Recensie: The Hitman’s Bodyguard

Samenvatting
The Hitman's Bodyguard is een film die precies weet dat hij geen al te intelligent verhaal heeft, maar die zijn sterke punten extra kracht bij zet. Dit alles in de vorm van een perfecte chemie tussen de hoofdrolspelers, een absurd grappige bijrol van Salma Hayek en actie die je de gehele film op het puntje van je stoel laten zitten. Het verhaal is flinterdun, maar dat doet er weinig toe. We dagen de kijkers uit om niet lachend deze film door te komen. En laten we met z'n allen eerlijk zijn: is dat nu niet net waarvoor we naar de bioscoop gaan?
8.5

Michael Bryce is een bodyguard met een triple A licentie. Dat gaat allemaal heel goed, totdat één van zijn cliënten toch om het leven komt door een kogel in het hoofd. Nu zonder zijn geliefde licentie gaat Bryce verder met zijn werk in de hoop deze ooit weer terug te winnen. Wanneer hij door zijn ex wordt gebeld voor een klus, is hij daar niet geheel happig op, omdat voor zijn gevoel zij verantwoordelijk is voor het lekken van informatie over zijn toenmalige cliënt. Hij gaat echter toch en wordt daar geconfronteerd met Darius Kincaid. Kincaid was op weg naar Den Haag om daar een kroongetuige te zijn in een belangrijke zaak tegen een Russische dictator. Maar Bryce en Kincaid hebben een verleden.

The Hitman’s Bodyguard zette vorig jaar tijdens de opnames heel Amsterdam op stelten. Veel Nederlanders grepen hun kans en figureerden in deze Internationale speelfilm, want wie wil er nu niet in een film zitten met Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Salma Hayek en nog zoveel andere bekende acteurs en actrices? Nu kunnen we dan eindelijk ook het resultaat zien van deze film, waarin de grachten van Amsterdam weer eens voor een flinke actiefilm worden gebruikt. Naast Amsterdam is overigens ook Den Haag onderdeel van deze film, met het Internationaal Gerechtshof als schijnend middelpunt.

Vanaf het moment dat de film begint tot aan het einde aan toe is de humor een onlosmakelijk ingrediënt in deze film. De chemie tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson is dan ook ontzettend goed. Reynolds speelt een zeer strikt volgens het boekje werkende beveiliger, terwijl Jackson compleet het tegenovergestelde is. Hij heeft nooit een plan eigenlijk en verzint zijn oplossingen vaak ter plekke. Het is die tegenstelling tussen de twee die zorgt voor de nodige komische dialogen. Voeg daaraan toe de scènes waarin Salma Hayek vanuit haar gevangenis tekeer gaat tegen haar bewaarders en je hebt voldoende humor.

Maar The Hitman’s Bodyguard is ook een actiefilm en toch wel de allermooiste actiescène in de film is de achtervolging in Amsterdam, met behulp van zowel auto’s, motoren en boten wordt de volledige stad op zijn kop gezet. De choreografie die voor deze scènes nodig is geweest is ontzettend uitgebreid. Alles moet kloppen om met zoveel onderdelen tegelijk iets neer te zetten dat nergens fout gaat. Het is onvermijdelijk dat bij een achtervolging door de nauwe straatjes van Amsterdam, waarbij zowel de CIA, de russen en onze twee tegenpolen betrokken zijn, er af en toe een botsing plaatsvindt. Het zorgt voor gigantische puinhopen en een toeschouwer op het puntje van zijn stoel.

Dat regisseur Patrick Huges zich thuis voelt in dit genre is niet geheel onverwachts. Hij maakte tenslotte eerder ook al de film The Expendables 3. Zijn ervaring met over the top actiefilms komt dan ook duidelijk aan bod in The Hitman’s Bodyguard. De adrenalinerit houdt eigenlijk nergens op. Continue zit je als kijker in een flinke rush of anders toch wel in een lachstuip. Zeker ook in combinatie met de goede chemie en het vakmanschap van de beide hoofdrolspelers. Leuk detail: ook onze eigen Barry Atsma zit in deze film als openbaar aanklager, en hij speelt zijn rol zeer degelijk.

Er is van sommige kanten kritiek geweest op de film dat deze te lang zou duren en ook dat de chemie tussen Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds juist niet goed zou zijn. Wij konden van dit alles niet echt veel herkennen. Misschien dat de film inderdaad een tikje korter had gekund, aan de andere kant als je als kijker nog zit te genieten wil je vaak eerder dat de film nog wat langer door gaat.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.