Recensie: The Marine 5: Battleground

Samenvatting
The Marine 5: Battleground is een matige film geworden die aan alle kanten rammelt, maar nergens echt ontzettend slecht wordt. Het verdient in dat opzicht ook complimenten dat de film gedurende de looptijd steeds genoeg blijft interesseren om verder te kijken, ook al zal je regelmatig denken dat je echt naar iets slechts zit te kijken. De keuzes die personages moeten maken zijn echt te erg. Als je toch geïnteresseerd bent, kijk deze film dan gewoon, maar wees gewaarschuwd.
4.5

Jake Carter is een voormalig marinier die nu aan het werk gaat als een ambulancebroeder. Samen met zijn partner reageert hij op een oproep dat er iemand een hartaanval zou hebben gekregen bij een pretpark. Al snel blijkt echter dat het absoluut niet om een hartaanval gaat. Wanneer het slachtoffer gevonden wordt blijkt dat hij een schotwond heeft, en de bendeleden die hem die schotwond hebben toebedeeld zijn niet van plan het daarbij te laten.

Wanneer je als het eerste logo een WWE logo voorbij ziet komen, kun je je verwachtingen voor een film al een heel stuk terugschroeven. De acteurs die uit dit wereldje vandaan komen zijn over het algemeen niet om over naar huis te schrijven. Een positieve uitzondering daarop was dit jaar John Cena in de film The Wall, die daar als militair volledig op zijn plek is. In deze film zien we Michael ‘The Miz’ Mizanian en die doet het, dat moet gezegd worden, zeker niet zo slecht als een aantal van zijn voorgangers. Als ambulancebroeder met een achtergrond als marinier komt hij best geloofwaardig over.

James Dunn heeft de regie in handen van deze film en ook al heeft hij zelf nog niet al te veel geregisseerd, hij heeft wel ontzettend veel werk gedaan als assistent-regisseur en second unit regisseur. Dat zie je dan ook wel terug want de film ziet er op zich best prima uit. De beelden zijn prima, er wordt redelijk geacteerd, maar toch is het niet een goede film. Dat ligt voornamelijk in het ongeloofwaardige scenario. Een ambulancebroeder moet natuurlijk proberen zoveel mogelijk mensen te redden, maar daarbij zichzelf en zijn partner in gevaar brengen zou nooit gebeuren.

Het is opvallend dat The Miz zijn personage nog enigszins geloofwaardig kan laten overkomen, want het verhaal rammelt werkelijk aan alle kanten. Al tijdens zijn eerste dag begaat hij de ene overtreding na de andere, bedoeld om zijn personage extra bad ass te laten lijken. Het grote probleem hierbij is echter dat je daardoor al gelijk niet gelooft dat hij daar geen reprimande voor krijgt.

The Miz is overigens niet de enige WWE superster die je terug kunt zien in deze film. Hij wordt vergezeld van onder andere zijn vrouw Maryse en Trinity Fatu, beter bekend als Naomi. Acteren is deze sterren natuurlijk niet vreemd, want dat doen ze ook in hun dagelijkse werk als WWE superster. Het acteren in een speelfilm is echter andere koek en je ziet gewoon dat het met enige regelmaat hetzelfde slappe acteren is, wat je bijvoorbeeld in een Monday Night Raw zou verwachten.

De extra’s die op de door ons ontvangen blu-ray staan zijn niet bepaald boeiend te noemen. We krijgen wat uitleg over de hoeveelheid aan WWE supersterren in deze film en iets over gelijke kansen creëren. De beelden op de blu-ray zijn wel gewoon van een goede kwaliteit al zien we in het donkere beeld wat meer ruis dan we daar gewend zijn te zien. Of dat ligt aan de transfer naar blu-ray of de kwaliteit van de camera’s is niet te zeggen.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.