Recensie: The House With A Clock In Its Walls

Summary
The House With A Clock In Its Walls is een magische film die is gebaseerd op de Lewis Barnevelt-boekenserie van John Bellairs. Het verhaal gaat over Lewis, die bij zijn oom Jonathan intrekt. Oom Jonathan heeft nogal een vreemd huis en Lewis wil er steeds meer over weten. Er gebeurt van alles en het is spannend tot het einde. Het is een goede fantasyfilm voor jong en oud en vooral qua sfeer vergelijkbaar met Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.
8.5

Een tikkende klok

Als als de ouders van Lewis Barnevelt overlijden door een auto-ongeluk, trekt hij bij zijn oom Jonathan in. Oom Jonathan woont in Michigan, in een groot huis waarvan de lokale bevolking denkt dat het er spookt. Er gebeuren vreemde dingen in het huis en daarnaast komt de buurvrouw, Florence Zimmerman, wel heel vaak over de vloer. Ook kan Lewis ’s nachts niet slapen omdat hij een klok hoort tikken. Hij gaat verhaal halen bij zijn oom en mevrouw Zimmerman en komt er al snel achter dat er iets magisch aan de hand is met hen en met het huis. Lewis wordt betrokken bij iets wat veel groter, maar ook gevaarlijker is dan hij zelf had gedacht en probeert samen met oom Jonathan en mevrouw Zimmerman de duistere krachten van het huis te verslaan.

Toch zeer geslaagd

De film speelt zich af in het jaar 1955 in Michigan; de kleding en de stijl van de film zijn hier dan ook goed op afgestemd. Het begin is heel vlot, aangezien Lewis al heel snel bij zijn oom intrekt. Je krijgt helaas nauwelijks achtergrondinformatie over de ouders van Lewis, behalve dan dat ze zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Dit is echter geen groot probleem, want het verhaal draait hier niet echt om. Het gaat namelijk meer over de vorige bewoners van het huis en oom Jonathan en mevrouw Zimmerman zelf. Wel had er wat meer diepgang mogen zitten in de personages: je leert de personages eigenlijk niet zo goed kennen.

Ondanks dat er weinig personages aan bod komen en de film zich op weinig locaties afspeelt, is het toch een zeer geslaagde film. De special effects zijn erg goed en het acteerwerk zeker ook; dat kan ook bijna niet anders met acteurs als Jack Black, die oom Jonathan speelt en Cate Blanchett als buurvrouw Florence Zimmerman. Verder is het een fantastische film over magie met de nodige, sarcastische en soms zelf een beetje flauwe humor die er voor zorgt dat je met een lach zit te kijken. The House With A Clock In Its Walls heeft een beetje dezelfde sfeer als Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, met name door de “enge” elementen. Ook doet mevrouw Zimmerman je misschien een beetje denken aan Miss Peregrine qua uitstraling en gedrag. Door de gekke elementen in de film blijft het verhaal boeiend. Als je Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children een goede film vond, dan vind je The House With A Clock In Its Walls ook zeker een leuke film. Het is spannend tot het einde en zeker de moeite waard om te kijken!

De acteurs

The House With A Clock In Its Walls is gebaseerd op de Lewis Barnevelt-boekenserie van John Bellairs en is geproduceerd door Amblin Studio’s. Zoals eerder genoemd, speelt Jack Black de rol van oom Jonathan. Jack Black kun je kennen van de band Tenacious D of zijn rol in The School of Rock en tal van andere films. Daarnaast is Cate Blanchett misschien beter bekend als Galadriel van The Lord of the Rings en The Hobbit, aangezien ze deze rol speelt. Ook zij heeft nog heel wat andere rollen op haar naam staan. Owen Vaccaro heeft in Daddy’s Home gespeeld als Dylan Mayron en straalt nu met zijn rol als Lewis Barnevelt in The House With A Clock In Its Walls.

 

Written by
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.