Recensie: The Mountain Between Us

Samenvatting
The Mountain Between Us is een film die redelijk goed begint, maar daarna snel bergafwaarts gaat. Idris Elba zet een goede performance neer, maar Kate Winslet lijkt niet in de film te passen. Daarnaast is de chemie tussen die twee ver te zoeken terwijl er romantische perikelen op het programma staan. De film weet hierdoor niet echt hoog te scoren, maar is toch nog vermakelijk genoeg voor een zesje.
6

Ben en Alex doen allebei wanhopig een poging nog een vlucht te regelen, maar door een aankomende storm worden alle vluchten afgelast. Ze besluiten daarop dan maar samen een privévliegtuig te regelen zodat ze alsnog op tijd hun bestemming kunnen bereiken. Helaas blijkt dit niet de juiste beslissing, want onverwachts stort hun vliegtuigje neer midden in een afgelegen, met sneeuw bedekte berg. De piloot overleeft het niet, maar Ben, Alex en de hond van de piloot wel. Samen moeten ze nu zien te overleven tot er hulp komt, maar komt er wel hulp? Is er überhaupt iemand die weet dat zij onderweg waren?

Zowel Ben als Alex hebben beide niemand op de hoogte gesteld van hun plan een privévliegtuig te nemen en de piloot heeft nooit een vluchtplan ingediend. Er is dus niemand die weet dat er een vliegtuig de lucht in gegaan is, laat staan dat ze weten dat dat vliegtuig gecrasht is. Ben en Alex zitten dus vast op de berg en er is niemand naar ze op zoek. Uiteindelijk besluiten ze dat ze zelf op zoek moeten naar de bewoonde wereld en zo begint de tocht door de sneeuw met alle ontberingen die daarbij komen kijken. Tijdens deze tocht vragen ze het uiterste van elkaar om te overleven, maar ook ontstaat er voorzichtig wat aantrekkingskracht.

Helaas is er maar weinig chemie te vinden tussen Ben, gespeeld door Idris Elba, en Alex, gespeeld door Kate Winslet. Het zijn beide uitstekende acteurs en vooral Idris Elba weet een prima rol neer te zetten in The Mountain Between Us, maar de klik die er zou moeten zijn is er helaas niet. Bij Kate Winslet lijkt het daarnaast toch een beetje alsof dit niet de juiste rol voor haar is en ze niet al haar talenten kan laten zien. Jammer, want de film valt en staat wel een beetje met het acteerwerk en als er dan nog een romantisch tintje aan gegeven moet worden, dan is chemie toch wel enigszins van belang.

De grote vraag is echter vooral waarom er opeens romantische ontwikkelingen moeten zijn in deze avonturenfilm. Het begin is namelijk lang niet slecht, sterker nog, het is best spannend. De film is dan ook zeker niet onaardig om te kijken totdat Ben en Alex (en de hond) iets over de helft van de film uiteindelijk een mooie schuilplaats gevonden hebben. Van hieruit gaat The Mountain Between Us alleen nog maar bergafwaarts met Ben en Alex die zich opeens tot elkaar aangetrokken voelen en vreemde flashbacks die helemaal nergens op slaan. De film duurt uiteindelijk dan ook net iets te lang en had een stuk beter kunnen zijn als de laatste tien minuten (of misschien wel meer) geschrapt waren.

The Mountain Between Us werd geregisseerd door Hany Abu-Assad. Deze Nederlands-Palestijnse filmregisseur werd vooral bekend met zijn film Paradise Now (2005) welke genomineerd werd voor een Oscar. De Oscar ging uiteindelijk naar iemand anders, maar die film wist wel vele andere prijzen in de wacht te slepen. Ook zijn film Omar wist genomineerd te worden voor een Oscar, maar ook die wist niet te winnen. Naast deze goede films heeft Hany Abu-Assad helaas echter ook wat missers bij zijn films zitten en deze film is er daar één van.

Er zijn zo veel dingen die beter hadden gekund in deze film. Een absolute topper had het met dit verhaal niet kunnen worden, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Vooral de tweede helft en richting het einde had de film zeker een stuk beter gekund. Daarnaast was het toch wel fijn geweest om twee hoofdrolspelers te hebben met iets meer chemie. Zo blijkt maar weer dat niet alle fantastische acteurs ook altijd goed in elke rol passen. Gelukkig is er een prachtig landschap om naar te kijken en dat helpt de film zeker. Met een redelijk goed begin, een prima performance van Idris Elba, de gezellige hond die meewandelt  en de mooie beelden van de besneeuwde bergen weet deze film dan toch nog een zesje te scoren.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.