Recensie: The Magnificent Seven

Summary
The Magnificent Seven is een aardige remake geworden, die ook een aantal zaken anders doet dan het origineel. Alleen om die reden zou je hem een kans moeten geven. De naam Magnificent heeft de film wellicht niet helemaal verdiend, daarvoor zijn er net teveel mankementen. Toch is duidelijk te zien dat de acteurs genoten hebben van het vertolken van hun rollen, zodat we in ieder geval een aantal toffe scènes krijgen. De mooiste daarvan zijn toch wel de actiescènes en de momenten van onderhuidse spanning. Een goede poging, maar helaas minder Magnificent dan zijn illustere voorganger.
6.5

In het jaar 1879 wordt het mijnwerkers dorpje Rose Creek overgenomen door Bartholomew Bogue. Hierbij wordt een groot gedeelte van de bevolking op brute wijze vermoord, waaronder Matthew Cullen. Zijn vrouw Emma Cullen gaat samen met vriend Teddy op zoek naar hulp. Die vinden ze wanneer ze Sam Chisolm uit Wichita, Kansas tegenkomen. Chisolm is een warrant officer en in eerste instantie wil hij helemaal niet helpen; hij heeft tenslotte ander werk te doen. Totdat hij hoort dat het gaat om Bartholomew Bogue. Chisolm gaat op zoek naar een groep mensen die hem kan vergezellen, waarbij hij niet per se kijkt of ze aan de juiste kant van de wet staan. Hij wordt uiteindelijk vergezeld door gokker Josh Faraday, scherpschutter Goodnight Robicheaux, messenspecialist Billy Rocks, mexicaan Vasquez, sporenzoeker Jack Home en een krijger van de Commanche, Red Harvest.

The Magnificent Seven is een remake van de gelijknamige film uit 1960, die op zijn beurt weer een nieuwe kijk was op de Japanse film Seven Samurai, uit 1954. In deze nieuwe remake zien we Denzel Washington als Sam Chisolm. Het is bijna alsof Denzel gemaakt is voor een film uit deze tijd, hij past er perfect in. Chris Pratt zien we terug als de gokker Josh Faraday, hij brengt een groot deel van de humor in de film. Een mooie rol is ook weggelegd voor Ethan Hawke, die Goodnight Robicheaux speelt. Hij is scherpschutter, maar wel een met een gebruiksaanwijzing. Wat daar precies mee bedoeld wordt, moet je maar gaan bekijken. De slechterik in dit stuk, Bartholomew Bogue, wordt gespeeld door Peter Sarsgaard. Hij kan zich hier duidelijk lekker in uitleven.

tms-01

De regie van The Magnificent Seven is in handen van Antoine Fuqua. Het is niet de eerste keer dat Fuqua samenwerkt met Denzel Washington. Dat deden ze onder andere ook al in 2001, toen ze samen werkten aan de Oscarwinnende film Training Day. Het is tevens niet de eerste keer dat hij samenwerkt met Ethan Hawke, dat deed hij namelijk al bij de film Brooklyn’s Finest. Fuqua doet zijn best om trouw te blijven aan het origineel en toch een eigen touch toe te voegen. Dat lukt hem niet helemaal. Hij heeft natuurlijk ook wel flink wat hooi op zijn vork genomen door te willen concurreren met zowel het originele The Magnificent Seven, als ook Seven Samurai van Akira Kurosawa. Fuqua gebruikt de sterke personages van Denzel Washington, Ethan Hawke en Chris Pratt gelukkig wel heel goed.

Waar je vroeger in een goede western echt de tijd kreeg om een personage te leren kennen is er in de hedendaagse western vaak veel minder tijd voor dat soort zaken. Ook The Magnificent Seven heeft daar onder te lijden. In plaats van diepgang krijg je daardoor namelijk een film die een beetje verzandt in clichés. Dat neemt niet weg dat The Magnificent Seven een zeer vermakelijke film is. Het geeft vooral goed weer dat dit genre anders is geworden dan het in het verleden was. Dat is iets waar puristen erg veel moeite mee kunnen hebben.

tms-02

Op de aan ons geleverde blu-ray staat de film uiteraard in een goede kwaliteit. Daarnaast worden we voorzien van een aantal featurettes en wat verwijderde scènes. Vooral bij de featurettes zit af en toe nog wel iets interessants, maar heel bijzonder wordt het nooit. Wel leuk is de zogenaamde wraakmodus die de makers hebben toegevoegd aan de extra’s. Hierin neemt regisseur Antoine Fuqua de tijd om een aantal verschillende scènes uit te leggen. Al met al zijn, ondanks de leuke wraakmodus, de extra’s geen extra reden om deze blu-ray aan te schaffen.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.