Recensie: The Last Ship – Seizoen 2

Samenvatting
Het tweede seizoen van The Last Ship is er één die zeer spannend is. De bemanning van U.S.S. James vecht nu niet alleen tegen wildvreemden, maar we hebben nu ook een gezicht bij het nieuwe gevaar: de immunen. Het verhaal zit van het begin tot het einde weer goed in elkaar. Eric Dane pakt zijn rol als bevelhebber van de U.S.S. James weer goed op en John Pyper-Ferguson zorgt als Tex weer voor de nodige humor tussen al dat leed. Daarnaast zorgen de vele extra’s voor extra informatie over de serie en hoe realistisch deze ook is. Het derde seizoen is twee dagen geleden in Amerika begonnen waar het normaal een week eerder zou plaatsvinden. Door de aanslagen in Orlando is besloten om het derde seizoen te verplaatsen naar 19 juni omdat de eerste aflevering een schietpartij in een nachtclub bevat.
9

Het eerste seizoen van The Last Ship, licht gebaseerd op de novel van William Brinkley, ging over de zoektocht naar een vaccin voor een virus dat over de gehele wereld is verspreid. Het eerste seizoen eindigde met dat het vaccin er eindelijk is en dat er toch nog een veilige plek bestaat in Amerika. Maar is deze plek wel zo veilig?

Achter The Last Ship zit een groot team dat ervoor zorgt dat de serie goed draait. Zo zijn Steven Kane en Hank Steinberg al sinds het eerste seizoen verantwoordelijk voor het schrijven van het verhaal. Zij zijn de mannen achter meerdere series zoals Without a Trace en The Closer. Ze worden bijgestaan  door onder andere executive producer Michael Bay die ook weer samenwerkt met andere executive producers aan deze show. En Michael Bay kennen we natuurlijk weer van actievolle films als de Transformers-reeks. En met hem weet je dat het er wild aan toe kan gaan wat betreft special effects. En laat dat nu ook weer overduidelijk aanwezig zijn in het tweede seizoen.

the-last-ship-season-2-wallpaper-new-collection-wgq426zcHet tweede seizoen is nog spannender dan het eerste seizoen. Dit komt mede doordat het verhaal een andere wending heeft. Er is nu een vaccin waarmee het virus bestreden kan worden, maar niet iedereen zit daar op te wachten. Het begin van het seizoen wordt er vooral gestreden tegen de mensen die hen eerst met open armen ontvingen. Verderop in het verhaal strijdt je tegen de mensen die immuun zijn voor het virus en zichzelf daardoor als superieur voelen ten opzichte van de geïnfecteerde mensen. Ook zij zien het virus liever sneller verdwijnen dan dat het bezorgd wordt aan de mensen. Tel daar ook nog een keer bij op dat we dit seizoen weer nieuwe gezichten gaan zien, maar ook afscheid moeten nemen van oudgedienden.

Ook dit seizoen draait weer om de bemanning van de U.S.S. James onder leiding van Tom Sadler (Eric Dane). Deze is nog vastberadener om de wereldbevolking te voorzien van het vaccin. Ook dr. Rachel Scott (Rhona Mitra) zorgt weer voor de nodige onrust en moet zelfs haar principes opzij zetten om samen te werken met de man die ze verafschuwt. Ook de soldaat Tex (John Pyper-Ferguson) speelt in seizoen twee weer een grote rol. Waar de serie erg inspeelt op dat apocalyptische, zorgt John Pyper-Ferguson toch dat zijn karakter er de humor in houdt. Het geeft toch aan dat de serie een balans zoekt tussen de wereld die naar de klote is en dat er toch nog hoop is voor de mensheid.

Het eerste seizoen bevatte geweldige gevechten op zee en ook in het tweede seizoen komt dit geregeld voor. Het absolute toppunt is toch wel het gevecht in één van de laatste afleveringen waarbij de strijd gevoerd wordt tegen een onderzeeër. Ook de gevechten op het platte land zorgen weer voor de nodige spanning. Niet alleen de mensen die immuun zijn, zijn een bedreiging voor de bemanning van de U.S.S. James, maar ook de mensen die nog niet geïnfecteerd zijn en dat vooral zo willen houden. Dus mocht je denken dat de actie minder gaat zijn dan het eerste seizoen, dan heb je het fout en staat je nog een hoop spektakel te wachten.

The_Last_Ship_S02_Cast_TVGMDe actie is dus weer grandioos en vol met speciale effecten. Het is dan ook leuk om te zien dat er in de extra’s aandacht is besteed aan het maken van de afleveringen en diens speciale effecten. Er is voor ruim een half uur aan extra’s besteed die je uitlegt wat er in iedere aflevering komt kijken. In bijna vier minuten wordt er een algemene samenvatting gegeven van wat er nodig is om deze serie te maken. Ook de samenwerking met de Amerikaanse marine wordt toegelicht en waarom de serie tegen het realistische aanzit. Ook de acteurs en crewleden krijgen bijna een kwartier de tijd om hun zegje te doen over dit nieuwe seizoen. In ruim een half uur kijken de acteurs en crewleden ook naar het ‘Vulture team’. Dit Vulture team zijn de bemanningsleden die aan land gaan en uitgerust zijn met wapens. Hoe opereert dit team en hoe realistisch is zo’n team? Al met al biedt de Blu-ray-versie meer dan een uur aan extra’s om het tweede seizoen perfect af te sluiten.

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.