorspelbare verhaal en de oppervlakkige personages. Dat gezegd hebbende is de film toch zeker de moeite van het kijken waard, Het is een visueel spektakel, boordevol actie. Geen saai momentje te vinden in deze film van de Chinese regisseur Yimou Zhang.
7.5

De huurlingen William en Pero zijn op zoek naar het zwarte poeder, waarmee ze hopen enorm rijk te worden. Ze worden achterna gezeten door bandieten en komen terecht bij een enorme muur. Daar worden ze door de bewakers gevangen genomen. Het lijkt erop dat de bewakers van de muur in het bezit zijn van het zwarte poeder waar William en Pero naar op zoek zijn. Wat bewaken ze nou eigenlijk echt met die gigantische muur die ze gebouwd hebben? Al snel wordt duidelijk dat deze muur zeker niet voor niets gebouwd is.

Achter de muur bevinden zich verschrikkelijke monsters die elke zestig jaar tevoorschijn komen om zich te voeden met mensen. De bewakers van de muur hebben zich goed voorbereid, maar de monsters zijn slim en laten zich niet zomaar tegenhouden. William en Pero komen terecht in een dilemma. Gaan ze vechten voor hun leven en dat van vele anderen? Of rijk worden en er stiekem vandoor gaan met een grote hoeveelheid wapens – waaronder het fantastische zwarte poeder?

2038099_82504_still_3_s-high
Omdat de film vrij voorspelbaar is, zal het de kijker niet verbazen welke keuze er gemaakt wordt. Die voorspelbaarheid van het verhaal is beslist een minpuntje. Een ander minpuntje is dat de personages iets te weinig diepgang krijgen. William wordt gespeeld door niemand minder dan Matt Damon. Hij wist met zijn tol in The Martian nog een Golden Globe Award te winnen voor beste acteur, maar met deze film gaat hem dat niet lukken. Hij speelt niet slecht, maar het karakter dat hij speelt blinkt ook niet uit. Op de performance van Pedro Pascal, die Pero speelt, valt weinig aan te merken. Echt bijzonder is het echter niet.

Een interessantere rol komt van Tian Jing die commandant Lin Mei speelt. Ze geeft leiding aan de groep bewakers van de muur. Deze groep noemt zichzelf de Naamloze Orde. Tian Jing speelt haar rol goed en veelbelovend. We gaan haar vast nog vaker tegenkomen in grotere rollen. Voor de Chinese regisseur Yimou Zhang was The Great Wall de eerste volledig engelstalige film die hij regisseerde. Hij heeft dat niet slecht gedaan. Hij lijkt weliswaar op ‘safe’ lijkt te hebben gespeeld, maar de film is zeker de moeite van het kijken waard.

2038099_82512_still_7_s-highDe film stelt visueel gezien dan ook nergens teleur. De locatie is prachtig en de gigantische muur ziet er zeer imposant uit.  De monsters zijn angstaanjagend. Ze voelen daarbij nog net iets gevaarlijker omdat je weet dat ze ook nog enorm slim zijn. Ook de strijders van de Naamloze Orde zien er erg indrukwekkend uit in hun prachtige gevechtskostuums. Elke afdeling van strijders heeft zijn eigen kleuren en bijbehorende prachtige pakken. Met hun afzonderlijke specialiteit laten de afdelingen ook stuk voor stuk zien dat ze fantastisch kunnen vechten.

Als kijker hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat de film te rustig wordt. The Great Wall zit van het begin tot het eind boordevol actie. Voor actieliefhebbers is dit dan ook zeker een film om van te smullen. Dan maakt het ook eigenlijk allemaal niet zo veel meer uit dat de personages weinig diepgang hebben of dat het verhaal nogal voorspelbaar is.Met de krachtige muziek op de achtergrond zorgt dit visuele actiespektakel gegarandeerd voor een vermakelijke avond. Omdat de film zich afspeelt in China en bovendien van Chinese makers is, is The Great Wall ook voor liefhebbers van de Chinese cultuur een absolute aanrader.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.