Recensie: The Predator

Samenvatting
Al meerdere Predator films hebben ons op het randje van de bank laten zitten. Vol spanning zaten we te kijken wie de volgende persoon was die werd vermoord. Maar door het slechte verhaal en de grappen die niet leuk zijn, is de film zijn spanning kwijt en is deze versie niet waar we op hebben gehoopt. Hopelijk wordt de volgende Predator film weer spannend, anders kunnen ze maar beter stoppen nu we de spannende delen nog in ons achterhoofd hebben.
3

Het geheim van de Predator

Alles en iedereen evolueert, zo ook de machtigste en sterkste in het universum; de Predators. Na hun laatste DNA-upgrade keren ze weer terug naar de Aarde. Er zijn meerdere mensen die het denken te kunnen opnemen tegen de Predators, maar uiteindelijk ligt de laatste hoop van de mensheid in een handjevol ex-militairen en een wetenschapper. Kunnen zij achter het geheim komen van de Predator, weten zij zijn zwakke plek te vinden?

Standaard formule

Er zijn al veel Predator films uitgebracht en allemaal horen ze bij hetzelfde verhaal dat begon in het jaar 1987 met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Toen kon je jezelf nog in de modder onderdompelen, zodat de Predator je niet zag. Inmiddels heeft de Predator zich zo weten aan te passen en te veranderen door het DNA van andere soorten in het hele universum, dat ze niet zo makkelijk meer zijn te verslaan. Het verhaal van de Predator is daardoor niet heel verrassend. We pakken de mensheid, we laten ze opjagen door een niet te stoppen Predator, er komt een held aan te pas, voeg daar voor de zieligheid nog een autistisch jongetje bij en je cliché film is compleet.

Ditmaal wordt de held door Boyd Holbrook gespeeld, hij laat niet meteen bij iedere kijker een belletje van herkenning rinkelen, maar je zou hem gezien kunnen hebben in onder andere de film Logan uit 2015 of van de serie Narcos. Toch zitten er ook een heleboel bekende gezichten in de film, wellicht te veel en hebben ze op deze manier de film naar een hoger niveau willen tillen. Maar met alleen een blik vol bekende acteurs en een grote franchise als Predator maken een film nog geen succes. De schrijvers hebben geprobeerd met wat grappen het verhaal wat luchtiger en speelser te maken, net zoals de Marvel films, maar hierdoor wordt de spannende actiethrillerfilm een nietszeggende komedie die probeert mee te liften op het succes van anderen.

Upgrade

De speciale effecten hebben – net zoals de Predator – wel een goede upgrade gehad, maar dat is ook wel logisch. De originele film uit 1987 moest het met veel minder computerhandigheidjes doen dan wat ze tegenwoordig allemaal kunnen. Ze hebben zelfs een ‘nieuw’ soort Predator gemaakt in de vorm van een hond, wat een leuke verrassing was. Shane Black, de regisseur van deze film, heeft zijn best gedaan, maar met een slecht script en alleen actie kom je niet ver. Er zat weer een open einde aan de film, waardoor we er gauw genoeg achter komen of een vervolg succesvoller is dan deze poging.

Het zwarte dossier
Het zwarte dossier
Score 4.4 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.