Recensie: The Hurricane Heist

Summary
In The Hurricane Heist probeert een stel criminelen geld te stelen terwijl er een orkaan over het land raast. De film is van regisseur Rob Cohen, maar lijkt in niets te potentie te hebben die bijvoorbeeld The Fast and the Furious had. Het acteerwerk, het plot, eigenlijk alles is zo slecht dat het bijna weer komisch wordt.
4

Een verlaten stadje in de storm

Een van de grootste orkanen ooit is onderweg om heel wat schade aan te brengen en raast recht op het stadje Gulfport af. Om te voorkomen dat er al te veel gewonden zullen vallen, wordt de stad volledig geëvacueerd, super handig natuurlijk als je een overval wilt plegen. Een groep criminelen heeft deze kans dan ook afgewacht en maakt van de evacuatie gebruik om stapels geld te stelen die anders vernietigd zouden worden. Helaas voor hen zijn er ook nog een paar andere mensen achtergebleven in het stadje en is de storm ze niet zo gunstig gezind.

Onder de achterblijvers bevinden zich onder andere twee broers (Will en Toby) en een agente met de naam Casey. Will is meteoroloog en is in Gulfport vanwege de storm en absoluut niet vanwege de goede band met zijn broer. Casey is aanwezig omdat zij het geld moet bewaken en Toby is aanwezig omdat hij gewoon weigert het stadje te verlaten. Met zijn drieën gaan ze de strijd aan om de criminele bende tegen te houden, maar dat is natuurlijk helemaal niet makkelijk als er een orkaan van categorie 5 over de stad heen raast.

Liever The Fast and the Furious

Misschien heb je de trailer al gezien en die belooft wel wat. De film ziet er lang niet slecht uit en bovendien wordt er goed duidelijk gemaakt dat de film van de makers is van The Fast and the Furious. Heb je er al zin in gekregen? Nou misschien is het raadzaam om je ticket voor de bioscoop maar weer te cancelen. Regisseur Rob Cohen, die toch met films als The Fast and the Furious, xXx en andere over de top actiefilms nog wel redelijk weet te scoren, slaat hier de plank toch flink mis. Niet dat zijn voorgaande films nou echt fantastisch te noemen waren, maar ze wisten in ieder geval nog iets aan entertainment en fijne actie te brengen.

The Hurricane Heist weet echter nergens ook maar in de buurt te komen van The Fast and the Furious en lijkt eigenlijk gewoon een parodie op het complete actiegenre. Dat is dan ook het enige dat de film nog een beetje redt, hij is gewoon zo slecht dat het grappig wordt. De special effects zijn niet om over naar huis te schrijven, het plot is bijna tot op de minuut af te voorspellen en bijna elke standaard zin uit het actiegenre is er wel ergens ingepropt om totaal op het verkeerde moment geroepen te worden. Of, misschien ligt het wel niet aan het moment zelf, maar vooral aan wie hem uitspreekt.

Zo slecht dat het toch nog vermakelijk is

Zoals eerder genoemd is de film soms zo slecht, dat deze nog bijna grappig wordt. Dit zit hem niet alleen in alle clichés die voorbijkomen, maar ook vooral in het acteerwerk. Sommige acteurs presteren matig, maar de rest is ronduit slecht te noemen. Er is gewoon niet één acteur die aanwijsbaar gemiddeld of beter weet te presteren. Nou zijn het ook niet meteen de meest bekende acteurs die meespelen, maar een paar gezichten komen je misschien wel bekend voor. Het trio dat het opneemt tegen de boeven bestaat uit Toby Kebbell, Ryan Kwanten en Maggie Grace en onder de criminelen bevinden zich onder andere Melissa Bolona, Ralph Ineson en Ben Cross.

Natuurlijk is er niemand die een steengoede film verwacht bij het zien van de trailer of het lezen van het plot. Dat The Hurricane Heist echter zo slecht was, dat heeft waarschijnlijk ook niemand voorzien (behalve misschien de schrijver van het script). Mocht je na het lezen van deze recensie echter nog steeds besluiten om te gaan, zorg er dan tenminste voor dat je je verwachtingen iets bijstelt. Bereid jezelf voor op een actiefilmparodie met clichés en slechte dialogen en zorg voor een grote bak popcorn. Al met al kan de film dan heus nog wel vermakelijk zijn en hij duurt ook niet zo lang.

Dodenstoel
Dodenstoel
Score 4.2 van 5 sterren.
€24,99€9,95
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.