Recensie: The Meg

Samenvatting
Jason Statham moet een klein duikteam redden van een enorme prehistorische haai. Dit gaat allemaal zoals je het min of meer verwacht van een film met Statham in de hoofdrol. Er komt natuurlijk veel actie bij kijken en de film valt zeker onder de noemer popcornvermaak. Een Oscar zal deze echter nooit in de wacht slepen want echt goed is The Meg zeker niet te noemen.
6.5

Als sardientjes in een blik

Een onderzoeksplatform voor de Chinese kust heeft ontdekt dat de bodem van een ravijn misschien wel niet echt de bodem is. Een expeditieteam wordt er op uit gestuurd om te kijken of ze door de bodem heen kunnen zakken naar de eventuele nieuwe onderwaterwereld die zich naar men vermoedt daaronder zou bevinden. Het lukt een zeer kleine duikboot inderdaad om dieper te gaan en in een totaal nieuw zeegebied te komen, maar het duurt niet lang of ze worden aangevallen door iets gigantisch. Ze overleven het, maar naar boven komen lukt niet meer en dus zit het team gevangen in de kleine ruimte op een enorme diepte.

Om het expeditieteam te redden wordt de hulp ingeroepen van de deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor. Eerder redde hij al een groep vanaf een enorme diepte waarbij hij beweerd ook aangevallen te zijn door een gigantisch beest. Niemand wilde hem echter ooit geloven, maar nu kunnen ze er niet meer omheen. Is dit hetzelfde beest? En wat is het precies? Zou het de prehistorische haai Megalodon kunnen zijn? Je raadt het natuurlijk al, het is hem inderdaad.

Als een vis op het droge

Jason Statham heeft de rol van Jonas Taylor gekregen en doet dit min of meer zoals we van hem gewend zijn. Je kan hem maar moeilijk een goede acteur noemen, want emoties lijk hij nooit te tonen. Dat is over het algemeen prima voor een goede actie/knokfilm, maar helaas is dat voor deze film niet genoeg. Regisseur Jon Turteltaub heeft namelijk ook wat emotionele stukjes er in geprobeerd te stoppen. Met Statham in de hoofdrol komen deze echter totaal niet tot zijn recht en vooral ook niet omdat zijn vrouwelijke tegenspeelster, Li Bingbing, ook niet echt overtuigend is.

De scènes die ofwel dramatisch, ofwel romantisch hadden moeten zijn, zorgen er eigenlijk voor dat de film flink wat minder leuk wordt. Je wordt als kijker compleet uit de actie gehaald om naar iets te kijken dat niet overtuigend en eigenlijk gewoon saai is. Vooral Statham is gewoon duidelijk erg misplaatst in deze scènes. Gelukkig is de actie nooit heel ver weg en komt er al gauw weer een jumpscare die aankondigt dat de film weer vermakelijker gaat worden.

Vis nog vlees

Hoewel de film op veel punten erg tegenvalt, kent deze ook zo zijn goede momenten. Vooral in het begin zijn er bijvoorbeeld prachtige beelden van de onderwaterwereld. Krijg je de kans om deze in (IMAX) 3D te kijken? Dat is bij deze film zeker wel de moeite waard. Het onderwater platform is ook erg indrukwekkend en dan hebben we het nog niet gehad over de enorme haai. Helaas is dit alles niet genoeg om het cijfer voor deze film echt ver omhoog te brengen. Er zit lekkere actie in en Jason Statham en een mega haai en duikboten en helicopters. En dus is The Meg volgens twee zestienjarige aan het eind van de film: ‘super vet’.

Het schattige meisje Meiying brengt nog iets leuks naar de film, vooral in haar dialogen met Statham (zo ongeveer de enige dialogen die wel het aanhoren waard zijn), maar wat de film vooral mist is gewoon een beetje humor. Er is hier en daar wel een poging gedaan tot een lichte vorm van humor, maar die komt absoluut niet tot zijn recht. Echt serieus kan je de film echter ook niet nemen, want ook dat komt gewoon niet goed over. Maar als je verwachtingen niet al te hoog zijn dan scoort The Meg echter toch nog redelijk op het gebied van popcornvermaak.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.